Ny upptäckt

Idag hade vi en bra dag där vi faktiskt var lite synkade med varandra gällande matning och pumpning. Det är skönt när det kommer en sådan dag ibland. Vädret var fantastiskt med -3 grader, strålande solsken från en klarblå himmel. Jag lyckades få tag på folk från pastorsexpeditionen också, ska återkomma på torsdag när kyrkoherden är inne. Tydligen skulle han iallafall vara i tjänst den önskade helgen men han satt insnöad i Stockholm just nu så han hade inga papper eller kalender med sig. Vi tog en lång skön promenad på eftermiddagen. Otroligt hur mycket bättre och piggare man mår både fysiskt och psykiskt efter lite frisk luft.
Jag kan inte låta bli att börja tänka svart såfort jag håller lilltjoddan i famnen, när hon ligger och äter eller när jag har henne på skötbordet; att snart kommer jag inte kunna hålla henne lika lätt längre, inte pilla på hennes små söta fötter eller ha henne i bärsjalen nära mig. Jag måste också försöka hitta någon overall som har knäppning från ben till ben via grenen och som är fotlös. Det känns ärligt talat förjävligt och ikväll förstärks allt av en lurande migrän som smyger sig på.

Innan jag börjar få tunnelseende ville jag dock tala om att jag har hittat ett snällare alternativ till de där förhatliga Dennis Brown skorna.
Man får alltså Dennis Brown skor idag efter att man gjort ett ingrep via Ponseti metoden. DB-skorna är väldigt nya i Sverige och inte speciellt beprövade om jag förstått det hela rätt. Det är väldigt svårt att hitta information på svenska om dem iallafall. MEN till min förvåning hittade jag idag att det finns nåt som heter Dobbs Dynamic Clubbfoot Bar. Den ser nästan likadan ut och bygger på samma princip men den är "rörlig" så barnet kan sparka med ett ben i taget, krypa etc... imorgon tänker jag ringa till Dr ortoped den Yngre och propsa på att vi ska ha dessa istället.

För er som är intresserade av att läsa mer om dessa finns det en bra sida här: http://www.dobbsbrace.com/


De jämför även DB-skorna med Dobbs och visar varför fler barn accepterar Dobbs bättre. Lite propaganda för egna produkten alá USA är det ju men jag tror mer på dem än på DB-skorna. Rent mentalt sett tror jag att jag skulle hantera Dobbsa skorna bättre. Mitt barn får mer frihet och JAG har kunnat kontrollera lite av allt de gör med henne.
Däremot läste jag idag att har man fått ett barn med sk. klumpfot "PEVA" så är risken 2-3% att man får det vid nästa graviditet också. Risken är i vanliga fall 1 promille. Känns som en kall klump i magen. Någonting motarbetar verkligen oss. Jag vet att det finns de som har det värre men det här är min verklighet och i min verklighet är  allt som hänt oss hittills jättehemskt och väldigt tärande.

Vill man läsa mer om PEVA tyckte jag att growing people hade bra information. http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=2602

Imorgon är det tvåmånaderskontroll, lite pirrigt faktiskt men det går säkert jättebra. Vi brukar få mycket beröm av de snälla tjejerna på BVC.

Undrar förresten varför inte ortopederna föreslog Dobbs skorna istället för DB skorna.... för det kan väl inte vara så att en outbildad pysselplupp sitter på mer information och är mer uppdaterad än någon som förmodligen har bortåt en halv mille i studieskulder till CSN? Eller?


Kommentarer
Postat av: Johanna

Hemsida för klumpfot www.klumpis.se

2011-01-28 @ 22:55:53
URL: http://www.klumpis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0