Dag tre

Så var den beryktade dag tre äntligen här, dagen då bebisar är piggare än vad de borde ha vett till när de är nyopererade och därför är mer tetiga, har lite ont och gnäller värre än en rostig Opel på kullerstensgator. Vi blev av med näsgrimman idag för hon syresätter sig själv jättebra (hon drog ut den alldeles själv) Däremot tyckte doktorn som gjorde UL att hon var blek och att värdena av några ämnen i blodet hade minskat efter operationen. Det kunde tydligen tyda på någon blödning runt eller i hjärtat så, de ville helt enkelt göra ett ultraljud och utesluta det.
Allt såg fint ut på bilderna så det är bara att vänta och se. När vi fick se hennes hjärta och man klart och tydligt såg de nya fina klaffarna så blev jag lite lätt simmig i ögonen. Vi fick en bild utskriven att ta med hem.

Vi fortsatte vårt poo party idag. Personalen är imponerad av att hon smälter undan maten så bra och önskemålet är 550ml/dygn.... Tjoddas åt 800ml. Hon har kommit över 6kg gränsen nu i "nakenvikt" men det hinner säkert ändra lite på sig igen om några dagar, inget är väl riktigt som det ska just nu.
Vi fick förresten ett spännande paket på posten nu ikväll, det hade varit och snurrat på Ronald Mc'Donald boendet en vända först innan det kom rätt. Junarn har sett till att skicka lite tröst och stöd till Tjoddas, hon har fått de små söta maskotarna "Pee & Poo" i present, det är alltså två mjukisdjur i formarna av en droppe kiss och en liten bajsplutt. Hur söta som helst. Vi tackar och bockar för enligt personalen här kan man tydligen aldrig få för mycket av varken det ena eller det andra. (De hänger i vagnen och är redan provtuggade och godkända)

Jag var uppe och snurrade i natt för att först ge Tjoddas mat, jag registrerade nöjt att jag fortfarande hade en portion mjölk kvar i kylen efter att jag tagit fram det jag skulle ha. När jag återvände till kylen någon timme senare efter matning och en ny pumpning så var helt plötsligt min hylla tom. Varje patient får en egen hylla tilldelat med namn och man märker även samtliga flaskor med namn och datum. Först trodde jag att jag måste inbillat mig, det kanske inte stod en flaska där innan? Jovisst hade det ju gjort det, nu började jag bli lite arg. Klockan var fyra på morgonen och någon hade snott min bröstmjölk. Inte så mycket att göra nåt åt eftersom jag inte har en chans att spåra upp vem som tagit den men jag hoppas verkligen att det var för att någon verkligen, VERKLIGEN, behövde den.

Tjoddas har tagit flaskan själv i eftermiddag, så himla skönt det är att se.

Nom,nom. allt gick inte ner utan delades upp så hon fick ungefär hälften via sonden.


Oh, en kamera!

Länk om man vill se det "live": Tjoddas äter

Vi får väl tillägga att lilla Frülein Klåfringrig drog ut sonden alldeles själv inne på skötbordet. Hon ska nog bli sjuksköterska när hon blir stor tror jag. Så nu är det upp till henne, om hon inte äter 100ml till innan klockan 6 imorgon på morgonen så sätter de in en ny sond.

Jag satte mig och skrev ett kontaktmeddelande till anslagstavlan här på avdelningen, HLHS regerar hela tavlan och jag vet att det finns fler AV-Commun'isar där ute, detta är det vanligaste de opererar och Downs barn är ofta förekommande på avdelningen. För att utmärka mig lite så ville jag rita nåt fint, de andra hade ju foton på sina barn och riktigt seriösa kontaktblad. När jag var klar började jag fundera på om inte den där tatueringen jag ville göra kanske har hittat mig tillslut. Jag har haft funderingar på att göra överlappande snöflingor på vaden som lätt kan förökas, en var för oss föräldrar och en till varje barn. Jag har vacklat lite för idén är god men när den här lilla skapelsen tittade fram idag så var det som om nåt klickade till. Frågan är bara, vad gör jag om vi får fler än två, eller tre? Det kommer bli rätt trångt om plats.


En liten ängel med drag av downs och Tjoddasfrisyr i två lite olika varianter,
kanske lite för likt det du gjorde mamma J?


Sist idag så rymde vi lite från avdelningen (med tillåtelse från personalen) Tjoddas slapp den trådlösa övervakningen idag så vi fick gå en kort promenad ner till ljusgården nedanför avdelningen. Det finns bl.a annat ett akvarium infällt i väggen. Här är Tjoddas reaktion när hon såg fiskar för första gången.


Vad i hela friden är det där? Får man stoppa dem i munnen kanske?

En liten snutt finns här: Tjoddas och akvariefiskarna
Tjoddaspappa körde lite räser med barnvagnen runt ljusgården tills Tjoddas somnade, de lekte även cowboy och indian.


Tjoddas fick vara indianen och gömma sig i sin tipi.


Nu är det läggdags för oss alla, de kommer ju och väcker oss var tredje timme, jag förstår att Tjoddaspappan hellre sover på patienthotellet (än att byta med mig) jag måste ju ändå upp och pumpa för att hålla igång produktionen.


Kommentarer
Postat av: chatrine

Hej vad hon ser pigg ut på bilden en liten kämpe tjej. vi blir inlagda på måndg eftermiddag hade varit roligt o se kanske. Många kramar

2010-05-15 @ 00:01:40
URL: http://maximozolsson.blogg.se/
Postat av: Catrine

Hej. Tittade in hos er och ville skriva en kommentar. Jag har själv en liten pojke med ds och opererad 2 ggr för AV commune. Titta gärna in på vår blogg.. Ni har en fantastiskt söt liten tjej

2010-05-15 @ 08:24:25
URL: http://Fredricochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0