I målartagen...igen

Idag känns det faktiskt som jag fick lite gjort för en gångs skull. Jag avvägde om jag skulle bli hemma med Tjoddas, BVC hade föräldragrupp idag och det skulle komma dit en logoped. I ungefär två sekunder tvekade jag innan jag tänkte "nä, fasen heller" jag har helt enkelt för mycket att göra för att hinna springa på föräldragrupper när vi redan har kontakt med världens bästa logoped. Jag fick klart mina möbler, hjälpte (förhoppningsvis) min man lite och lastade av honom med nån enstaka uppgift, fick hjälpa till med att göra lunchen, oljade in den frästa delen på vår ytterdörr, oljade in källargolvet på de ställen som sugit åt sig mest OCH började måla klart i matkällaren. Holy schmoly, så krångligt det är att behöva sitta på knä med huvudet i taket och måla. Det absolut värsta är när arbetsbyxorna börjar kana och man känner ett kall drag på övre delen av baken. Man kan ju inte resa sig upp och helt sonika dra upp byxorna på plats igen, istället sitter man på knän, sliter och drar samtidigt som man liksom studsar upp och ner och slår huvudet i taket med jämna mellanrum. Nyansen i källaren heter "Vårluft" eller hur är det ett helt underbart namn på en färg? Tur det är en trevlig färg för jag hade den över nästan hela mig när jag avbröt för dagen. Hur min man gör för att se så ren ut när dagen är slut vet jag inte. Jag misstänker skarpt att han har ombyte med sig i bilen så han inte ska smutsa ner sina fina arbetskläder för mycket. (Japp, där fick du dig en känga minsann) Det är ett lite, internt skämt vi har eftersom grannen mer eller mindre öser snickarbyxor över min man med jämna mellanrum. Så, istället för att ha ett par "allround" som jag har (med tapetklister, färgfläckar i ett dussin olika nyanser och smuts från golv och jordiga underlag) så har han olika kategorier beroende på vad han ska göra för dagen. Det finns tillochmed ett par beryktade "fin-jobbarbyxor" i högen, som man mest har när man ska se lite proffsig ut. När man sen handlat in målarfärg, virke eller vad det månne vara, så byts det om till ett par, för den uppgiften, anpassade snickarbyxor. (Oj,oj vad jag ligger risigt till nu.... jag hoppas alla fattar att jag överdriver en aning, det är lite sanning i det men inte riktigt såhär illa)

Jag gjorde en egen 2do-lista, precis i enlighet med vad min kära chef lärt mig, till min förvåning upptäckte jag hur mycket JAG egentligen hade jag borde göra. Diskret vek jag ihop den några extra gånger innan jag gömde den väl i en av mina många fickor på de egna (enda paret) snickarbyxorna.
Imorgon ska vi städa inför fotograferingen av lägenheten, lite spännande ska det bli faktiskt men jösses vad vi kommer på mer och mer vi måste göra inför detta. Vi har ju större delen av dagen på oss så det ska nog gå bra.

Sa jag igår att jag gjorde egen päronpuré? Om inte, jag höftade till ett eget "storkok" av päronpuré igår med matolja i. Det slinker ner utan större protester och idag, idag har vi äntligen sett resultat.
Huston, we have poo! I repeat, we have poo! (hon skapade minsann två gånger idag, därav upprepningen)
Hon är så jäkla rolig när hon sätter igång, först blir hon helt stilla, sen spänner hon ögonen i en och så börjar hon "gnissla" genom att, på inandningarna, göra konstiga pipljud. Sen slappnar hon av och börjar storflina innan karusellen börjar om. Eftersom hon skrattar emellanåt så antar jag att det inte gör alltför ont iallafall och då kan hon inte vara särskilt förstoppad, eller?

Jag fortsätter med lite mer prettostämpling av mig själv. Jag håller nu på att göra en sats med egen babyolja som ska fungera både som tillsats i badet och som massageolja. Jag gör den med utdrag på lavendel så den luktar lite gott och rogivande också. (Kom på att jag hade torkade lavendelblommor i en lufttät burk, längst in i skafferiet idag) Jag mortlade dem lite, det ska ju ändå rinna av i ett kaffefilter sen så örterna stannar förhoppningsvis kvar på rätt sida om filtret.
Är det någon som vill baka surdeg med mig? Jag tänkte det kunde vara roligare om man är två eller fler som bakar. Jag har surdegskultur i frysen så det är bara att hojta isåfall.....(fiskar efter frivilliga stackars offer)

Nu är det hög tid att lägga sig så man orkar med morgondagen.

Kom inte närmre, I will Kung Fu your ass!!


I babyskyddet under insektsnätet sitter Tjoddas och tuggar på en
smarrig papperstuss som pappa gett henne. Tja, fibrer som fibrer.... eller?Kommentarer
Postat av: Jörgensen

Affirmative on the poo! :D

2010-06-16 @ 15:50:41
URL: http://alieningeneve.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0