Nässlor, städning och skattletning

Vi körde upp till huset idag för att röja lite och få undan allt skräp som blir när man bygger. Jag packade in Tjoddas i vagnen och rullade henne med mig ner bakom ladugårdsresterna där jag tänkte leta nässlor. Hon bara sov och sov, nässlorna var inte så stora än och det lär komma en omgång till så jag får återvända om ett tag och plocka mera. Maken var superduktig och röjde undan, körde med truck och tippade i olika högar beroende på om det var brännbart eller inte.
Vi tog pauser var tredje timme för jag vill få igång mjölken ordentligt igen så jag har börjat pumpa oftare än på länge. De känns som två öronlappar på en mössa just nu men förhoppningsvis sätter det lite skjuts på produktionen.
Nässlor har tyvärr samma egenskap som hallon när de plockas, de sjunker ihop undan för undan så det känns som om man har ett hål i botten på påsen för det blir aldrig fullt. Det blev så sent innan vi var hemma så de står och väntar i sin papperspåse ute på balkongen ännu sålänge.
Efter en kort fika på kaffe och en bit smarrig men tydligen misslyckad, kladdkaka, körde vi ner till huset igen och jag försökte hjälpa till men Tjoddas hade helt andra planer, det blev till att försöka underhålla lite istället men, några gipsrester lyckades jag iallafall kånka iväg med.
När Tjoddas protesterade allt för mycket tog jag vagnen och körde ner bakom huset och ut över ängen som är på baksidan. Det skumpade på grästuvorna och två sekunder senare så sov hon. Jag slogs av stillheten som hängde i luften och bara njöt av känslan och utsikten. Det är så fantastiskt att stå helt stilla och höra hur tyst det är, förutom vinden och lite fåglar såklart. Man ser sig omkring på allt som vill slå ut, de små krypen som ilar omkring i fjolårsgräset, på huset som ruvar högst upp på kullen och så börjar man fantisera och planera lite smått för allt roligt man ska göra när man väl bor där. Var ska man börja?
Vi fick jättegod middag innan det var dags att börja dra sig hemåt. Vi höll på att konspirera och invänta mörkret för vi skulle halvt om halvt leka inbrottstjuvar kombinerat påskharar. Mamma J fyller nämligen jämnt och vi ville lämna ett avtryck. Pappa J har också precis fyllt jämnt så det får bli en överraskning till dem båda.

Så, om du eller din man inte hittat presenten än: "Ni bör leta i Trollhätteriktning där man kommer upp ur underjorden och har tillgång till långt vatten."
Ni kommer fatta ledtrådarna för skattletningen när ni ser var den står.
Vi ska nog vara tacksamma att era grannar INTE ringde polisen för tanten som bor tvärs över gatan några hus längre ner hängde som ett plåster i fönstret när vi parkerade där. Kanske inte så konstigt när det hoppar ut två svartklädda människor på gatan som förstulet börjar se sig omkring och smyga iväg i skymningen.....
Iallafall.... stort grattis på födelsedagen, jag hoppas presenten passar och vill bara påpeka (eller ursäkta) att det är längesedan sist och det är alltid lättare med äldre objekt.
Många kramar från alla oss med katt och allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0