Hund & Kattliv

Knäppkatten har ju flyttat "hem" igen till oss och trots svägerskans påstående om att vissa beteenden aldrig visats hemma hos dem så gnager katten friskt på lösa sladdar, smycken och annat spännande som inte är speciellt kattanpassat egentligen. (Det struntar ju hon i och det man inte vet mår man ju inte dåligt av heller)

Det är lite lätt spänd stämning här hemma även om jag får säga att jag tycker det går förvånansvärt bra ändå. Doris vill ju så gärna omsluta katten med sin innerliga kärlek och får pussa henne alldeles slemmig och drägeldrypande..... katten, inte lika entusiastisk. Sålänge Doris inte rör sig för snabbt går det ganska bra, katten ligger kvar och blänger mest, går det lite för fort så hissar katten segel (svansen blir ingefär tre gånger så stor och hamnar rätt i vädret) samtidigt som hon låter som ett bastuelement gör när det får sig en skopa vatten.
Då sätter sig Doris rakt ner och tittar förbryllat på katten "under lugg" hon ser nästan ut som om hon skäms lite, eller är ledsen för att inte Curry vill vara självklar bästis med henne.
Jag förstår kattens beteende, hade det kommit en stor dräglande best i Godzillastorlek springande efter mig i 50 knyck hade jag nog också sladdat loss på köksgolvet och satt mig själv i säkerhet. Att sen Doris tycker just det är så roligt, att katten springer sin väg, det får Curry komma på själv. Jag tror ändå att de kommer bli såta vänner innan sommaren är helt över.

Alla tävlar om att få vara favorit och allra helst när man sitter på gymnastikmattan med Tjoddas, Curry kelar gärna med Tjoddas i vanliga fall också, kurar ihop sig hos henne och står ut med både tjuvnyp och skamgrepp. Doris vill ju också bara väl och tycker att hon ska renslickas från topp till tå. (Inte så förtjusande när hon kommer in och precis har ätit från hästgödsel kanske) Jag måste säga att det är fantastiska medlemmar vi har fått till familjen för de är både godmodiga och kärvänliga mot barn.

(Om någon undrar vad min man gör just nu så testar han om det går fortast att koka vatten i vattenkokaren eller med superduperjätteboostknappen på vår nya häll, för sakens skull kan jag säga att det kokade samtidigt, skönt att slippa grunna på det mer, det är en av de många orsakerna till varför jag älskar honom precis så mycket som jag gör.)

Snart är det TSS som drar igång och vi har bestämt att för rättvisans skull blir det bara familjen som kommer från vår sida för annars skulle vi nog kunna dra med hur många som helst. De vi umgås med får lära sig några stödord av oss med jämna mellanrum och så får det räcka med det.
Tiderna blev, för de som ska med: 7/9, 21/9, 5/10 & 26/10 kl 17.30-19.00. Vi måste tala om hur många som ska med senast den 31/8 så glöm inte det.

Maken har blivit med hoj igen, det blev en Yamaha 1100 dragstar classic, skön, lagom glidare med samma ljud som en inombordare ungefär (nu lär jag få skit för att jag jämförde den nya pärlan med en trålare) Vi tog en runda hem, snälla svärmor följde med och körde tillbaka Tjoddas och bilen.

Men Tjoddas då? Hon är så nöjd och glad, ja, förutom när hon är lite kinkig då såklart men det är väldigt sällan och oftast går det över om man bara tittar på henne.
Ett stort hurra till Junarn som nu kan sjunga inledningen på bä, bä vita lamm... fast på engelska. Klurig unge får jag säga som börjar med "utsocknerska"....
Till Carin, tack, det är nog första gången någon har lytt ett råd från mig och ang. Familjen J har jag inga tvivel om att just det där du sa ligger i deras gener. De kan helt enkelt inte hjälpa att de är underbara och rara, det bara blir så ändå. (Pappa J, du har varit med i familjen så länge så det har säkert gnuggat av på dig också, oroa dig inte.)

Vi sammanfattar väl med lite bilder igen tycker jag....


MC-bönorna


Två glada MC-babes igen.


Min nyaste konkurrent.


Ok... indirekt är katten med på bild också, det är hennes morrhår som utgör
det vita strecket i bild.....det hänger ju en snodd i kameran man måste tugga på.


Men... jag vill ju bara hälsa lite...


Myshörnan! Tjoddas ligger verkligen på Doris som är helt stilla.


En sån raxig unge jag har.


Spännande att kika ut genom fönstret, här finns många att välja på.


Börjar man leka med Tjoddas så kommer knäppkatten och då vill såklart Doris också vara med.


Tjoddas håller koll på Gekås köbarometer.


Curry passade på att mysa lite med Tjoddas när jag lagade middag.


Jag borde ha misstänkt vad nya favoritplatsen skulle bli.


Kommentarer
Postat av: ulrika

Blir alldeles alldeles salig av bilderna! Snygg mc, underbara barn med raxigheten lysande ur ögonen och härliga djur!!

2010-08-02 @ 22:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0