Kalas och skenor

Gårdagen bjöd på kalas, maken försökte ta sig till jobbet men hade glömt något hemma. När han kom tillbaka in och hörde Tjoddas morgonserenad kikade han på mig genom dörrhålet, krängde av sig jackan igen och stannade hemma. Som jag älskar honom för att han gjorde det!
Vi traskade runt på stan hela förmiddagen och inhandlade presenter till födelsedagsbarnet. Det var riktigt härligt väder och trots många sömnlösa timmar började humöret komma igång igen.
Det kändes så märkligt att ha honom hemma och inte ha några "måsten" att göra, inga kontroller att åka på, inga provtagningar, bara vi tre.... ja, katten på ett hörn också då...
Vi letade efter en transportbur till svärfars nya jaktis Maja som är en gråhund. Man blir helt sjuk när man får se valpbilder, måste köra upp nästa vecka och kela lite valp. Vi hittade bur och presenter, käkade lite lunch på stan och sen började vi röra oss hemåt. Tjoddas vaknade några gånger och pep i vagnen men inte värre än att hon somnade om igen när man tog upp henne. Väl hemma packade vi upp transportburen för att titta lite närmare på den, katten måste missförstått och trott att vi varit snälla och köpt ett nytt "hus" till henne. Hon var helt salig och vi fick ta i med hårdhandskarna (kattgodis) för att få ut henne igen.


Idag var det tänkt att vi skulle handla klinkers till källargolvet och kanske spana efter nåt intressant golv som skulle passa i badrummet i källaren, något till hallen och eventuellt även något till köket. Mitt i all planering ringde telefonen och det var ortopedteknikerns röst i andra änden. Skenan är här nu, när vill ni ha den? Sen skrattade han lite. Så det var bara att kasta om alla planer och ta sig ner till Halmstad igen. Innan vi körde kunde jag inte låta bli att ringa till BVC och prata in på deras telefonsvarare att skenan redan var här, detta tackvare att vi var på kontroll när vi fick samtalet om att de beställt skenan.

Vi fick träffa en annan tekniker än den vi haft kontakt med men han var minst lika trevlig och tillmötesgående. Han tog den gamla röda skenan med knytskor och försvann en stund. Vi passade på att ta ett kort på hur glada vi är för den nya skenan.
Superglada, Tjoddas är mer intresserad av sin blåa sköldpadda.

Sen såg jag en stackare som förmodligen väntat ännu längre än vi på att någon skulle komma tillbaka och hjälpa honom.
Dålig humor, jag vet...

Vi kom överrens om att försöka använda Dobbs nattetid och DB-skenan med klickfunktion på dagarna. Vi träffar inte Dr Barnbensspecialist förrän i mitten på april. Vi skulle dock hålla kontakten med teknikern och låta honom veta hur det går. Vi håller i första hand tummarna för en god natts sömn. (Vi tog av skenan igår natt vid två och somnade ifrån allt, planen var att sätta dit den när Tjoddas väl somnat.)

Såhär ser en av de lite äldre skenorna ut som man använder enligt Ponseti metoden. Denna är till en treåring.


Vi tog en vända om K-Rauta på vägen hem och kikade lite efter golv till olika delar av huset. Kan inte fatta att det är dags att välja golv och tapeter redan. Det är bara ca 3 månader kvar innan vi kan fundera på att börja flytta in. Jag funderar mycket på vad jag gjort för att förtjäna det livet jag har fått med underbart fina man, barn och hus. Nåt rätt måste jag lyckats med i ett tidigare liv iallafall.

Det verkar som om mjölken är på väg tillbaka igen även om den fortfarande är lite "blyg". Det är bara att kämpa på så kanske den kommer tillbaka helt. Jag bälgar i mig te och vågar inte annat än att inta stora mängder vatten och även lite Lunalax när jag dricker mer än 2 koppar om dagen. Min svåger önskade sig en virkad mössa så han försökte få i mig lite kaffe på kalaset. (Kaffe=überaktivitet=handarbete) Jag blev så sugen på att virka mössa så jag köpte faktiskt två olika sorters garn idag för att göra mössor till Tjoddas. En mjuk härlig vintermössa och en solhatt ska det bli. Hittade dessutom garn för att foga ihop hennes överkast som legat sedan förlossningen. Kanske blir det klart till dopet iallafall för imorgon bär det av "hem" till skogarna igen. 4 dagar ska jag spendera med mina föräldrar medan maken drar till grannlandet i norr på affärsresa. Nimt! Bara man inte blir till besvär. Tänkte försöka underlätta så mycket som möjligt och föreslå hämtmat någon av kvällarna. Med lite tur kan jag även släpa med mig parenteserna in till "metropolen" för att byta lite kläder på Kapp Ahl och Lindex.

Nästa problem på listan är utställningen som ska hållas hos Falkenbergs Sparbank 20/3-29/3 (välkomna på vernissage)
Jag har två tavlor inramade och klara och två "nakna" tavlor som egentligen behövt ram och passepartout, dessutom verkade det som att man tvunget skulle ha snöre på baksidan av tavlan för att det ska gå att hänga upp dem. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra men på nåt sätt får det ju gå. Det blir jäkligt svårt att sätta pris på dem. Jag tar väl rampriset och lägger på en hundring för jobb och material. Ingen lär ju köpa dem ändå så priset spelar nog inte så stor roll.


Nu får jag fundera ut vad man kan tänkas behöva ha med sig när man ska bo borta med Tjoddas i fyra dagar.

Här är lite fler bilder på Tjoddas, för mor och farföräldrarnas skull.
Magläge är gött när det kniper lite.
Oh, kolla vad jag fick tag på!

Mamma får puss på näsan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0