Dagens bestyr

Idag blev det återigen en heldag med Tjoddas-saker att ta itu med.
Först 4mil ner till Barn och ungdomsmottagningen för att träffa kardiologen, kika lite på hjärtat och se efter om det blivit några förändringar.
Lilla damen tyckte det var sådär kul att bli inkletad med kall gel när ultraljudet skulle utföras. Detta talade hon om för oss...och säkerligen för alla som hade mage att vistas på samma våning som vi. OMG tjejen har röstresurser och temperament! Inte ens sockerlösning och pappas lillfinger fungerade idag.
Inget nytt iallafall, skönt. Nu har hon ju vuxit så pass så att lungorna får mer blod i sig och därmed ökar ju risken för ödem men ännusålänge verkar lilltjoddan stå pall. Tuffing! Mamma gillar.

Hos barnkardiologen för en koll av hjärtat med UL.


Efter en snabb matning i sjukhuskorridoren var det bara att packa på sig allt igen och in i bilen för att komma vidare till nästa ställe. Vi mellanlandade faktiskt på MAX och käkade lunch innan vi körde de 4 milen hem igen för att ta itu med Försäkringskassan som vi fått uppbokat ett möte med.
Sen hämtade vi ut boken jag reserverat på biblioteket om TAKK och jag passade även på att fråga efter deras språkväska med Karlstadmodellen. Så snopen jag blev när hon verkligen kom med en massiv tygväska som säkerligen vägde bortåt 2-3kg. Blir spännande att kika lite på materialet. Däremot blev vi lite besvikna på Ellas jättememory för vi kunde inte få videofilerna att fungera, vi tyckte det var märkligt eftersom filerna ligger i avi. format. Vi provade lite olika mediaspelare utan resultat så jag tänkte ringa till de som säljer spelet och fråga dem om fler haft samma problem.
Ringde även prästen för att försöka boka upp ett dop, fick kompromissa om datum etc och nu är jag grymt besviken på allt. Jag ville ha en egen ceremoni som inte är i själva kyrkan, inte vid någon högmässa och inte vid något tillfälle där de samlat ihop några som ska döpas. Nu är det helt fel datum, i kyrkan och med fler barn som ska döpas.... så trött jag blir. Tror jag skiter i det. Det måste gå att lösa på annat sätt. Jag vägrar ett barndop där man ska stå uppstyltade i söndagstassen jämte några totala främlingar med deras ungar och sjunga "Tryggare kan ingen vara" ( som är en väldigt fin sång men jag hade ju redan tänkt ut och planerat vad vi skulle ha.) Kan inte nåt gå som jag vill för en gångs skull?

I skrivande stund har jag lilltjoddan återigen hängandes i sjalen och hon sover så gott. Hur man kan sova med näsan intryckt mellan två bröst och fortfarande få luft förstår jag inte men hon har tydligen sina knep. Grönsakssoppan puttrar på spisen och mannen letar värmepumpar på nätet. Så skönt med lite tråkig vardag såhär på kvällskvisten! Imorgon hoppas jag på promenadväder iallafall och att jag kanske får lite sällskap.











Kommentarer
Postat av: Emma Wellsfält

Önskar jag kunde gått med dig idag, saknar dej!!!

2010-02-16 @ 15:59:06
URL: http://yariija.blogg.se/
Postat av: Emma

Det låter som en ganska trevlig dag framåt slutet. Man behöver sånt också, lite lugn och ro.

2010-05-03 @ 12:21:33
URL: http://bergvarme.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0