5 grader

I natt blev det inte mycket sova av, vi har ställt om skenan med 5 grader på den sneda foten och det verkar som om Tjoddas känner av detta. Hon har återgått till att sova ca 20 minuter och sedan hejdlöst börja skrikgråta i sömnen. Det känns faktiskt förjävligt att vi verkar behöva börja om igen. Jag kopplade loss och på skenan beroende på om hon sov eller var ledsen, precis som de sagt vi ska göra. Låt henne somna med den på och ta loss den om hon blir ledsen. På, av, på, av, på igen. Maken var uppe och matade vid två tiden. Det har ju gått jättebra nu ett tag.
Jag sprang i väg med henne på förmiddagen till vårdcentralen så de fick röntga hennes bäcken. Vi fick en kallelse om det och tyckte det var lite märkligt för på sjukhuset, precis när hon föddes, gjorde man ju ett UL för att verkligen kolla upp så allt var ok. När jag frågade så verkade det vara en standard procedur man gör med alla barn när de börjar få "kärnor"? Aldrig hört talas om, måste vara nåt nytt eller så är det ortopederna som speciellt begärt detta för att det varit så osäkert tidigare.
Hon skötte sig exemplariskt och blev bara lite ledsen när de höll fast henne så hon skulle ligga still, såfort de släppte taget så slutade hon helt magiskt att gråta igen. På vägen hem sprang jag ner om banken och hämtade mina tavlor som varit på utställning. Jag hade lovat en kurskamrat att ta med hennes tavlor också och när jag väl stod där nere såg jag ytterligare några tavlor som stod i ett hörn. Jag ringde till ägarinnan och mycket riktigt hade hon helt glömt av att de skulle hämtas idag. Det var bara att pussla ihop plats på vagnen utan att krossa Tjoddas som låg och sov.

När vi kom hem fick hon lite mat, tjurade en stund och sen somnade hon faktiskt. Då la jag mig helt sonika ner jämte henne och somnade jag också. Det kändes som det behövdes. När min man kom hem var jag nämligen tvungen att springa iväg för han hade, så omtänksamt, bokat in ett tandläkarbesök till mig. Det var dock positivt för jag hade inga hål och det var med en stor lättnad jag sprang hemåt en timme senare.

Det fortsatte att vara tetigt och skrikigt ikväll så vi ställde tillbaka skenan de där 5 graderna men det verkar faktiskt inte riktigt som det har hjälpt, hon tjurar ändå.
Vi får väl se hur hon beter sig i natt. Annars får hon väl ha 65-70 grader några timmar om dagen och sen byter vi tillbaka vid läggdags, så får man utöka tiden lite mer för varje dag helt enkelt. Ibland har de ju helt enkelt dagar när de tjurar mer. Jag har försökt googla lite idag på hur gammal en bebis bör vara för att man kan ta med den in i duschen en kort stund men jag hittar faktiskt ingenting. Jag VET att det säljs vattentåliga bärsjalar som man kan använda i dusch eller bad för att man inte ska tappa sitt barn men, jag tycker ändå det är konstigt att det inte står någon utförlig beskrivning någonstans.
Nu närmar sig dopet med stormsteg, jag MÅSTE verkligen börja komma igång med bakning och diverse inköp. Jag borde sätta mig ner och försöka få ihop en liten lista. Det är dock inte lätt för som jag sagt innan så känns det ibland som havregrynsgröt som klistrar och skvalpar runt innanför pannbenet. Jag känner mig faktiskt lite handikappad och efterbliven själv här. Jag är inte van vid att inte ha koll på läget och det är faktiskt ganska påfrestande, speciellt när man är medveten om att man vet att man har glömt nåt..... men inte vad.


Jag fick två tips igår av en annan downiemamma:
- Om barnet behöver blöjor efter 4 års ålder så har man rätt att få det gratis av BVC. 
- Alla barn som ingick i LSS personkrets har enligt skollagen 15 avgiftsfria timmar per vecka.

Undrar om det gäller överallt.


Imorgon blir det iallafall sjukgymnast och mjölkdonering!


Kommentarer
Postat av: Ninnie

Spännande att få följa er! Hoppas vi kan ses snart. Kram kram.

2010-03-30 @ 11:33:33
URL: http://ninnies.se
Postat av: Maria

Hej!Det där med 15 timmar är jag mer eller mindre säker på att det gäller överalllt, det står ju i skollagen och den gäller i hela landet.

Så när lilltjejen har fyllt 1 år kan du lämna henne 15 timmar i veckan och fortsätta vara föräldraledig. Om du till exempel vill ha en lång inskolning...Hoppas ni får sova i natt.

Kram Maria

2010-03-30 @ 20:50:40
URL: http://www.varsaga.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0