Ny dag nya tag

Jepp... note to self: inte blogga halv två på natten efter fyra klunkar vin. 
Idag tog vi en långpromenad jag och Tjoddas, vi var på Kappahl och inhandlade lite sommarnytt till henne. Sen vandrade vi vidare till Röda korset, jag var på jakt efter en kökslampa, en kruskavel, mandelkvarn och en kaffekittel man kan ställa på vedspisen. Jag lyckades nästan hitta allt. Kitteln fick inte godkänt av maken. Kökslampan är helt otrolig! Jag knäpper en bild av den när jag får tillfälle men det är en stor sak av mässing med tre gröna glaskupor, helt perfekt! Efter en stunds letande efter tavlor på Agape blev jag trött på röran, det blinkande lysröret och de skyhöga priserna. De vet att ta ut med råge. Röda Korset har snällare priser och det känns lite mer motiverat att stoppa en extra peng i bössan som står framme vid kassan.

Vi köpte förresten ett litet babygym igår till Tjoddas, det är en båge på fötter med tingeltangel som hänger ner. Den spelar lite olika melodier när man slår till figuren i mitten. Tjoddas löste det på sitt sätt och med hela skenan i högsta hugg gav hon sig in i arbetet med att banka det värsta hon kunde på den stackars oförargliga plastmogrejen. Hon har börjat med det mycket nu, hon ligger på rygg och drar upp skenan så hon ligger i en 90⁰'s ställning, sen tar hon i och saftar ner benen med skena och allt i det hon råkar ha närmast. Kanten på skötbordet, sänggaveln, min näsa fick sig en omgång men jag får skylla mig själv lite..... det är kul att se hur stark hon är och hur allt ändrar sig.

Vi är väldigt trötta idag både jag och maken, vi stannade uppe till halv fyra och pratade med varandra. Ibland fastnar man liksom och det är inte lönt att försöka sova innan man har luftat lite. Vi insåg ganska snart att en stor anledning till varför jag kanske inte har fullt med folk som dräller runt mig är för att jag vanligtvis drar till mig "trasiga" människor och sedan när jag "lagat" dem så börjar de om med ett nytt liv då de mår bättre, har bättre självförtroende och vill komma ut i livet. Då vill de inte ha kvar något av det gamla, speciellt inte den som vet alla hemligheter och som EGENTLIGEN vet hur hela bilden ser ut. Så, då blir jag vackert kvar tills det kommer ett nytt "projekt" intrillandes som behöver räddas och lagas. Det har väl gått så långt så jag vet inte riktigt hur man gör annars. Jag har börjat inbilla mig att jag inte har något riktigt egenvärde när det gäller att umgås UTAN att behöva leka hobbypsykolog. Jag tycker jag känner igen det hela och det har upprepats ganska många gånger från det att jag var runt elva och min bästa kompis kunde ringa mitt i nätterna. Då var det bara att cykla tvärs genom hela stan och försöka dyrka upp låset till toaletten där hennes mamma ofta hade låst in sig efter att trillat piller och druckit vin. Vi gjorde vårt bästa att försöka få tag på någon vuxen som kunde hjälpa oss och även avstyra slagsmål med hennes storebror. Jag har bland annat tagit en skohylla i ryggen för hennes skull, tröstat i tid och otid samt försökt få henne att sluta skära sig. Ändå, när vi skulle gå på tivoli ringde hon och sa att hon inte kunde, när jag gick dit själv så var hon redan där med två av sina andra kompisar. Hur många känner inte jag som stått på randen till självutplånande för att de gett upp hoppet om andra människor? Ingen av dem finns kvar i mitt liv idag. De skäms. De skäms över allt jag vet om dem, deras mörka snuskiga hemligheter om fotoalbum på nakna onenightstands som de samlat likt pokemonkort kort. Otrohet, dåliga hemförhållanden, svek, lögner, mobbing etc etc. Det är slut med det nu. Jag har kryssat fram i livet som en av de vita bussarna man hade under WW2. Jag kommer förmodligen inte kunna låta bli om jag råkar på någon som behöver hjälp eller är ensam men jag ska banne mig försöka att leva lite själv också. Eloge till mina föräldrar som utfodrat större delen av skaran med hjälplösa fågelungar sålänge jag bodde hemma.

Nu tillbaka till verkligheten igen. Imorgon är det åter dags för ett läkarbesök. Denna gång till ö-n-h i Vbg. På eftermiddagen kommer logopeden och jag funderar på om jag ska försöka göra nåt smaskigt vi kan fika på när hon kommer hit. Hittade både äpplen och rabarber i frysen under min jakt på fisk idag. Paj kanske?

Här kommer två användbara teckenbilder som man kan passa på att lära sig.

Tjoddas somnade på soffan efter en utmattande shoppingdag.


2 söta bodies, en retroklänning med mamelucker och en brodyrhätta till.
(Fick frågan från två föräldrar häromdagen: "Är det en pojke eller flicka?" så... lite mer girly stuff är nu inhandlat.)

Hoppas det blir bra väder imorgon trots vulkanaska från Island, vill promenera längsmed havet imorgon. Det rensar om nåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0