Mer promenader

Jag hade faktiskt satt klockan på åtta idag men det är ju så mysigt att få gosa lite innan man stiger upp, det drog dock inte ut allt för länge på tiden för när Tjoddas somnade om för en stund, passade jag på att smyga iväg och pumpa. Jag hann äta frukost innan jag hörde hur hon började vakna till. Hon har ätit lite dåligt idag med får jag väl säga. Mest tuggat på nappen och plirat på annat. Jag började göra oss iordning för dagens promenad med normalmamman, vi skulle mötas upp efter att hon varit på BVC. Eftersom hon hade lite andra planer var vi väl kanske ute 45 min- 1 timme. Jag "släppte av henne" utanför hennes dörr och fortsatte upp mot Willys.
Tjoddas höll sig faktiskt vaken en stund men gav sen efter och var helt borta. Hon sov hela vår tre timmars promenad. Jag hann handla lite frukt, titta på blommor och på hemvägen blev jag glatt överraskad av att cirkus Maximum parkerat alla sina söta djur på fotoavstånd från cykelvägen.
Jag var på strålande humör och nästan studsade fram där jag gick. Det hängde lite regn i luften men vad gjorde det?
Under min promenad fick jag däremot ett SMS som drog ner det hela lite. Junarn har äntligen fått ett bestämt datum för op. Hon ska in redan nu på måndag och jag kan inte föreställa mig än till fullo hur det känns. Hur måste det inte kännas att ha hela helgen framför sig och bara gå och vänta på att det ska bli måndag så man får det överstökat? (Orkar ni följa med oss och titta på fyrverkerier och brasa imorgon är ni välkomna, vi kommer ju dessutom smyga runt i era hemtrakter imorgon efter psykologbesöket)
Sen är det vi kvar, jag bävar men har inte riktigt vågat tänka på det än. Jag har nuddat det i mina tankar några få gånger men slagit det ifrån mig fortast möjligt. Finns det nåt jag är bra på så är det att förtränga saker och stoppa undan det. Jag har börjat framkalla bilder av hur det kommer se ut när de rullar iväg henne och jag inte får följa med, ångesten över att inte veta nåt på flera timmar och inte kunna sysselsätta sig med nåt annat för att inte sitta och räkna upp så många "men tänk om" som det går att komma på. Sen undrar jag vem som var så dum så de bestämde att bara en förälder i taget får sova hos sitt barn på nätterna? Jag vill inte ta ifrån min make hans chans att få sova hos Tjoddas men jag kommer bli knäpp om inte jag får vara där, samtidigt vill jag absolut inte vara utan honom. Jag är stark, jag vet det, men detta är någonting man ska få dela som en familj. Eller har jag fel? Så frågan är då varför man ska splittras upp så den ena föräldern kanske känner lite utanförskap istället?

Nu till roligare saker.
Inspirerad av gårdagen och en ny bra bok jag läser, bestämde jag mig för att jag minsann kände för lite olika sorters frukter till mellis idag också. Tjoddas låg i sin korg på bordet när jag skar upp lite bitar av mango, ananas, äpplen och honungsmelon. Hon låg och tittade på mig så jag satte mig ner med min tallrik och höll fram en bit äppel, hon satte tungan på den och låste mig med blicken samtidigt som hon fundersamt började slicka lite intresserat på äpplet. Vi provade en bit honungsmelon och det verkade också gå rätt så bra. Jag har inga funderingar på att börja ge henne några smakportioner än på ett tag men det var kul att se hur hon reagerade. Nästa gång får det väl bli att provsmaka på lite potatis mosat med bröstmjölk, det dröjer dock ett tag till som sagt var.

Det finns en butik som säljer hjälpmedel när det gäller bl.a utveckling. När man läser om produkterna, verkar det som om företaget i första hand kanske vänder sig mer till autism men, vi ska kika inom där på inrådan av mamma J och stämma av vad de har för kul saker på plats. Jag återkommer efter vårt studiebesök. Naturligtvis tar vi med Tjoddas så hon får provköra grejerna.

Jag vill slå ett slag för en bok jag har köpt hem, jag har hela livet hållit på med lite olika kost, försökt träna mer i perioder etc. Sådär som de flesta gör ett tag, sen tröttnar man och så får man börja om igen.
Den här boken förklara VARFÖR man tänker som man gör, vad som till en viss del styr ens val, de olika kedjorna i beteendet mm. Den är alltså inriktad på den psykologiska biten och det är MÅNGA källor som är refererade hit och dit. Jag har inte kunnat släppa den för den är verkligen intressant. Nu vet jag att böcker kan inte hjälpa mig med min vikt, det kan jag bara göra själv. Men jag kan iallafall läsa om det och ha roligt under tiden.


Länken till Adlibris där det finns mer info om boken kommer här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127119211


Dagen avslutades med att jag och maken gick på ytterligare en liten promenad när han kom hem, vi var ute i gott och väl en timme innan vi blev hemringda av grannarna som vi bjudit hem på kaffe. Det ÄR ju en fördel om vi är hemma när de kommer på besök. Så, rask takt hem och så hann jag göra en ananaspaj till kaffet.

Imorgon bär det av till psykologen igen för ytterligare ett möte.
Nu, sova!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0