Typ, årets varmaste dag

Bläääää, jag gillar sommaren. Iallafall utvalda delar av den men kom igen, 33 grader är lite väl mycket av det goda och som kaka på tårtan så väller det fram knott och mygg när solen börjar gå ner. Vi var lite slöa igår när värmen slog till, min man utnyttjade det faktum att jag somnade om på morgonen och tog med sig Tjoddas till ICA för att överraska med frallor till frukost. Efter frukost slöade han till och somnade så då smög JAG i min tur iväg till ICA för finns det nåt jag vill ha när det är varmt så är det kall frukt. (Och salt...emellanåt) jag choppade upp: honungsmelon, vattenmelon, nekatriner, färsk ananas och gröna äpplen.
Sen fick vi för oss att, grilla, vad vore bättre att göra när det är 33 grader varmt än att tända en varm mysig grill och äta kryddiga korvar? Vi körde upp till svärisarnas, för kvällen, tomma hus. Det blir så osigt om man grillar i lägenheten....
Doris och jag började med att hoppa i vattnet för att svalka av oss. Hon paddlade tappert på och gjorde sitt bästa för att dränka mig. Rätt som det var fick hon lite slagsida och när magen kom upp så fick jag kvickt som attan vända henne på rätt köl och bär-knuffa in henne till stranden igen. Tjoddas såg lite sugen ut och eftersom det var så varmt så tog jag henne helt sonika i famnen och vi plaskade lite med fötterna. Hon tittade frågande på mig och spretade lite med tårna så jag doppade oss lite mer, hon viftade med armarna och man såg i ansiktet att det var lite skräckförtjusning över upplevelsen för såfort jag ställde mig upp igen så skrattade hon. Snabbt in med henne i en handduk och sen upp till huset för lite välling.
Stor händelse: Tjoddas vände på sig själv och rullade över till mage på bordet så nu får vi se upp med var vi placerar henne.
Vår grillkompis vi ringt in dök upp och vi påbörjade en riktigt trevlig grillkväll med lite blandade korvar (orkade inte marinera kött så vafasen, korv kan vara ok ibland också)
Sen gick vi på de lite tyngre grejerna och slevade i oss glass. Tjoddas blev väldigt missnöjd efter ett tag men med lite välling i magen lugnade monsterbebisen ner sig. Märkligt att hon tagit värmen så bra som hon gjort, älskade unge vad hon är tålmodig de flesta gånger.

Idag var det födelsedagskalas på tapeten och vi började dagen med en ganska långpromenad för att hämta hem en kvarglömd bil i stan. Doris hade tungan nästan släpande efter sig i marken innan vi var hemma igen, jag hade erbjudit henne både dricksvatten och möjligheten att bada men hon fortsatte bara att lunka på. Maken mötte upp hemma, han hade redan hunnit hem med bilen, hämta frysväska och köpt glass på ICA den lilla sötnosen. Lätt att hålla igen när han bunkrar upp med glass och grejer. Vi tog en glass på gräsmattan utanför huset och Doris la till med ögon som fått Bambi att bli avundsjuk. Sen var det dags för dagens puré måltid, min dotter har ganska många karriärmöjligheter nu, clowntämjare, operasångerska, mistlur...... den nyaste karriären borde vara tårtsprits. Hon är en hejare på att göra långa fina korvar av puré som med stor precision formas genom att hålla läpparna i ett litet o. Vill hon var lite mer spontan och modern så tittar hon knipslugt på en innan hon pruttar med läpparna och sprider ett dis av valfri puré på allt inom en meters avstånd.

Hon var världens lyckligaste bebis idag på morgonen när hon fick tag på pappas glasögon och lyckades stoppa dem i munnen. Maken suckade lite beklagande över att han fick putsa om dem men det var ju dags ändå.
Vi satt och åt frukost idag förresten när han tittade på mig och sa, du... du läcker det vet du va? Jag har inte pumpat sen midsommar och helt plötsligt verkar det som om processen satt igång igen, skumt! Så fort jag bär Tjoddas så verkar det sätta igång. Det blev lite jobbigt nu ikväll när vi skulle iväg för helt plötsligt passade varken BH eller klänning längre och det kändes som om tvillingarna var på glid. Trots värmen svepte jag en kofta om mig för det kändes väldigt naket på en gång. Undrar varför det gör sådär.
Nu är det återigen nanedags för längesedan och jag har som vanligt lyckats missa det med flera timmar.


Vi kunde bara inte låta bli. Klassiskt Kodak moment!
(klart jag bringar dig i säkerhet vid eldfara älskling)Spackelslipningen är äntligen klar, tack lilla Doris för all hjälp. Hade du inte
varit där och granskat allt samt tuggat på sandpappret hade jag nog aldrig lyckats.


Bada lite. Det var lite otäckt men ganska kul ändå.


Så här strålande glad är man när man lyckats vända sig själv på mage!


Välling är tydligen bra för humöret!


Yeah, Tjoddas vs pappas glasögon: 1-0.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0