Annars då?

Idag har varit en lugn och skön dag, det var vid ett tillfälle runt 20 grader ute, inte strålande solsken men härligt ljummet i luften. Perfekt promenadväder. Dagen började med ett trevligt telefonsamtal. Tjoddas hade varit uppe för en "nattamacka" runt fyra tiden så medan maken matade, passade jag på att pumpa. Detta resulterade i att jag inte ens hörde när hans klocka ringde i morse utan jag snusade gott vidare. Jag blev väckt (vilket jag inte erkände då) av mamma J som ringde för att tacka för presenten. Så kul att överraskningen blev omtyckt. Jag kan tala om att igår var jag nervös när vi stod utanför huset och blåste upp ballonger, jag funderade på om vi skulle strunta i allt och åka hem igen. Vilken tur att jag vågade. Det känns kul att ge nåt man gjort själv, samtidigt är man rädd att personen man ger det till inte ska tycka om det eller ta det som skryt på nåt sätt. Det är ju inte alla som uppskattar hemmagjorda saker, speciellt inte när andra har gjort det.
(Däremot hängde jag faktiskt inte med idag om du hittat presenten på måfå eller om du lyckats tolka min "skattkarta" Trollhätteriktning var såklart garageuppfarten där SAAB'en bor. Underjorden är källaren och långt vatten är såklart trädgårdsslangen.... stort grattis, igen!)
Tack till min älskling också som lämnade en söt lapp på sin huvudkudde idag på morgonen. Det uppskattades.

Jag gick en promenad och hade ringt en väninna som kommer bli min granne snart. Hon och två av hennes barn var vid "Tjärnen" som ett ställe heter. Jag fick en snabb förklaring av hur man tar sig dit och styrde kosan mot sagd plats. Jag är inte helt säker men jag skulle kunna tänka mig att jag orsakat hjärnskada på min stackars bebis idag. Eller så skuttade hon sig själv medvetslös när jag skumpade runt med vagnen på den sönderkörda skogsstigen. Sov gott gjorde hon iallafall och jag kunde inte hjälpa att jag gick och småskrattade tyst för mig själv när jag såg henne hoppa omkring i vagnen helt lealös och totalt väck i sömn (eller medvetslöshet). Ikväll när hon skulle sova la jag henne på mage tvärs över min mage och bröst så hon lutar huvudet mot min arm och kan titta på mig. Hon stirrade ut mig en liten stund sen började hon flirta och slutligen skrattade hon till några gånger. Då började jag själv skratta, jag skrattade så där skönt som man kan göra när det helt enkelt inte går att sluta. Hon tittade läääääääänge på mig med allvarliga ögon och sen flinade hon lite igen innan hon provsmakade min tröja.


Nu är det dags att återintroducera en av familjemedlemmarna som bara fått några få rader och oftast inga positiva sådana. Vi har en knäppkatt som vi döpt efter en krydda. Det är en katt men hon borde räknas som tolv. Efter moget övervägande, bestämde vi oss för nästan exakt ett år sedan att, katt, det vore väl skoj. Eller? Vi hittade vår kisse på blocket och fastnade för henne därför att hon kostade 20:- och då fick man en kloställning på "köpet", jag tyckte det lät förjävligt med tanke på allt positivt de skrev om henne så vi gick dit för att kolla. Det visade sig att killen som hade henne var lite av en skummis. Han hade köpt henne från ett katthem (hon kom från ett hem där de misskötte sina djur nåt gruvligt) för att ha henne som sällskap till sin egna kisse. Sen verkar det som om skummisen råkat ut för lite tråkigheter, i mina ögon är det inte helt friskt för en 40+are att bo hemma hos sina päron. En kvalificerad gissning är nog att han blivit av med sitt jobb eller sin lägenhet och fått "flytta hem" igen. Iallafall, katten var helt underbar och vi bestämde för att vi ville ha henne. Hon praktiskt taget slängde sig på oss och ville bli klappad och älskad. Skummisen sa förresten att en kompis köpt katten och sen skulle avliva den, då hade han tagit över den men kunde bara ha en katt så det var därför han sålde den. Konstigt, katthemmet sa nåt helt annat när jag ringde dem.....
Vår katt:
Kommer på inkallning, vet vad ordet nej betyder men struntar i det om man inte är där, apporterar hårsnoddar som hobby och gömmer de sen under valfri matta, sover mellan husses fötter om natten, hoppar upp på din rygg om du råkar sitta på huk, älskar att bli killad på magen, snar att förlåta, kräver uppmärksamhet som få, älskar att tugga på allt som har med plast att göra, stor fan av tejp, vill gärna kela med Tjoddas men har inte riktigt kommit på hur man tar sig förbi skenan än utan att få den i huvudet, vet precis när hon gjort fel och springer vid minsta ljud, sover i helt omöjliga ställningar, lägger sig alltid utanför korgen/handduken man placerat i soffan, tycker strumpor är lajbans och hämtar gärna själv i tvättkorgen rena som smutsiga, är inte helt smidig då vi sett henne hänga från utsidan av balkongräcket, vägrar att äta räkor, korv, kräftor, gillar däremot tydligen öl, kaffe, te och sockerkaka (hittade henne ståendes på spisen där hon ogenerat gluffsade i sig min tårtbotten)
Så här kan jag hålla på en bra stund. Istället kommer några bilder som talar för sig själva.


Imorgon är det BVC som gäller, ska även provsjunga i kören så det känns lite nervigt. nu är det te, pumpa och nanedags, i den ordningen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0