Finbesök minsann

Idag bar det av till BVC, vi började dagen lite bakvänt med att JAG fick frukost först, hann pumpa och började sen fundera på om någon kommit och rövat bort det stackars flickebarnet för det var inga gnälliga hungerspip som störde mig i min kopp med te. Vanan trogen drack jag bara halva koppen medan den var varm och gick sen för att se efter så hon faktiskt fortfarande levde. Hon sov som en ängel, typiskt, en av de få gångerna man faktiskt vill att hon ska vakna och äta lite. Tillslut klädde jag på henne och hon började knorrande komma till liv. Anklagande blängde hon på mig med ett öga när jag lyckats kränga på henne byxorna och la henne i overallen. Sen nös hon två gånger och somnade om innan jag ens lyckats stänga alla lager med lammskin, åkpåsar och filtar. Vi pulsade iväg i väldigt god tid och jag blev knappt ens irriterad på att jag fick vända med vagnen på en trottoar som visade sig vara en återvändsgränd och slutade i snövallen Allan utan någon möjlighet att bestiga med barnvagn.

Vi kom fram, jag fick i henne lite mat och det konstaterades att hon följde sina kurvor. Fick även veta att hon har ett navelbråck, listan med saker tar visst aldrig slut verkar det som.

Väl hemma efter en promenad om stan, lyckades jag muta till mig att få äta (läses: hälla i mig) lite soppa. Det ÄR faktiskt en konst att kunna äta samtidigt som ens barn ligger jämte och gråter och ingenting du försöker fungerar för att få henne på lite andra tankar. Sen tog jag den snabbaste duschen någon någonsin har tagit. Jag var redan svettig igen innan jag kommit utanför badrummsdörren för jag hörde någon som ilsket protesterade ihärdigt.
På med lite kläder och på med sjalen.
Såfort jag tryckt ner henne i sjalen blev det dödstyst bortsett från några lugna snusningar i min halsgrop. Det hade tagit henne exakt 2 sekunder att somna. Sen blev det lite ombokningar av sjukhusbesök. De ringde från ortopeden för Dr. Düppe var tydligen lite överbokad. De ringde även från barnkliniken och frågade om vi inte ville gå i vår hemstad istället, ja tack! svarade jag och sparade oss en resa på 8 mil t/r. Vår kurator ringde idag för att se efter att vi levde och mår bra. Jag tackade för omtanken och sa att det gjorde vi men att vi gärna kommer och hälsar på för skojs skull ändå. Det är nog inte fel att man kanske går tillsammans till någon och sätter sig ner lite. Stackars tjejerna på BVC får ju höra mitt oändliga orerande minst en gång i veckan. Kan vara dags för någon annan stackare att få sig en omgång.... skämt å sido, vi har fortfarande våra bra och dåliga dagar. Att få sitta ner hos någon och tala om att det vissa dagar är skit och att man är alldeles trasig innuti ibland, kan nog vara ganska nyttigt.

På eftermiddagen kom mamma och pappa! De hade med sig semlor och kött. (Inte att förtäras tillsammans såklart) Mitt under besöket nös lilltjoddan några gånger och sen gav hon upp ett illvrål och började kippa efter luft. När jag tittade ner på henne såg jag två enorma mossgröna snorbobbor, som omöjligt kunde rymmas i en sån liten näsa, täppa igen båda borrarna. Bara att ta bort och tvätta lite rent. Segt var det. Undrar hur länge hon ruvat på dem.
Hade en vuxen person nyst ut förhållandevis lika stora bobbor hade man lätt kunnat fylla en sån där liten ketchupmugg de har på valfri hamburgekedja. Nasty!

Så blev det äntligen dags för veckans målarkurs, det är bitterljuvt att dumpa trollet på mannen, ta sina penslar och block och sen köra iväg för att sitta i 3h och göra nåt av det bästa som finns. Idag blev jag övertygad av läraren om att två av porträtten jag tog med borde infinna sig på utställningen vi ska ha v.12 i Sparbanken. Från början tyckte läraren att jag skulle haft 4 av mina 5 akvareller med men jag kör en kompromiss och tar 2 blyertsteckningar (porträtten) samt 2 akvareller så blir det iallafall 4st totalt. Så det blir upp till Gekås och kika om de har passande ramar med passpartou till akvarellerna. Ibland kan man ju ha tur. Blev nästan klar med sagobilden jag började med i slutet av förra året. Jag vill bara tillägga att JAG började med en illustration av prinsessan och grodan INNAN jag visste att Disney Pixar höll på med filmen.
Idag kom jag även fram till att jag vet vad jag skulle vilja bli när jag blir stor, barnboksillustratör. Det hade varit grejer det! Eller pysseltant på nåt fritids kanske.... hm....
Jag får helt enkelt skriva tjoddasböcker och illustrera dem. Ni som känner mig blir förmodligen inte ett dugg förvånade om det faktiskt blir en tjoddasbok eller två. Eller hur?

Hur kommer det sig att barn bestämmer sig för att de inte alls tycker om nåt den ena dagen när de fullkomligt älskade det förra veckan? Vår lilltjodda tyckte det var livet att få bada tidigare och nu blir hon som besatt och bara illvrålar. Vattnet är definitivt inte för varmt och det är inte kallt heller, det ligger mellan 35-37grader som det väl ska göra? Märkligt.
Idag hittade jag, förövrigt; en skrattknapp på henne. Jag tror iallafall att jag fått det första "riktiga" leendet av henne som inte beror på gaser. Om man försiktigt trycker henne på näsan och gör nåt käckt "pip-pip" ljud så blir hon helt lyrisk i blicken och man kan tillochmed få ett stort flin. Det är så man nästan börjar gråta när man får ett sånt leende.
Tänkte kolla med sjukgymnasten på fredag om när man egentligen får följa med och köra lite babysim. Jag vill se vad tjoddan tycker om det.

Imorgon bär det av till ortopeden, kanske blir det en vända innåt skogarna för att hälsa på mamma och pappa också. Det har ju gått ett helt dygn sen sist.


Kommentarer
Postat av: sofia

Hej! Grattis till er lilla Tjodda! Jätte fin tjej! Och kul med en ny blogg att följa.

Jag fick en liten kille i augusti -09. Han överraskade oss med att ha DS. Spännande, jobbigt, kul, ibland lite vemodigt, men oftast alldeles alldeles underbart är min upplevelse av våra första 6 mån tillsammmans.

Lycka till!

Kram s

2010-02-18 @ 13:23:13
Postat av: Andreas Gustafsson

Nya konstnärliga mästerverk på gång alltså, ska bli spännande att se!

Säger tanterna på målarkursen fortfarande "Oh" och "ah" i lika stor omfattning förresten? :)

2010-02-18 @ 23:13:29
URL: http://andgu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0