When it rains it pours.....

Vi vaknade till en kylig gråmulen morgon med moln som släpade sig fram precis över trädtopparna. Nåja, jag hade vaknat någon timme tidigare och råkade, fortfarande halvsovandes, köra en knytnäve i min stackars man när jag försökte häva mig upp och se varför i hela friden Tjoddas lät som en stucken gris. Hon sov... som vanligt.  Tillochmed när hon sover så gråter hon, en paus från det där ljudet kunde varit ganska skönt faktiskt. (Sådana här dagar är det skönt att "stjäla" lite extra ensamtid, när man åker och handlar så kan man äntligen brassa på favoritmusiken på hög volym och välja att köra det näst kortaste hållet hem istället.)

Vi fick i henne lite käk och körde iväg till tapet och målerifirman jag lånat tapetkataloger ifrån. Det känns skönt att ha bestämt vad man vill ha och var man vill ha det. (Tack mamma J, skönt att ha dig när man börjar vackla)
När vi kom fram började det droppa lite efter ett tag och snart var det som om någon glömt en kran på. Det var sånt där strilregn som verkligen letar sig in innanför ens kläder på rekordtid och ger skrynkliga fingrar på bara några minuter. Lite skillnad från i söndags när solen kikade fram mellan träden och man njöt av att stanna till och lyssna på rasslet från asplöven.
Jag tycker om när det regnar också, då och då iallafall. Det känns som om luften blir klarare och dofter från träd och blommor förstärks när man är ute och går. Är det dessutom bara ett regn utan vidare blåst eller annat oväder så fortsätter fåglarna att spela för fullt. Det känns rätt bra just då, när man får traska fram med vagnen framför sig och det ligger en fridfullt sovandes bebis däri, sålänge mina fötter är torra och varma får det regna bäst det vill.
Jag lyckades blöta ner dem igår till min svärfars förtret, han hade precis hunnit klart med lite trevligt landskapsarbete. Så tjusigt, tänkte jag och traskade glatt längre fram med vagn och allt för att kika lite närmare. Så förvånad jag blev när jag och vagnen sjönk betänkligt i gegga som sekunderna tidigare sett betryggande hållbar ut. Merde! Två djupa hjulspår avslöjade mitt tilltag som jag senare bekände på eftermiddagen. Det är inte varje dag man blir jämförd med diverse kreatur som inte kan hålla sig borta när betonggolv i ladugårdar härdar..... Jag får tillägga att han skrattade mest och skakade på huvudet.

Vi fortsatte med källaren idag och jag rollade klart sista väggen medan maken började olja betonggolvet. Resultatet blev lite nedslående vid första anblick, det blev så mörkt av oljan och alla sprickor och ojämnheter syntes sju resor mer. Säkert inget man tänker på sen när man inte kan jämföra med det obehandlade golvet som vi kunde idag. Speciellt inte när man får in lite prylar i källaren. Faktiskt så har första inofficiella flyttlådan gått iväg nu (läses: vi har för mycket skit i lägenheten för att kunna fotografera den till annons enligt mäklaren)

Efter lunch (tack snälla svärmor för all god mat jag får) stannade jag kvar uppe på kontoret i väntan på mina föräldrar. Pappa skulle fortsätta med att spackla väggarna i vardagsrummet. Mamma dök upp på kontoret och påpassligt nog avtog regnet en del. Vi stoppade ner Tjoddas i vagnen igen, trädde på regnskyddet och traskade iväg mot svägerskans brygghus, jag har ockuperat större delen av det med mina utemöbler, trots försäkran om att det inte gör någonting så känns det ju ändå bäst att bli klar snabbt och få bort sina saker. Jag började hela projektet med att fiska penslar, sittandes på huk med handen nedkörd i en avsågad plastdunk med blåfärgat vatten belönades jag inte mindre än fyra gånger med penslar som sugit åt sig vatten och sjunkit till botten.
Sen skulle jag öppna färgburken........ 10 minuter senare funderade jag nästan allvarligt på att slå ett hål i skiten med hammare och spik och hälla ut färgen direkt över det jag tänkte måla.
Jag sansade mig och började om med att försöka dela locket från burken med min morakniv. Locket flög i en mycket graciös båge innan det landade med den färgade sidan uppåt (dags för en lott kanske? Jag hade precis trotsat Murphy's lag), jag gjorde en liten segerdans för mig själv och började sen röra runt i färgen. (Om någon undrar varför det är en stor blå fläck på presenningen så är det för att min "rörarunt pinne" försökte rymma en gång....)

När Tjoddas lackade ur ordentligt och hon ville ha mat NU, så hade jag hunnit klart med två och en halv fåtölj samt bordsskivan.
Igår åt Tjoddas förutom mjölk: palsternacka och katrinplommonpuré samt lite banan på en sked i väntan på att mjölken skulle bli varm. Vid hicka rekommenderar jag varmt alla att äta lite lingonsylt, fungerar skrämmande bra.
Idag blev det lite potatispuré och katrinplommonpuré (magen krånglar) när hon hickat en stund och började bli arg så stack vi till henne lite lingonsylt.
Vi börjar nu misstänka att hon simulerar hicka för att komma åt sylten.
Hon var lite ledsen på vägen hem trots att hon sov och även lite orolig nu ikväll, det är verkligen skönt att hon somnar så bra efter kvällsmaten (peppar, peppar) jag borde också försöka sova lite, hon kommer vakna inom 5,5 timmar igen och sen börjar karusnurren om igen.

Så, en sista kopp te för att varva ner något och sen är det nanedags.
Förresten, jag frågade mamman som hade fler bilder ute på sina andra två barn än på sin Downs tjej, tydligen, finns det idioter som letar upp foton på barn med Downs, kopierar dem, lägger ut dem på diverse populära sidor och hånar dem öppet. Sånt blir man lite ledsen av och jag funderar allvarligt på att stänga sidan med lösenord. På så sätt blir man tvungen att be mig om lov första gången man loggar in och jag har lite koll på vem som är inne. Lite av hela idén med att försöka finnas här så att nyblivna mammor hittar hit på ett lätt sätt, försvinner och jag har inte bestämt mig än. Å andra sidan, går jag och "gömmer" mig så har jag ju på ett sätt gett idioterna rätt i att man ska skämmas. Vi får se, det tål att tänkas på.Kommentarer
Postat av: ulrika

Jag säger bara skyddskåpor!! Det bästa när barn "måste" med i bilen och en bra låt går av på radion! ler

Ja det är för och nackdelar med lösenord. Jag skulle vilja att fler läser min blogg, samtidigt vill jag inte pracka på den genom att bara bjuda in, samtidigt tror jag många dra sig för att skicka en förfrågan...

2010-06-09 @ 07:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0