Snön lyser vit på taken....

Endast Tjoddas mamma är vaken……

Tjoddas pappa var väldigt smart igår och stoppade liten i säng två timmar tidigare än vanligt utan att köra igenom våra kvällsrutiner med tvätt, massage och pyjamas före sänggående.

Halv två steg jag upp och pumpade, halv tre vaknade Tjoddas och ville ha mat. Det tog över en timme att äta färdigt, det var mycket roligare att prata och flaxa med armarna. När jag sen la ner henne låg hon och pratade tills klockan var ungefär kvart i fem. Vid fem steg maken upp för att göra sig klar, då steg jag också upp för jag skulle pumpa igen vid halv sex. Ögonen kändes några storlekar fel för ögonhålorna vid det här laget. Strax efter sex vaknade lilltjoddas igen för att få lite käk. Hon var så ivrig så hon satte i halsen ett par gånger. Sen var det inte lönt att lägga sig igen. Det tar ju en stund att plocka ihop allt man måste ha med sig när man åker iväg över dagen och jag ville försöka passa in så vi kom fram lagom till pump och ät dags. Sagt och gjort.

Väl ute på motorvägen var hastigheten sänkt till 80, med bra skäl för det var riktigt läskigt att köra. Rätt som det var, jag hann knappt reagera, såg jag en bil som faktiskt stod högst upp på den plogade jättevallen med snö som följer vägbanan. Hur den kommit ända upp vet jag faktiskt inte men där stod den i alla fall. En relativt ny Merca med båda dörrarna öppna.

Vi pratade en del idag igen om allt som händer runt Tjoddas just nu och hur man mindre och mindre lägger vikt vid att hon har Downs syndrom och istället koncentrerar sig på att allt annat som ska bli bra. Det är väldigt lätt att fokusera på alla fel och skylla det på Downs men så är ju inte fallet egentligen.  Trånga tårkanaler är ju ganska vanligt och det växer de ju ifrån, navelbråck ”försvinner” ju när magmusklerna blir starkare och de börjar stå/gå. Klumpfot är det ju många fler som har och detta är ju en väldigt mild variant.

Jag har fortfarande inte riktigt smält nyheten om de där skorna. Det måste ju förfasen finnas något bättre, smidigare sätt än att sätta ihop fötterna med en pinne? Kom igen, vi lever ju på 2000 talet. Återigen, jag ska uppfinna nåt, ta patent på det och tjäna miljarder!

Det var väldigt mycket snö hemma och det är otroligt vackert får jag lov att säga. Trots det förstår jag att alla är trötta på det och nu får folk inte ens skicka sina barn till dagis längre pg.a rasrisk. Taken kan tydligen störta in när som helst verkar det som. Beräknar de inte sånt när de ritar byggnader?

 

Undrar när det ska börja töa och vart allt vatten ska ta vägen…

För säkerhets skull tänker i alla fall jag byta ut spaden och sanden i bilen mot några fenders, en flytväst och en 2 hästars motor att hänga där bak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0