Inte så farligt ändå

Det blev inte så illa med solbrännan ändå. Jag är förvånad faktiskt för det kändes som om jag brände mig lite igår. Så idag krämade jag på med solskyddsfaktor 50+ när jag tog min långrunda. Första gången sen graviditeten som jag försökte mig på att springa lite, det var lite taktik att köra vagn samtidigt men gick väldigt smidigt ändå. Det är lite trist att behöva inse exakt hur otränad men är och "börja om från början" med att köra 100/100. Vill dock inte skada mig så det är lika bra att skynda långsamt. (Försökte lägga in mina löpande 100 i uppförsbackar så det blev lite extra flås på det hela) Tjoddas sov precis hela härliga rundan på ungefär 9,7km (en kort paus efter 7,7km och sen ner till husbygget och hem igen) springa med vagn får jag minsann göra fler gånger.

Jag har kommit på en kul grej med min nya telefon som jag skrattat åt några gånger. Den kommer med ordförslag under tiden man skriver in ett ord. Väldigt smidigt om man kanske matat in någon bokstav fel, man kan då nämligen bara klicka på det ordet man egentligen ville ha istället för att behöva radera och skriva om. Iallafall, när man skriver in mitt förnamn får man upp ordet "osis" som förslag. Lite komiskt och passande ändå.

Jag använde mig av ett tips från mamma J igår och surfade in på lite olika tapettillverkares sidor. Det blir ju inte lättare att välja tapeter när man får så mycket att titta på. Vi köpte färg och lite andra pryttlar idag till huset och jag lånade med mig, inte mindre än 4st tapetböcker. Då var det dessutom inte alla jag ville ha, jag får kanske beställa lite provex från tillverkaren istället för jag litar inte på hur färgerna blir när man ser dem på skärmen.
Det drar ihop sig till att börja med förarbetet på utemöblerna.... nån som är sugen på att hjälpa till? Jag vet vad min helg kommer gå åt till att göra, jag kommer aldrig vilja se ett sandpapper mer efter söndag kan jag tro.

Vi kapade till mallar till bänkskivorna idag, det är så spännande att få vara med om allt det här och se två snillen i action. Att jag sen kom med eget förslag som mottogs på ett positivt sätt, gör allt ännu bättre. Jag har fått hjälpa till med hur det ska se ut, det känns helt fantastiskt och jag kommer förmodligen aldrig kunna, med ord, beskriva hur tacksam jag är över att det här händer.

Nu till lilla Tjoddas, det fortsätter att vara lite kinkigt ibland men det är väl alla barn till och från antar jag. Det är egentligen bara, när hon är uttråkad eller trött, som hon blir lite enerverande. Jag har tillexempel väldigt svårt för att göra nåt annat när jag hör henne gnälla, även om jag vet att hon inte direkt "menar nåt" med det. Vi har kanske skämt bort henne lite jag vet inte, man kan väl inte klandra de små liven heller för att de vill ha lite mänsklig kontakt allt som oftast. Det måste ju bli rätt tråkigt i längden att bara ligga på rygg och stirra rätt upp i taket. Den där jäkla nallen har hon ju sett tusen gånger och även om han är go att ha när man ska sova så kanske han inte är så kul att leka med i längden när man är vaken. Lilla gosehunden Patrick som fått vara med överallt.
Idag har vi minsann suttit själva i stol både hemma (uppstöttad med kuddar här och där) och hemma hos farmor och farfar. Vi testade kusinens barnstol med iläggsdyna och det verkade fungera rätt bra. Det var väldigt svårt att få ur henne dock, hennes små härliga lår ville fastna i stolen när man skulle ta upp henne och det tyckte hon inte alls om. Idag har vi ätit lite rivet äpple och lite palsternacka. Hon börjar bli stor nu min lilla sockerrumpa.


Måste ju flasha med mina nybakade kanelbullar. Det står ca 45 i receptet men jag får aldrig fler än max 25st.


Tokiga pappa som busar.


Jag fick sällskap på min runda idag. Finns det nåt mer nyfiket än nötdjur?


Pussmunnen är på plats.Sitter som juten i stolen.

Kommentarer
Postat av: Mamma J

Kolla Pia, jag hittade kommentarer :-). Du är underbar, när jag läste att du sprungit 9,7 km undrade jag i mitt stilla sinne om det var det du menade med att börja lugnt, blir kanske maraton i sikte ändå? Hejja dig kompis! Kram kram

2010-06-05 @ 07:42:17
Postat av: Tjoddasmamman

Ha,ha,ha, tack söta du, ja 9,7km var ganska lagom. Jag tränar såklart inför ett av dina pass. (Vill ju inte skämmas eller skämma ut dig genom att kräkas eller svimma) Sen får det bli maraton.... är du på?

2010-06-05 @ 23:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0