Strålande dag

Vi har skruvat skenan de sista 5 graderna och Tjoddas har inte glömt bort att påminna oss om detta. Maken är på bättringsvägen iallafall och det känns ju bra. Vi missade tyvärr dopet pg.a sjukdom och sömnlöshet men man styr ju inte över allt här i världen. Vi sov ut allt vad vi kunde och på eftermiddagen körde vi faktiskt till Kållered för att inhandla ett av våra nya badrum. Serien heter Flåren och är ljus och fräsch. Vi kommer köra över lite vit lackfärg på möblerna för att de ska se handmålade ut. Jag är ingen jättefan av IKEA möbler men det här var faktiskt ok.
Tjoddas skötte sig bra hela tiden, det är skönt att hon trivs så bra i sitt babyskydd och i sjalen när man hänger henne i den.


Tjoddas myser med pappa.


Idag tog jag en härlig tre timmars promenad. Blåsten var ganska bister men såfort det blev lä så var det riktigt varm och skönt. Jag började med en tur till Fynda där jag hittade födelsedagspresent till mamma, 2 års present till maken, en bonuspresent till en god vän samt garnet jag letat efter. Jag har fått en idé om en "utvecklings" leksak man ska kunna öva lite motorik på, delar som går att addera, de ska vara utbytbara beroende på svårighetsgrad. Jag återkommer om den senare. Vi var på HLR utbildning idag. Det kändes lite kantigt och konstigt. Vi skulle dela upp oss om tre. Det blir lite knasig dynamik när man splittar ett par och tussar ihop de "halva delarna" med ett annat par. De jag hamnade med var inte speciellt intresserade av att småprata eller göra någonting med någon annan än sig själva. Hade jag inte pushat på själv så är jag osäker på om jag fått prova heimlich manövern eller att lägga någon i framåtstupa sidoläge. De hoppade på provdockorna först och sen när det var min tur så gick de därifrån och knappade med killens mobiltelefon istället. Ja,ja, jag var inte där för att socialisera utan för att lära mig nåt men, det kändes lite skumt ändå.
Här är en länk till HLR för barn. Gå en kurs om du har möjlighet! http://www.vardguiden.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Barn-och-olyckor/Livraddande-forsta-hjalp-till-barn/

Vår snälla granne passade Tjoddas idag när vi var iväg på utbildningen. Vi fick låna med oss en leksak in som hon fastnat för.


Många färger och rörliga delar.

Hon tar tag i den, kör in händerna mellan pinnarna, tar tag i de små figurerna, snurrar dem, stoppar den i munnen och är HELT fascinerad av den. Den är nog lite överstimulerande för det dröjer inte länge innan hon blir lite ledsen när hon hållit på med den. Eller så vill hon göra nåt med den hon inte klarar av än. Vem vet. Det fungerar iallafall att ta den från henne. För att hoppa lite i ämnena här. Nu har Tjoddas utökat sin repertoar ytterligare en smula. Medvetet eller inte vet jag inte men mysigt är det. Hon kan ibland skratta till istället för att bara le stort. Det är inte långt ifrån att tårarna börjar svämma över när man sitter och ploddrar med henne och hon flinar tillbaka eller skrattar lite.

Maken packade ner Tjoddas i sin vagn och gick ut en runda själv idag för att jag skulle få göra lite saker själv här hemma. Det blev lite panikkänsla istället för jag visste inte vad jag ville börja med... det slutade med att jag satt och virkade framför TV'n och tyckte det kändes väääääääldigt konstigt och lite för tyst när ingen Tjoddas finns som tjoddar runt. Nämnde jag att när jag skulle ta en dusch innan HLR utbildningen så höll sig Tjoddas lugn ungefär tills jag fått in mitt "schampo" i håret. Sen blev hon helt vansinnig. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag står fortfarande fast vid att de där små känner av när man är minsta stressad. När jag var klar och tog upp henne var det som att vrida på en strömbrytare. När jag skulle pumpa var jag ju tvungen att lägga henne igen och då började hon om. Jag har lärt mig att få in ett enhandsgrepp nu på flaskorna (kör ju dubbelt) så man kan hålla på lite med henne samtidigt, det underlättar.

Vi fick ju en bumbo i doppresent. Den ska inte användas innan de kan hålla huvudet själva för annars skadas ryggen. Vi testar korta stunder under sträng övervakning ibland bara för att hon ska vänja sig vid idéen. Hon håller huvudet hyfsat men inte tillräckligt bra än.


Vafalls, ska jag sitta i den här själv?


Vilken härlig färg, jag bara MÅSTE smaka på den!

Imorgon firar vi vår tvåårsdag. Vi har hunnit vara med om mycket på bara två år. Renovering av lägenhet, Husbygge/renovering, bröllop och barn. (I den ordningen ungefär) Ibland måste man bara stanna upp och känna efter men det känns fortfarande väldigt bra. Min man han kan han! Du är mitt allt mellan solen och månen, det har du varit sedan vi träffades.
Du följde mig hem, delade en pizza med mig och sen stannade du kvar i ett nästan halvår innan vi officiellt flyttade ihop.
Mycket har hänt sedan dess.... kommer du ihåg?Stanna hos mig för alltid är du snäll. Jag vill ha många, många fler foton att dela med mig av innan vår resa är över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0