Saker du aldrig....

Saker du aldrig trodde du skulle bli samtidigt som du blev förälder.....

Personlig underhållare - För varje barns välmående gör man allt som står i sin makt, om det så innebär att sjunga "Höstvisan" från Mumindalen för full hals på IKEA samtidigt som man halvhoppar kråka för att få barnet att sluta vråla och somna istället, så gör man det... med glädje!

Gourmé kock- Att laga kladdiga röror till små finsmakare är faktiskt ganska kul, man får kladda och gojsa så mycket man orkar.

Bagare - Ja... de måste ju få bröd/frallor att hålla i själva och kladda med. Gärna med massor av smör på så de blir glansiga och svåra att hålla när de ätit klart. Pomada är väl fortfarande på modet eller?

Manikyrist - När man blivit klöst av små babyklor en gång så inser man att en kattunge med rabies hade varit trevligare som sällskap. Såfort ung*vln somnat åker manikyrsetet fram. I vaket tillstånd ger de ordet väderkvarn en helt ny innebörd. (Man borde kunna sätta fast nåt på armarna och utvinna energi på ett snabbt och miljövänligt sätt.) Jag får tillägga att nu kan vi även i vaket tillstånd klippa naglar, det tar lite tid för allt ska inspekteras noga av "kunden".

Privatchaufför- Det ska, från spädbarnsåldern, skjutsas kors och tvärs på diverse möten och tillställningar. Jag hade säkert blivit anmäld om jag satt henne på bussen så det är bara att tuta och köra.

Bajsexpert- Där kom det ja, oroligt granskar man varenda blöja. Va, inget bajs nu heller? Vilken färg har det, är det hårt eller löst, luktar det som det ska, när kom det nåt sist och hur mycket? Jag vet att det fanns tjänare som var proffs och gjorde detta åt kejsaren av någon gammal kinesisk dynasti för ganska många hundra år sedan.... hoppas de fick bra betalt...

Sjukgymnast - Ååååå böjåsträckåuppåtååååååå... inte riktigt än kanske men det är faktiskt mest mysigt att rulla runt på vår matta och öva att sitta, få under knäna och annat kul. Ligger man i sängen gör det inget att man tippar över och kiknar av skratt bara därför att.

Logoped- Bla,bla,bla... da,da,da...bo,bo,bo, di,di,di... vem har INTE gått omkring och pladderjollrat eller munpruttat med barnen i vagnen/på armen? Precis som personlig underhållare spelar det ingen större roll var man befinner sig.

Trollkonstnär - Jag vet inte hur många nappar jag trollat fram från de mest märkliga ställen. Jag VET att jag satte den i munnen innan du somnade.... hur f*n kommer det sig att den kan ligga längst ner i sängen under nallarna på morgonen?

Rörmokare - Ja... här kom bajset in igen. En tub miniderm och en termometer har varit våra bästa vänner i tuffa situationer.

Slamsugare - Inte så farligt som det låter. Efter gråtattacker när dumma mamma haft mage att lämna bebis för nåt så onödigt som att kissa, kan det bli vattnigt och jobbigt täppt i nästan. Då är det bra med en näsFrida minsann. Det killar nog för det skrattas lite när den används.

Sekreterare - Vilken bebis behöver inte en sekreterare som bokar upp viktiga kontroller och möten?

Mamma & Pappa - Kanske det viktigaste av alla "yrken". Någon som kan krama och trösta när man är ledsen. Få en att skratta när saker är tråkiga eller bara vara där när alla läskiga monster kommer fram underifrån sängen i mörkret.

Men.... vem påstod att man var föräldraledig med betoning på ledig? Den personen förtjänar lite upplysning vill jag säga, välkommen hit att "passa barn" any time! Speciellt mellan 18:00-19:00.


Hövdingen från "Det stora Kalsonglandet" hälsade på mitt i tvättbestyren (ja, de ÄR rena)


Tjoddas bytte snabbt om och blev shamanflicka istället. Sitting red Bumbolina...


Lekdejt, det blev lite närgånget, lite pipigt men mest nyfiket och fnissigt.


Sötaste kompisen med skönaste minen.


Linslusar är vi allihopa, allihopa, allihopa.........


I födelsedagspresent i år önskar jag mig en gunga till mitt barn. Gunga tyckte vi om!


Sjukgymnastiksövningar på gång.


Knäna i marken, stadigt tag om leksaken och stenkoll på var kameran är så
man säkert ska visa bästa sidan och smajla upp sig ordentligt.


Gröt är gott och en av de många ätbara saker som fungerar för att fixera frisyren
om man inte snabbar sig att torka bort det. Jag är ödmjukt tacksam för min
underbara, oumbärliga, tvättmaskin. Provsmakning och "egen ätning" blir mycket
lättare så.

Imorgon ska jag ut och rasta den "nya" barnvagnen på långrunda med en "nyfunnen" väninna som jag inte umgåtts med ensam innan (hoppas jag inte skrämmer ihjäl dig din stackare), tydligen gör inte Teutonia flygplansmotorer, ej heller studsbara barnvagnar som klara flygfärder och taskiga landningar ur bilbagage..... nu blev det en Emmaljunga med Sportchassi.....ooooooooohhhhhhh........ spooooortchaaaaassiiiiiii...... Tjoddas stortivdes i den och maken prutade som vanligt ner priset medan jag förläget stod jämte, ritade med tårna i marken och envist stirrade åt ett annat håll. Jag tycker det är JÄTTEBRA att han vågar kaxa till sig och fråga "Jaha, vad ska du ha för den då?" när vi köper saker från Blocket, jag kan också om jag är ensam men... äh, jag blir så jobbigt svensk just då. Jag får jobba på det.
Stort tack och tusenfaldiga kramar till min vän "Alm" och till min allra bästaste storebror för att ni ställde upp idag och gjorde mitt liv mycket, mycket lyckligare. Speciellt eftersom jag tack vare er nu får en jättechans att glädja några andra. 

Nu kallar sängen! Har ni andra med kids märkt att det spelar ingen roll om själv knoppar vid sju på kvällen eller vid halv två? De vaknar lik förbaskat mellan halv fem och halv sju som vanligt? (Vi har turen att kunna ge henne frukost omgående och få henne att somna om till halv tio tiden, som längst till halv tolv om det vill sig väl.)
Sängen var det ja.....


Kommentarer
Postat av: Mamma J

Du glömde en sak på din söta lista och det är att en del prioriterade föräldrar hittat nya underbara vänner som gör att det går lättare att ta sig fram på vägen med "extra allt". Ett ibland slitet mammahjärta behöver verkligen dina energiboostar, glädje och positiva sätt. kram på DIG!

2010-08-25 @ 08:44:56
Postat av: Storasyster

Alltid lika roligt att läsa. Och benämningen föräldraledig är precis som du säger helt missvisande. Istället skulle det kallas barnväldigtupptagen och med alla de yrkesgrupper som man faktisk kan få in under en dag skulle man gå med vinst på föräldrapenningen om den motsvarade det riktiga marknadsvärdet av tjänsterna.

Var föresten hos frissan helt nyligen, men kan inte påminna mig om att hon rekommenderade gröt, tar med mig det tillbaka till nästa gång.

Vi ses på torsdag!

2010-08-30 @ 21:25:31
Postat av: Tjoddasmamman

Tack mamma J, det får komma med på nästa lista.Storasyster, du gör såklart som du vill men jag rekommenderar majskrokar för mer stadga och volym, dessutom är de enklare att frakta på vägen till frisören. Mer lön åt de föräldraarbetande!

2010-09-01 @ 00:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0