Påskafton

Igår var vi runt halva Halland kändes det som, vi letade upp ett köksbord med 10 stolar på Blocket och gav oss av på äventyr. Efter att ha kikat på det och bestämt oss för att, ja, det här passar oss, fick vi åka och hyra ett släp i en supermysig liten affär som sålde allt mellan hjärtmönstrat toapapper, garn, pynt och cykelslangar. (Det fanns bilbatteri också)
Två tanter höll ställningarna i butiken, varav bara en hade alla sina indianer i kanoten.  Vi fick nyckel och sladd till släpet tillsammans med en utförlig vägbeskrivning. När vi kom fram fanns inte det släpet som vi fått nyckel till. Bara att köra tillbaka igen och få ny nyckel.
Efter en stunds stuvande fick vi in vårt nya bord med alla stolar och iläggsskivor. Det blev trångt men det gick. Till vår förtretan lyckades bordet hoppa isär i fler delar på vägen hem tack vare att vi delat på skivorna. Inget att göra något åt och det går att fixa. Vi kände oss mycket nöjda. Det blev en sväng inom svärpäronen för en snabb macka och lite kaffe innan vi skulle köra tillbaka med släpet. (Vi lånade lite plats att ställa av bordet. Vi har snart fyllt deras och svägerskans alla utrymmen med möbler till huset.)
Tjoddas, som haft möjlighet att sova så mycket hon ville hela dagen i bilen, var såklart inte ett dugg intresserad av att sova sen när vi kom hem... såklart.
Efter ungefär 45 minuters ihärdigt sjungande på svenska, engelska och ibland även tyska, lät hon sig övertalas till att ligga ner i sin säng. Hon gäspade lite förstulet och klippte med ögonen men sova, nänä, det hade hon inte tid med. Det var mer skuggboxning och långa samtal som var på tapeten. Hon pratar väldigt mycket nu, hon har alltid pratat mycket men det blir bara mer och mer. riktigt roligt att lyssna på och härmar man henne så härmar hon tillbaka samtidigt som man ser att det glittrar i ögonen på henne. Härligt!


Jag kan ligga på sidan, göra pussmun och hålla fast mig själv i min body samtidigt, det du!Jag kan också suga in underläppen och få den att försvinna.


Sen trollar jag fram den igen och visar att tungan minsann är på plats.


Här tycker mamma att jag ser ut som en liten älvprinsessa, jag har nästan en liten spets på örat.


Sen kom knäppkatten förbi och hälsade på.


Då blev jag lite förvånad och chockad. (Eller så är jag förvånad över att jag trollade bort nappen och nu ser jag den inte längre... vaaaaaaaaar är nappen?)


Sen somnade jag bland tvätten med mammas sjal i ett fast grepp.


Vi hade lite fotosession idag, (om ni inte fattat det än) Tjoddas låg och kavade runt bland alla rena handdukar jag höll på att vika. Vi övade också på att ligga på först ena sidan och sedan andra. Hon verkar helt tillfreds med detta. (Så du ser att vi övar flitigt, fru sjukgymnast, nu finns det fotobevis)

Idag fick vi finbesök av meine Eltern. Vi hade ett städryck innan de kom och gick så långt att vi till och med piskade alla mattorna. Tjoddas åkte med från rum till rum när jag våttorkade och knäppkatten tassade förstulet omkring och luktade på golvet lite här och där.
Hon är stor fan av citrusdoft, klorin är också väldigt spännande.
Jag hann precis bli klar och ta en dusch innan de dök upp. vi serverade lammstek med klyftpotatis, sommargrönsaker och vitlöksås. Jag ska kräva vuxenpoäng för det där.

Tjoddas tittade koncentrerat på mormors fina svartvita blus idag från soffan där hon låg och några ögonblick senare lyfte hon benen med skor, skena och allt och klämde i för kung och fosterland. Slutprodukten fick maken ta hand om. Ibland är det behändigt med att pumpa så man har nåt att göra vid rätt tillfällen.

Vi var lite sura när vi upptäckte att nån snott en av ventilerna på barnvagnen den stod på fälgen på ett hjul. Stör man sig så mycket på en vagn så tycker jag man kan ringa på dörren. Det är inte så att det bor massor med folk i vår trappuppgång och de flesta har bott här så pass länge så vi känner varandra ganska väl. Så löjligt! Min händige man lånade en ventil från sin cykel och satte den på plats istället. (Jag blev lite besviken nu i efterhand att jag inte fick flera söta små råsa lappar med dubbla understrykningar i istället... det var iallafall lite müsfaktor på det.)
En liten promenad senare var det dags för efterätten. Inte mycket som slår "Gräddkola" från Sia glass. Nom,nom!

Det känns som det håller på att lugna ner sig lite runt Tjoddas för tillfället och vi fått en chans att "bara vara" det är helt underbart samtidigt som man genast får lite extra tid för eftertanke. Jag är ingen stor idol av eftertanke.
Jag tycker det enda jag gjort i tre månader nu är just att tänka efter, det börjar bli ganska tröttsamt för det är ändå bara samma saker som mals om och om igen. Ingen kan ju svara på hur det blir några år från nu. Ingen kan svara på vad vi gör rätt och fel. Jag brukar hamna där och ha lika lätt för att hitta ut som Chevy Chase i filmen "Ett päron till farsa" när han fastnar i en viss världsberömd rondell. Tillslut brukar jag ge upp och packa ner alla tankar i en fin liten svart brandsäker låda jag har i hjärnan, detta ihop med annat bröte jag förträngt genom åren, sen jag låser noga. Ibland öppnar jag lådan lite för att bara få titta på all, rent ut sagt, skit, som samlats på hög där i. Jisses vad jag är bra på att stoppa undan saker jag inte vill ta itu med på en gång.

Min tanke är att jag kan ju ändå inte påverka någonting nu så varför oroa sig i onödan? Man kan ju inte göra mer än sitt bästa ändå och det är ju det enda jag kan göra. Mitt bästa.
Problem brukar lösa sig själva så istället för att kämpa och simma motströms, kan man flyta med och njuta av åkturen istället. På så sätt hinner man dessutom uppskatta omgivningen som glider förbi. Man brukar kunna styra in ganska pricksäkert var slutmålet kommer hamna till sist ändå. Låter jag nonchalant?

Tänk såhär: Det är som det är och det kommer bli som det ska oavsett vad jag gör. Allt är ju redan uppgjort, det är bara de små valen på resan som kommer ändras. Start och slutmål är ju redan bestämda utan att vi kan lägga oss i det minsta lilla.

Hakuna matata!
Kommentarer
Postat av: Maje

Underbara bilder!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-04-10 @ 14:26:22
URL: http://www.somajestyle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0