Ortoped och sexparty

Så, vi körde ner till ortopeden och fick prata en kort stund med Dr barnbensspecialisten, detta efter att vi fått vänta en stund över vår tid och han hela tiden verkade dras mot dörren för att försöka försvinna så fort som möjligt. Lite störande tycker jag som förälder, jag hade gärna velat ställa lite frågor i lugn och ro men istället känns det som om man stör honom. Det var bara positiva nyheter och vi fick faktiskt ett slutdatum för skornas användande dagtid. Så, nu kryssar vi i kalendern varje dag fram till den 10:e Juni. (Såklart är jag lite flytande med det där datumet själv för det är ju ingen jätteomöjlighet att de flyttar lite på datumet om ett tag, sånt kan ju hända trots allt.)  Han uttryckte också att eftersom hon har Downs och därför är mjukare i lederna (detta medan han bände och böjde på hennes fingrar) så kanske vi inte alls behöver ha skenan tills hon är tre år, det kan liksom bli för mycket då. (Yeahy isåfall)

Vi fortsatte om KRAUTA på vägen hem för att inhandla lite golv och väggar till badrummet, personligen tycker jag det är trevligt med golv och väggar i badrummet, så det blev ett lite mörkare brunt kakel som hette Marone till golvet och en ljusare, nästan beige, variant till väggarna. Snajsigt värre. Hittade också en vardagsrumstapet som jag känner jag skulle kunna leva med utan vidare. Nu så rullar det på minsann.

På kvällen tog jag äntligen itu med att skriva ut massor av fina foton på Tjoddas, rama in och ställa på "snälla ge mig en vägg att hänga på" kön som brukar bildas med jämna mellanrum inne i vardagsrummet. Jag kan inte hänga upp tavlor, jag har inte ens en tumme mitt i handen, den har emigrerat utomlands, odlat mustasch och lever under falskt namn... ungefär så händig är jag. Så, jag tänkte lägga huvudet på sned och blinka lite sött till min man som verkar ha massor med tummar på båda händerna.

Mamma J fyller strax jämnt och jag har en plan..... mer än så säger jag inte utan jag återkommer nästa vecka.

Nåt underbart har inträffat nu totalt tre gånger, jag blir dimmig i ögonen varenda gång. Tjoddas tittar på mig, spricker upp i ett stort flin och börjar sen skratta! Hon verkligen skrattar "ha,ha,ha" det känns helt otroligt och som det värmer. Jag sitter och ler fånigt bara jag skriver om det.

Vi var på besök nr 2 hos psykologen igår, det kändes lite bättre men jag tycker det är lite otäckt och faktiskt ganska jobbigt när han ställer frågor som slår huvudet mitt på spiken. Han ställde en väldigt svår fråga igår och för att hinna samla mig lite istället för att börja storböla (som jag har alldeles för lätt för) så tittade jag på honom och ryckte lite lätt på ena axeln, genast var han där och frågade vad den axelryckningen betydde. Jobbigt! vi kom igång lite mer denna gången och efter att han försökt sammanfatta allt på slutet så sa han till oss: "Det är ju i sig en kärleksförklaring att ni är här och det märks väldigt tydligt hur djup er kärlek är till varandra."
Det kändes väldigt skönt och bekräftande att få höra det.

Jag mötte upp Normalmamman som ringt till BVC och frågat efter mitt nummer. Vi hade faktiskt en riktigt trevlig 3 timmars promenad i snålblåst och våra barn sov som stockar hela rundan runt. Innan vi skiljdes bestämde vi att vi skulle försöka träffas nästa vecka också. Det ser jag fram emot.

På kvällen drog jag upp till svärisarna och hälsade på innan jag skulle vidare till sexpartyt jag var inbjuden till. Det är alltid lite knasig stämning när några känner varandra och några är helt nya, speciellt när alla är nyktra. Efter ett tag lossnade det dock (några flak öl och kannor vin senare) och när snopptanten kom dit med sin stora väska inledde hon hela besöket med vad hennes hund gjort, som resulterat i att hon fått hysta en del saker på tippen, sen var isen ganska så bruten.
Ju mer öl och vin det flödade bland tanterna (jag säger tanter trots att åldern var från 19-40år) desto lösare blev snacket, folk verkligen gick in i detalj och diskuterade vad man kunde stoppa var, hur och vad man skulle använda som tillbehör..... jag är inte speciellt pryd i vanliga fall men vid det här laget satt jag och stirrade djupt ner i mitt vattenglas. Man behöver ju inte säga allt rent ut, en del kan ju få vara lite hemligt eller antydande. Plötsligt reste sig en upp och visade 19 åringarna med handen hur man skulle använda en av de största lila sakerna, om man nu ville köpa den....
Sen kom karlarna..... efter några minuter kände jag att nu var det nog läge att köra hem. En av mina blivande grannar var också med på festen så jag erbjöd henne skjuts hem.
På vägen hem fick jag dock veta vad hon köpt till sin man så nu ska jag försöka kunna se honom i ögonen utan att bli alldeles illröd också. Jag fick en guidning av deras hus, mycket innovativt och fantasifulla lösningar som man gärna själv kanske hade kunnat spinna vidare på. Jag fastnade vid dörren när hennes man kom hem och vi stod och pratade allesammans en bra stund till. Jag visade dem bloggen eftersom de inte träffat Tjoddas vaken och deras dotter inte träffat henne alls. Så nu har vi barnvakt ungefär när vi känner för det.

Idag bär det av på födelsedagskalas till mutter und vater. Det verkar vara fint väder så med lite tur, om vi kommer iväg i tid, så kanske det kan bli en härlig skogspromenad idag.
Kommentarer
Postat av: Maria

Vilken underbar bild! Så underbart söt hon är.

hade varit kul att få träffa henne i verkligeheten någon gång... vem vet vart vägarna bär!kram Maria

2010-04-24 @ 20:27:38
URL: http://www.varsaga.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0