En mellandag

Idag har varit en skön mellandag med lite mindre att bry sig om. Vi började med att få sova hela 7(!!)h i sträck så jag vaknade av att det sprängde lite.... när jag suttit uppe och pumpat med knaskatten Curry som sällskap kl 6 på morgonen, bestämde jag mig för att jag iallafall skulle försöka få sova lite till.
Vår katt Curry som sitter i favoritställningen och spanar fåglar. Vår spattkatt med extra fnatt som ibland riskerar att bli platt. (eller en stor pälstoffel)Ha,ha vad jag bedrog mig. Som på given signal vaknade Tjoddas. Hon måste trott det var dimmigt ute för närmare en mistlur än så har jag aldrig hört en människa låta.
När vi ätit och fått en ny blöja gjorde jag ett nytt försök, ganska snabbt insåg jag att hon inte var speciellt sugen på att ligga i sin säng längre.
Jag pallrade upp våra kuddar och makens täcke till ett lagom mysigt "bo" sen kilade jag fast lilltjoddan i halvliggande läge så hon inte skulle kunna glida iväg och la mig jämte henne så vi kunde ligga och titta på varandra. Efter en liten stunds tjoddande (fäktande) med armarna och med lite övertalning (låg och smekte henne på huvudet och bakom örat) så blev det tyst och stilla igen. Naaaaaaaajs!
Då ringde telefonen och vi hoppade till båda två. En dam som ringde ifrån ett barnboksföretag lovade mig 3 fiiiiiiiina pedagogiska böcker, varav en i tyg som kunde vikas ut till en trevlig filt man kunde ligga på med massor av glada ansikten OCH en cd med klassisk musik till det enastående provapåpriset av endast 80:- ink frakt och porto. Jag sa: -Ja,tack och la på luren igen. Någon gång efter lunch var jag tvungen att kolla samtalslistan på min telefon för att försäkra mig om att samtalet alls hade ägt rum, hon ringde någonstans mitt i en dröm om något stort monster vid namn Goliat som drog en godsvagn...? Jag vet inte.... jag måste ätit nåt olämpligt innan läggdags...
Tjoddas somnade iallafall om igen men jag gleeeeed ur sängen för att inte väcka min älskade lilla lipsill. Rekordfrukosten intogs på ca 3 minuter blankt idag och med hela munnen full av smörgås tog jag fåntrattarna med mig in till pumpen vid TV'n.
Jag hann faktiskt klart innan "terror på fiskaregatan" vaknade till liv igen inne i sovrummet och deklarerade det för den som var intresserad. Mer mat, ny blöja. Va? Inte nöjd med att ligga i soffan, inte sängen heller? på med sjalen, som vanligt blir det knäpptyst på två röda. Man hinner knappt få ner ungen i sjalen. Nu får man ju dessutom böka ännumer tackvare gipset som är i vägen. Ironiskt nog är man rädd att man ska råka bryta av det gipsade benet på henne när man hanterar henne.

Jag har förresten inte nämnt min granne som förmodligen är arbetslös eller jobbar skift. Människan äger 1st cd skiva med svensk trallmusik och bor två lägenheter ifrån oss. Om jag säger såhär, det är ingen bra skiva men jag kan den utantill nu.... Göta Petter, hade jag varit 100% svensk hade jag säkert skrivit en arg lapp och hängt på dörren. Detta kommer förmodligen bli ett trevligt återkommande inslag. Skönt med nåt som kickar igång blodtrycket lite innan 11 på förmiddagen. Då vet man att man lever.

Idag fick vi besök av vår sjukgymnast hon är så söt, hon la sig ner på golvet och började visa hur barn ska röra på sig när de ska komma igång och krypa. Vår spattkatt var jätteimponerad och tyckte det var väldigt spännande när någon kom ner till henne och ålade på golvet.
Vi berättade om gårdagen och hon blev såklart fundersam över de här skorna som dessutom kommer fixera höfterna i en ganska vid position. Vi har ju blivit tillsagda att försöka hålla ihop höfterna så mycket som möjligt på tjoddan. Sen visade hon oss lite fler övningar vi kan göra för att träna nackmuskulaturen.
Första passet med träning av nacken. Inga problem ännu sålänge. Man placerar en handduk under så de får lite hjälp på traven. Baggis tycker tjoddan som lyft huvudet själv sen dag 1.


Sen fick vi genomgång och vidareutbildning i babymassagen.

Här får vi lite instruktioner. Hela familjen är med, katten studerar flitigt hur man ska göra för framtida bruk. Tjoddas är mest intresserad av den gigantiska dockan som mamma tycker är lite otäck.

När vi började massera magen lite smått sa tjoddan STOPP! hon ville inte alls mer och det är väl inte så konstigt, hon hade varit vaken bra länge då och var ganska nyäten. Så vi bokade upp en ny tid istället och sa hejdå.

Nu var det 7h sen jag pumpade och det började kännas (och synas på de två mörka ränderna som bildats framtill på tröjan under sjalen) Tadaaaaa, vem vaknade då och illvrålade? Jag var verkligen tvungen att gå och titta så inte katten försökte svälja henne hel, det lät som om någon försökte ha ihjäl henne. Bara att bita ihop, ta upp henne och vänta ut mannens hemkomst från bilprovningen (han smet ifrån babymassagen). Det går inte att få ut nåt när hon låter sådär, jag har provat.


Det har ju snöat hela dagen men ändå varit väldigt milt så, vi bestämde oss för att promenera till ICA och handla hem lite förnödenheter. Jag trodde knappt mina ögon när jag såg; vad jag tror är "alla hjärtans dag frukt" eftersom det är så tätt efter den 14/2. Faktiskt lite skrämmande.
Märkligt äpple från Belgien. Inget säger mer att man älskar nån än ett äpple.... åh, tack älskling.... eller?Men, nu är det fredagsmyyyyyyyyyyys om det så är det sista jag gör......

Jag ska passa på att skicka en extra puss till min älskade storebror som tydligen, ännu sålänge, följer vad jag skriver via sin telefon..... mamma har skvallrat. Hoppas vi ses snart igen och kör försiktigt, du vet vad pappa alltid säger. Anta alltid att alla andra är idioter i trafiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0