Nyårsresan

Då satt man här i en främmande säng med en flappflopp utan uppkoppling. Resan upp har gått jättebra och Tjoddas har bara visat sig från sin allra bästa sida idag.

Vi kom i väg lite tidigare än väntat och det kändes jättebra, speciellt eftersom vi brukar vara tidsoptimister i vanliga fall.  När vi kört någon timme fick jag ett mejl från mamma J, såklart att det var idag av alla dagar Tjoddas fina foto skulle komma i tidningen…. Så jag bad mamma J att försöka få tag på nåt extra nummer åt oss.

 

Första rastplatsen såg vid första anblick både stängd och otillgänglig ut, förmodligen var det en mycket trevlig gräsmatta runt den lilla vägkrogen i vanliga fall men någon fyndig människa hade fått för sig att ploga hela stora lastbilsparkeringen på baksidan och sen knö upp all snön runt vägkrogen tills den knappt syntes. En mycket prydlig gång ledde i alla fall fram till dörren och jag la märke till att man inte kunde se ut genom fönsterna för snön täckte upp över dessa.

 

Vi parkerade oss vid ett bord och jag, som hade kånkat in min korg, fixade iordning en tallrik med gröt åt Tjoddas. Den snälla servitrisen värmde på gröten i mikron och den dagliga striden om vem som skulle hinna samla på sig flest linfrön på märkliga platser, kunde inledas.

 

Nu till dagens höjdpunkt. Ni som har känt mig länge vet att jag har många sidor, en del rationella, andra mindre rationella….

 

Så jag tog Tjoddas för ett snabbt blöjbyte innan vi skulle fortsätta färden. Jag hade i all hast bara nappat med mig en blöja ur väskan och tänkte att tvättlappar behövde jag inga, lite toalettpapper eller en servett så är saken biff. Motvilligt la jag ner henne på den, i mina ögon, skrangliga, definitivt INTE IKEA konstruerade skötbädden och smackade på en ny blöja. Äh, tänkte jag, lika bra jag passar på att försöka kissa också, vem vet när vi stannar nästa gång…. Hinner precis klart när jag hör hur ungen på skötbordet börjar med sitt karaktäristiska ljud och intar samma färg som en äggplanta….

 

Så, det rationella hade såklart varit: Invänta, ta upp barnet, hämta ny blöja och servetter, gå in och byta igen.

 

Men jag tänkte: ”Näpp” och två minuter senare stod jag med händerna fulla av toapapper och….annat…. mycket nöjd med mig själv (dagens miljöhjältinna) spolade jag ner allt, tvättade grundligt händerna och gjorde iordning Tjoddas.

 

När maken sedan frågade varför det tagit sådan tid, och även erkänt att han lyssnat vid dörren, kunde jag inte annat än att le lite fånigt och mumla nåt obestämbart innan jag gled ut genom dörrarna.

 

Nästa stopp blev ungefär två timmar senare, lagom till Tjoddas vaknade nästa gång var vi vid avfarten till Norrköping, där ligger ett MC'Donald's. Det är första gången på över åtta år jag är inne på Donkan. Det blev en kycklingsallad och jag bad till de högre makterna att den inte skulle vilja ut igen om några minuter…. Jag har inget större förtroende för sagda snabbmatskedjas matlagning.

 

Snart var vi ute på vägarna igen och sista etappen avklarades på, vad som kändes som, ett kick. Det var redan mörkt ute och alla fina julbelysningar i trädgårdarna hälsade oss välkomna. Tjoddas sov som en liten gris i baksätet och inom loppet av några minuter svängde vi in på rätt gata.

 

Det må vara lite "varmare" här men det är nästan precis lika mycket snö. Efter en gemensam presentöppning så satt S & N's son nöjd och pusslade sitt nya fina pussel med en gigantisk John Deer-traktor på (vi var mycket nöjda när vi lyckades kombinera två intressen i samma låda) Tjoddas fick en jättefin pekbok med flärpar att lyfta och leta under, lyfter man på rätt flärp så gör boken roliga ljud. Vi fick även en jättemysig leksak med massor av knappar, spakar och kugghjul, varje knapp, spak och kugge gör att en liten trudelutt spelas och det bästa av allt var att man KUNDE STÄLLA LJUDET! Man kunde tillochmed stänga av ljudet om man var helt tje på det.

 

Vi tog det lugnt hela kvällen och Tjoddas kände av stämningen lite innan hon började "prata" lite mer.Däremot var det inte en speciellt lugn natt, hon kom inte till ro och när jag dessutom inte heller kunde somna om så flyttade jag över henne till oss istället. Då var klockan runt fyra, jag gav upp hoppet om att alls få sova och tog loss skorna innan hennes hot om att giljotinera oss och bryta näsan av sig själv, infriades. Mitt företagande belönades omedelbart med en taekwondospark rätt i magen. Sen rappade hon mig med Patrick några gånger, gav sin far en rejäl omgång med knytnäven (allt detta i sömnen) innan hon ojojade några gånger och slappnade av tillräckligt för att även jag skulle kunna sjunka ner i någon slags halvdvala.

Man vet att man är förälder när man lär sig sova med ett krampaktigt grepp om en extranapp. (Och när det enda man får äta på en smörgås är kanterna...det finns många exempel, det här var bara två)

Idag steg vi upp och åt frukost innan vi klädde på oss för att ta oss ner till affären. En jättefin solstrålande nyårsaftons-dag med kö till systemet och fullt av folk i affären. Tjoddas sov till affären, vaknade en stund och somnade sen om på hemvägen igen. Förberedelserna inför nyårsfirandet står delvis i ugnen just nu och jag funderar allvarligt på att dra fram "den lilla svarta" ur väskan. Egentligen finns väl inget tvång på festklädsel men LITE tjusig kan man väl få göra sig när man välkomnar det nya året?

 

Tyvärr fick jag inte med mig någon sladd till kameran så bilderna får vänta tills vidare. Tjoddas ligger och sover i en KungFuställning i sängen som liknar en avancerad hoppspark. Goaste ungen i världen! "Nisse-Lisa" gör sig påmind ibland genom att tankfullt knacka lite på blåsan när den börjar bli full.

Löser jag sladdlösheten på något sätt så kommer det kanske lite bilder innan vi åker hem... tittar in lite senare igen för en kort nyårs bloggning.

 

 

 

Jag fick förresten ett mejl idag från MrJava, han hade hittat den perfekta T-shirten till mig.

 

Vad kan jag säga..... "vill ha" är väl kanske de rätta orden?

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0