Halvårsdag

Lilla Tjoddas fyllde 6 månader idag, tänk att det är så pass längesen man låg och mumsade grönkål på BB och förundrades över den lilla skära klumpen som låg och sov i plastbyttan jämte sängen. Så rädda vi var för att vi skulle göra nåt illa. Tappa henne, hålla henne fel. Allt var så nytt. Det är fortfarande massor med nytt nästan varje dag.
Idag åt vi morotspuré för första gången tillexempel. Jag hann inte säga Bolibompa innan lilla damen sörplat i sig 2msk puré och en portion mjölk på det. Så, tummen upp för morötter alltså. Det KAN ha gått av bara farten också och hon inser nästa gång att det inte alls var så gott som hon trodde. Den erfarenheten hade vi nämligen med gröt. Det försökte vi också med i dag men det mesta hamnade överallt annars än i munnen. (Ett tips är att det ger grym stadga och volym i håret) Det började bra med gröten, sen att jag inte hann få i henne allt innan det blev kallt (och av minen att döma, skitäckligt) det är en annan sak. Hon betraktar mig mycket noga när jag stoppar in en låtsas tugga med skeden, idag ville hon testa att hålla lite i skeden själv. Det är en mycket röd och fin sked, väldigt distraherande när den åker fram och tillbaka mellan tallriken och munnen. Jag torkade av den och gav den till henne, försiktigt greppade hon den och la den på diagonalen tvärs över hela ansiktet, förmodligen ett försök att få in den i munnen, tungan fladdrade febrilt och försökte få tag på nåt som var det minsta slickbart. Munnen på vid gavel och ögonen i kors av koncentration..... det gick inge vidare får jag väl säga, men det är hemskt roligt att sitta på första parkett när föreställningar som denna börjar.

Doris gick en promenad idag, lite skraj för lastbilar annars verkar hon inte reagera så mycket på trafiken. Tjoddas satt och dinglade med benen i sin bärsjal och mådde gott. Rätt skönt att slippa vagnen faktiskt.
kom iväg lite sent till festen idag, Tjoddas hävdade bestämt att det var dags för mat lite tidigare än jag väntat mig så det var bara att förse henne med lite käk innan vi gav oss av. Lilla Doris blev väldigt glad för den järnberikade gröten som blev över iallafall. Smaskigt för en växande vovve.
Utan prut hoppade Doris in i bagaget idag, bara en lätt knuff i rumpan behövdes. Duktig kicka, det går lättare och lättare. Efter en stunds gråtande i bilen, insåg jag, att jag förmodligen inte skulle kunna lämna bort Tjoddas till Keka idag. Hon var så trött efter att inte ha fått sova middag ordentligt så flippade hon ur, skulle aldrig Keka kunna lugna henne igen. Doris fick vara i ensamt majestät istället. Tur det, hon kan behöva få bli lite bortskämd. Gulliga Keka ringde och frågade om hon fick ge Doris lite gottis. Det är skönt när folk har förståelse och inte bara prekar i någon annans djur/barn vad som helst utan att kolla först. Många guldstjärnor i kanten.

Midsommarfesten var jättetrevlig, jag kom ju som sagt var lite sent men jag fick mig en bit kött jag också. Den var svart och kolade av sig på ena sidan men det var gott ändå. (Den biten som var kvar skulle man med fördel kunnat använda som kolkrita) Jordgubbar och glass till efterrätt var inte heller fel. Vi spelade kubb och sopade banan med det andra laget. Det slutade 2-1 och sen blev det kallt och vi gick in.

Igår var vi hos familjen J och promenerade lite. Tjoddas fick en liten figur som mamma J designat och sytt själv. Den har fräsiga färger och man blir glad, bara av att titta på den. Tjoddas har kämpat som ett djur för att få in den i munnen, dumma,dumma den som inte får plats hela på en gång. Sorry men den konkurrerade inte ut Patrick får jag erkänna. Däremot står den i sängen så hon kan betrakta den och dra den till sig när hon känner för det.
Tiden flög som vanligt iväg och jag håller med dig min vän, jag önskar vi bodde nästgårds med varandra. Tänk så trötta vi hade varit på varandra då. Jag har ett förslag till när det gäller din karriär. Påminn mig nästa gång vi ses eller hörs och fråga gärna din mamma om mönster och garnsort, jag hittade ett mönster på nätet men vet inte om det stämmer.


Doris ligger utslagen vid den halvöppna balkongdörren, det är säkert varmt för henne stackars liten.
Jag vet att jag borde sova nu och jag ska strax gå och lägga mig. Imorgon är det BVC, vi ska ta påfyllnadssprutor. Hoppas vi har Alvedon hemma utifall att. Sen ska vi handla, hämta och lämna paket samt hämta upp vår fina lekmatta hos sjukgymnasten. Jag tror hon ska få en semesterpresent av mig. Hon fastnade för en av mina akvareller och även om jag har svårt för att ge bort nåt jag gjort (för att jag tycker det känns skrytigt och jag skäms lite när jag ger bort saker jag själv åstadkommit) så vill jag ju såklart gärna att hon ska ha den om hon verkligen tyckte om den.
Sen ska jag baka lite gott till midsommarfirandet och så ska vi städa inför alla en personerna som ska komma och titta på lägenheten.
Fullspäckad dag.

Svärmor, jag struntar i hur trötta vi kommer vara, imorgon kväll ska jag ha korvpizza ifall du tänkt göra det om jag så får köra upp ensam.

"Vickan", efter att ha pratat ännu mer med dig idag så inser jag att du är som klippt och skuren för jobbet att valla mina pojkar och hålla dem på "den rätta vägen". Det kommer gå jättebra och du passar perfekt in i gänget. Stort lycka till och grattis till det nya jobbet igen!

Fantastiska, älskade make. 6 månader har gått sen den där natten när du, under öppningsskedet flinade och frågade mig om jag är sugen på fler barn. Blir de alla som Tjoddas kan jag tänka mig några till min vän. För finare unge än den vi har, det tror jag är svårt att få. Vi får helt enkelt fortsätta försöka med att överträffa oss själva.Design alá mamma J, vi har döpt vårt exemplar till "Kludden".
Hell yeah att min unge ska ha den coolaste bodyn någonsin!

Kommentarer
Postat av: Mamma J

...min karriär, hmmm, låter spännande! Tror inte vi skulle bli trötta på varandra om vi bodde nära, bara väldigt trötta i pratmuskeln :-)

2010-06-24 @ 07:31:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0