Mera regn

Det verkar som om det finns en bestående vattenläcka hos de lite högre makterna just nu och hantverkarna är på semester. Regnet fortsätter strila i stadig ström. Igår blev jag nästan helt klar med mina utemöbler och när svärfar kom på inspektionsrunda så erkände han att han började vackla när det gällde färgvalet, han hade börjat vänja sig vid den himmelsblå färgen och pekade glatt på ställen jag missat med min pensel. Knäppkatten kom in på besök flera gånger och klättrade envetet upp i knäet på mig såfort jag satte mig på huk för att nå bättre när jag målade. Lite regn bekom henne inte, hon galopperade runt i trädgården och gjorde räder upp för närmsta trädstam, hoppade ner och kom skuttande tillbaka till mig igen. Det sista jag såg av henne så hade hon en blå rand på ryggen efter att ha smugit under en nymålad fåtölj.
Vi fick ta målandet i två omgångar eftersom Tjoddas vaknade och började protestera mot att ligga i en vagn som inte rörde sig.

Idag gjorde vi oss ett hemligt ärende och stannade sen för att köpa frukostfrallor. På vägen tutade vi och gjorde tummarna upp till en glad studentska som väntade på bussen utmed vägen. Hon vinkade skrattande tillbaka. Tjoddas mumsade friskt i sig en smakportion potatis, en hel flaska mjölk och någon tesked med katrinplommonpuré. Ytterligare en sak att lägga till på listan "saker jag inte visste om barn förrän jag fick ett eget" Mat som förs in i munnen måste på alla villkor puttas ut minst en gång innan man kan svälja det.
Mat som kommer på sked ska smörjas in i hela ansiktet för att verkligen göra jobbet.
Hinner man, så ska man stoppa in så många fingrar och händer i munnen det bara går såfort maten lassats in. Det förhindrar till viss del att maten puttas ut så snabbt men medverkar till "ansiktsmasken" av en blandad karaktär. Jag får nog ändå tycka att hon äter med god aptit, bara vi kunde få igång magen så hade jag varit nöjd. Ungen är resistent mot katrinplommon. Tips någon?
Hon är förresten skolös nu på dagarna, fötterna går som två små propellrar, helt underbart att se och så enormt härlig känsla att få lyfta, hålla och bära henne utan skena. Man kommer närmare på nåt sätt.
Jag fick det ärofyllda uppdraget idag att göra iordning en födelsedagspresent. Att få pynta är jag svag för så det var ett kul avbrott idag. Jag har filat lite på min tatuering, jag ska in den 7/7 kl 17:00 för att få lite mer bläck på kroppen. Det var längesedan sist. För de som inte själva är tatuerade förstår jag att tjusningen kanske är lite svårfunnen men, har man gjort en så får man mersmak. Det är endast självbehärskning och min snålhet som gjort att jag inte ser ut som en levande bilderbok. (Nja, kanske inte troligt ändå) Det ska iallafall bli kul att få sätta ett litet avtryck av Tjoddas på kroppen.
Imorgon funderade vi skarpt på IKEA, vi har en garderob att adoptera. Jag visade förresten runt min hund i huset idag och han sprang ivrigt omkring från rum till rum, stannade, tittade nyfiket på mig med öronen spetsade och huvudet på sned, sen fortsatte han yra runt och lukta på allt spännande.
Jag måste fixa lite fler flaskor och burkar till mina planerade syltningar, saftningar och konserveringar. Mamma J, jag längtar efter att få se dig snart igen, speciellt eftersom jag hemskt gärna vill prova salvan din mamma gjort. Mina stackars händer är helt spruckna och blöder lite här och där. Min värsta tid på dygnet måste vara på kvällarna när jag smörjer in händerna för natten...... extra karbamid för att det ska verka ordentligt.... och värker det gör det iallafall. Nu är de så torra så jag vågar faktiskt inte smörja in mig.
Jag skulle gå en kort runda innan lunch med Tjoddas så hon fick sova lite, det resulterade i en lite längre runda än jag tänkt från början. Dessutom körde jag på och sprang i alla uppförsbackar jag kunde hitta.
Därför, visste jag, att när vi var på väg till bilen från Gekås och det regnade, borde jag inte göra som alla andra och springa till bilen med kassar i händerna. För mitt ute i skogen när jag sprang som värst i mina backar, kanade byxorna ner till knäna.
I brist på svärmors goda fredagspizza fick vi köra nödlösning idag. Vi gjorde varma mackor med samma pålägg som brukar vara på favoritpizzan. Inte riktigt samma sak men det var en god lösning.
Förföljd av en svartvit röra, myronas krig i superzise!


Presenten jag fick "slå in"..... vaaaaaad kan det vaaaaaraaaa?


Vad skymtas där i terrängen? en dansk Pokal månne?


Jag var ute efter frisyren och det faktum att hon inte bär skor men minen är underbar!


Fortfarande rebellfrisyr ibland.


Vi kör en till favorit, jag skrattar så fort jag ser den här bilden. Tjoddas no likey den lilla röda lampan som lyser innan blixten slår till.


Kommentarer
Postat av: Jörgensen

Katrinplommon är ju bra mot trög mage, men ännu bättre är nog päronpuré. En kombo av de båda kanske kan funka? Försök undvika mosad banan också, mycket stärkelse i det som man kan bli hård i magen av. Skippa blåbär också, det är "stoppande" som man säger. Kanon när man har diarré dock. Bra att komma ihåg inför framtiden. :)

2010-06-12 @ 12:30:27
URL: http://www.alieningeneve.blogspot.com
Postat av: Catrine

Be doktorn skriva ut lactipex. Ett laxerande pulver. Fredric fick det under tiden han åt hjärtmedicinerna. De är nämligen inte så bra för magen. Lactulos är flytande men enligt mig inte bra. Kör på lactipex, en påse på morgonen i vällingen. Funkar klockrent:)

2010-06-12 @ 21:25:34
URL: http://Fredricochjag.blogspot.com
Postat av: Mamma J

...längtar efter att träffa dig också, önskar veckan hade fler dagar. Det är ofta på dagarna jag tänker att " det skall jag säga till Pia" eller " det skulle Pia gillat" , härligt att ha dig som vän! Jularna mage har gett resultat idag, varit passiv sen i måndags, vi körde på med katrinplommon, både egen puré och köpt juice på Apoteket. Häller också lite olja i bröstmjölken. Har gett henne en del banan i veckan men skall sluta med det ett tag nu. Tänk att man kan bli så lycklig av att se den gula, kletiga geggan! Fick också rådet att ge massage på mitten av skinkorna i

cirklande rörelser uppifrån och ner, detta upptill magmassagen. Ha det gött vännen så hörs vi, be Tjoddas vifta lite extra med tårna för oss kram

2010-06-13 @ 19:49:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0