Dagen D, som i Dop

En kort resumé av gårdagen:
Steg upp, körde till svärföräldrarna, gick lång runda med Tjoddas och Håkan aka "Ylen",

Schillerstövaren Håkan.

såg groda,

Sitter jag heeeeeeelt stilla så ser hon mig nog inte.


fixade iordning bygdegården, åt pizza hos svärisarna, körde hem.
Ja... sen var jag vaken hela natten för Tjoddas ville inte sova. Tur inte maken och vår andra tillfälliga nattgäst hade några problem med att sova vidare iallafall.....karlar. Hör bara det de vill höra.


Idag var det dags för dop och Tjoddas kände väl av att vi försökte vara lite effektiva idag på morgonen (läses:stressade som fan) så hon slog på sirenen ganska tidigt och höll en stabil och högfrekvent ton en väldigt lång stund.
Folket började trilla in och ceremonin var jättefin. Prästen var helt underbar och Tjoddas höll god min genom alltsammans.
Hon fixerade mig med blicken där hon låg på den ena fadders arm, sen flörtade hon sig genom hela "Fader vår". Jag lånade ut kameran till en väninna, tyvärr visade det sig i efterhand att hon har samma egenskaper som sin man när det gäller fotografering..... suddigt och fotlöst med massor av tak och halva människor.
Grymt besviken!
Så det får bli bilder från dopet när jag lagt rabarber på släktingar och vänners bilder istället.
Här kommer tre bilder jag själv tog. Insåg precis att jag inte tagit ett enda kort på Tjoddas med dopklänningen på förutom denna. Funderar allvarligt på att låna om klänningen av mamma för att få ta några kort till. (Mamma, om du läser detta snart, häng upp klänningen är du snäll så den inte skrynklar sig alltför mycket, du behöver INTE stryka den igen!)


Enda skarpa bilden på Tjoddas i dopklänning som fanns i min kamera.


En av de egenhändigt gjorda bordsdekorationerna. Nejlikor, brudslöja och murgröna.


Gottebordet

En sak jag däremot definitivt insåg idag är att jag förmodligen borde få ett eget gravitationsfält!
Jag var inte direkt liten innan graviditeten och min mage under graviditeten skojade man inte bort men holy schmoly..... Näe, skärpning på allvar!
När jag talade om för min mamma att jag hoppades på att klara av att tappa några storlekar så påpekade hon om för mig att det är alltid svårare att backa saker och ting. Jag ska iallafall försöka.
En träningskompis hade varit kul. (Eller tid att kunna gå iväg och träna) Det är förmodligen inte så sunt att leva på smörgåsar heller så det är väl på tiden att jag försöker få till lite storkok som jag bara kan värma. Hittills har det ju varit platsbrist i frysen pga mjölk.
Vilket tar mig till en god nyhet. Min mjölk gick igenom. Jag gör skillnad! Jag får hjälpa små prematurbarn i Lund. Yeahy me! (Hade jag nått hade jag klappat mig själv på ryggen)
Imorgon bär det först av upp till svärisarna igen, sen drar vi vidare norrut med efterätt för att hälsa på våra nya bekantskaper. (Är det ett ord?) Det ska bli väldigt spännande!

Nu sova och bearbeta dagens händelser.


Kommentarer
Postat av: ulrika

Det där med kameran känner jag igen..tyvärr! Och bilder med dopklänning, hm efter 3 barn har jag tydligen fortfarnade inte lärt mig att knäppa kort just med den på. Men det är ju så mycket annat man ska göra och komma ihåg.

Härligt att mjölken gick igenom, klapp på axeln

Och efter 3 graviditeter, kan jag nu mera kalla mig hängbuksvin och ett stolt sådant. glimten i ögat

2010-04-11 @ 13:26:43
Postat av: Ninnie

Massa cred till dig som orkar pumpa extra. Bra bra bra!

Och ang storkok... När Liam var liten sa vi till folk, att köp inga blommor - kom med matlådor. Fatta vad skönt det var!

2010-04-11 @ 14:31:20
URL: http://ninnies.se
Postat av: Maje

Vad fint ni hade gjort det för lilla "Tjoddan", hon var så fin i sin lilla klännig!!! Blommorna hade du gjort ja.... Jag är inte förvånad!!! Du är grymt pysslig o händig Pia!! Tänk vad er dotter kommer va stolt över dig när hon ser korten sen om 20 år!!

Hade ni dopet i kyrkan eller kom prästen till bygdegården?? Där jag bodde i Ryd så gjorde de så nämligen fast hemma då!!Kram

2010-04-11 @ 19:06:02
URL: http://www.somajestyle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0