Uppfinningarnas och konstens afton

Idag har det återigen snöat, hela långa dagen har flingorna sakta singlat ner från en gråmulen himmel. Det känns så trist att kasa fram med vagnen i snömodd som liknar mandelmassa och försöka leta upp hål i snövallarna så man kan komma över till andra sidan gatan. Man ler lite ursäktande mot folk man möter för man tar, med barnvagn, upp nästan hela den upptrampade lämmelstigen på trottoaren.... så, där var jag, påväg till ICA för att köpa kattmat åt vår spattkatt Curry, av någon anledning kom jag ut med en fullastad barnvagn och 200:- fattigare, hur hände detta? Kattmaten kostade bara 25:- och det var dessutom nära att jag glömde köpa den.


På väg hem hörde jag en vårfågel, jag tror han ljög den j*veln!

Ikväll har vi försökt oss på lite uppfinningar. Jag har ju precis haft mjölkstockning först på ena sidan och sen på andra sidan, detta har resulterat i att jag varit lagom sugen på att amma och kört 100% med pump igen ett par dagar. Lilltjoddan blir jättelack när hon ska amma och det inte rinner lika fort hela tiden för det gör det på flaska och hon vill ha sin mat NUUU!!! Halv fyra på morgonen tänker jag inte ens ta den diskussionen med henne, då får hon sin flaska.
Så, vi funderade på att försöka klura ihop ett eget tillmatningsset för att se om hon ändå kan vänja sig lite mer vid bröstet och lite mindre vid flaskan.
De snälla tjejerna på BVC skickade med oss en stor sårspruta och några sondslangar ihop med lite giftfri häftmassa. Hade jag haft idealbröst hade man kunnat tejpa fast slangen på bröstet så tjoddan fått med den in samtidigt som hon tog bröstet. Eftersom detta är i den riktiga världen och inte mycket verkar fungera som det ska i den, kör vi med amningsnapp och nu får jag försöka komma på ett bra sätt att pilla ihop detta så att slangen sitter och så nappen sitter. Tejp, är min första tanke.
Uppfinning nr 2 kom till när jag haft mjölkstockning och fick en, i mina ögon, enorm sugblåsa av pumpen. De där "nipple ease" kopparna man kan köpa har aldrig riktigt fungerat för mig, dels trycker den delen där bröstet ska in för mycket och dels når mitt bröst över till andra sidan så det blir aldrig någon ease för mina nipples. Jag tog helt enkelt en stor amningsnapp och "förlängde" sidorna på den genom att sätta 2 bitar lite grövre silktejp mot varandra på vardera sidan. Man får klistra två tejplappar på varandra så dessa inte sätter sig på bröstet, hela idén är att de ska fästas en bit längre ut för att skona så mycket som möjligt. Sen använder jag mig av snäll kirurgtejp när jag väl sätter fast den på bröstet som skydd över vårtan. På så sätt luftar det, jag får inte det där trycket som av kopparna OCH jag slipper att bröstet fastnar i BH'n.  Jag är rätt sugen på att presentera idén för nåt villigt företag, söka patent på det och bli miljonär men det är förmodligen ingen som skulle lyssna ändå.

Vi skapade konst ikväll och vi hade hemskt roligt när vi gjorde det. Ett tag efter tjoddan föddes pratade vi om att ta hennes fotavtryck och göra nåt kul med det. Ikväll rollade vi hennes små fötter med utspädd akryllfärg och använde henne som en jättestor potatisstämpel. Så, nu har vi, mina svärispäron samt mina egna päron varsin tavla med små fosetassar på. Perfekt bonuspresent från oss.

Så här såg det ut när vi "skapade"


Jag önskar jag hade kunnat få till en bild när vi tvättade fötterna på henne över vasken i köket och hon var helt fokuserad på mina händer, vi har upptäckt att lilla damen älskar fotmassage och det blev det ju lite nu med olja, vatten och några tussar papper.
Imorgon ska jag ringa till församlingen dit vi ska flytta och se om jag kan få tag på någon gullig människa som är villig att försöka hjälpa mig få till ett dop som iallafall kommer i närheten av det jag önskade från första början.

Nu ska tjoddan badas och nattas, så får vi se hur länge man får sova i natt. Imorgon är det nya utmaningar och så får jag förmodligen förklara på BVC varför mitt barn är lite svart om fötterna då inte all färg riktigt försvann......


Kan inte motstå att lägga upp en bild på nya pyjamasen.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0