Övervarv

Hm, så hjärnan går på überfart just nu trots att klockan närmar sig halv tre på natten, kanske har jag gått över det där trötthetsstadiet när man ska passa på att sova, jag vet inte. Jag kan liksom inte få stopp på allt som snurrar och det bästa medlet brukar egentligen vara att ta papper och penna för att skriva ner allt så det försvinner ut ur huvudet, man kan lugnt lägga sig att sova för man vet att allt finns på pappret när man vaknar och det är ingen risk att nåt blir bortglömt. Saken är bara den att min lapp är borta.... så här sitter jag nu, nybakad paj står på svalning, jag tror jag sockrade den för lite men jag brukar oroa mig för mycket när jag bakat nåt eller lagat mat och i slutänden är det iallafall ätbart.
Vi har varit på besök hos ortopeden idag, det var Dr barnbensspecialist som var där, jag trodde det skulle vara Dr ben den yngre men det spelar ju egentligen ingen roll. Vi flinade lite i mjugg åt att han först tog upp hennes högra fot och berömde den för att sedan titta på den vänstra och även visa sitt gillande. Det är INGEN som någonsin tittat åt högerfoten sålänge den här karusnurren har varit i gång. Vi misstänkte starkt att han glömt bort vilken fot det var, kom på sig själv under undersökningen och fortsatte som om det regnade. Vi behövde iallafall inte komma tillbaka på ungefär 6 månader. Inget jag deppar över direkt.

Vi kanske ska få tillskott till helgen, nej, inga bebisar, inga riktiga iallafall. Möjligen en stor hårig bebis på 8 månader med fyra tassar och ingenstans att bo. Ni vet den där känslan (iallafall alla kvinnor där ute) man kan få när någonting bara stämmer, man vet i förväg exakt, att någonting bara kommer fungera perfekt såfort man får se objektet? Det kan röra sig från ett plagg man inte tänkt på att köpa som man bara "hittar" sin partner (förhoppningsvis) bilen, vänner....ja vad som helst egentligen. Jag fick se en bild på den här lilla tjejen och blev helsåld, de hade lika gärna kunnat stämpla bilden med "Såld till mamma pysselplupp" samtidigt som de la upp den. Såklart, det kanske inte var så lätt att veta i förväg att det skulle ringa en pysselplupp och förklara att de höll på att sälja hennes hund på blocket....
Rasen heter Landseer och är väl inte supervanlig här i Sverige, det är en stor ras (sån tur för jag älskar stora, bastanta hundar) Den är nära släkt med Newfounlandhunden, så kanske de flesta vet? Jag kan slänga in en liten länk också om någon vill kika närmare på rasen: Landseer, vill man se mer bilder så är det ju bara att googla.
Den här "lilla" tösen (som kommer väga ca 55kg när hon är stor) har hamnat lite snett här i livet, tydligen var det svårt att bli av med valparna, förmodligen eftersom det är en väldigt stor ras och då begränsas ju efterfrågan. Så de första 6 månaderna har hon bott hos sin uppfödare mitt ute på landet, de sista 2 månaderna var hon hos säljarens mamma. I lördags så dog plötsligt ägaren och dottern (som själv föder upp hundar) är tvungen att sälja av sig denna för det är redan fullt hemma. Så.... roadtrip till Sävsjö på lördag.

Idag har vi blivit presenterade inför jaktlaget, de fyra M'en var på plats inför mötet, Medlemmarna, Myrorna och Myggen...Många knott var där också....
Lite osäker på vad som egentligen beslutades, hade fullt sjå att pränta in namn och ansikten på folk, ja, samt vifta bort flygfän på ett nonchalant och diskret sätt. Knott är så jädrans oärliga, mygg hörs ju iallafall.
Vi avslutade med att grilla korv, sen blev det kaffe, överbliven födelsedagstårta och havrebollar.

Jag har fått en idé om hur jag ska göra på ett ställe i källaren, är det kanske det som håller mig vaken månne? Vi har, i matkällaren, varit tvungna att göra en "stenkista" på ett ställe för att berget kikar fram så mycket. Det har blivit en ganska stor platå. Där över skulle man kunna skruva fast några krokar i taket som man hänger linor mellan och sen torkar diverse örter. Det är ju både svalt och mörkt samtidigt som det är bra ventilation. Jag letade efter en lokal biodlare också men han som verkar vara ordförare i området dit vi flyttar, var mer intresserad av vart vi skulle flytta än att hjälpa mig. Lite irriterande, jag VET att jag sett någon stackars liten skylt någonstans på väg "hem" där det står att de säljer egen honung, aber wohin dann? Varenda gång jag kört förbi har jag ändå tänkt "åh, kolla... där kanske man skulle stanna och titta lite"

Wow nu är klockan tio i tre, snart borde de där tvångstankarna "aaaaahhhh måste soooooovaaaa" komma, men det är ju det bästa sättet att hålla sig själv vaken på så jag funderar på en kopp te och några minuters TV istället. Man behöver så lite sömn egentligen och när det bara handlar om någon enstaka gång så spelar det ju ingen roll. Jag brukar kunna somna fort bara min man snarkar men det är väl kanske för tyst idag.

Så mamma J, jag kommer gärna över på tisdag. Var inte orolig, hunden kommer följa med men den behöver inte följa med in. Den ÄR iofs kattvan för ägaren hade kattuppfödning....dock tror jag det kan råda platsbrist och jag vill inte riskera nedsvepning av någonting för det brukar vara lite taskig koll på var tassar och svans slutar när de inte är äldre.

Hoppas ni andra sover gott just nu, nu blir det lite te för mamma pysselplupp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0