Dag två

Jaha, idag tog de bort dränen på Tjoddas, allt finns på film för den som orkar sitta sig igenom 10 minuter av förberedelser, själva händelsen och lite efterarbete. Inget för den som lätt får mardrömmar kanske.
Länk kommer här: Drändragning (05:55 är lagom om man vill snabbspola tills då dränet dras ut)

Vi var lite skadeglada på förmiddagen då personalen suckande berättade att hon minsann gjort ifrån sig så duktigt att de fått byta i sängen. Tror ni jag fått tillbaka den karman nu eller? Vår lilla bebis gör inget annat än att avverka blöjor på löpande band just nu. Begreppet poop party har verkligen nått sin höjdpunkt, nu skulle dr ben den yngre vara här, han skulle förmodligen sterilisera sig utan vidare eftertanke om han såg Tjoddas fantastiska kreationer. En bonus, förutom att blöjorna är gratis så länge vi ligger här, är att vi måste väga blöjorna och föra protokoll över vikt och vad som ligger i, maken är förtjust. Äntligen har någon stuckit till honom nåt som liknar ett matematiskt diagram där man får skriva siffror och kryssa i rutor, livet leker igen.

Tjoddas har som sagt var blivit av med nästan allt nu, hon får fortfarande syrgas och har sonden kvar. Hon är väldigt rosslig än och tydligen har översta spetsen på höger lunga säckat ihop för tillfället, det är väldigt vanligt har vi blivit försäkrade om och det enda som hjälper är att hon hostar.
Det kommer någon och ger henne smärtstillande, vätskedrivande, kalium och vatten med jämna mellanrum, de kollar så hon kan syresätta sig och så att hjärtat slår ordentligt. Personalen har snabbt lärt sig att om hon vaknar och är förbannad så är mat det enda som gäller.... det tog ungefär en gång innan Tjoddas dresserat dem dit hon ville.
Duktig kicka, det är mammas flicka det.
Vi har fått något som ser ut som en mjuk barnsits till en cykel ungefär, man lägger den i vagnen och så sitter barnet i den i en skön ställning. Bonus är ju att de får komma upp så slemmet lossnar lite bättre, hon får Ventolin vid behov annars inhalerar de henne med koksalt för att mjuka upp slemmet. just nu ligger hon och snusar i sin vagn vi fått låna av avdelningen, det ligger en stor syrgastub under vagnen och maken sitter med sondsprutan i högsta hugg. Han skrattar just nu åt att Tjoddas får en liten bilring som hänger över blöjkanten när hon sitter i sin lilla blå ställning. Nu pluttrar det visst igen, händerna är alldeles trasiga av all tvätt och spritning men så får det vara så länge det behövs.

Annars är allt lugnt och det känns väldigt skönt, vi har blivit lovade att Tjoddas kommer vara sig själv igen ungefär på fredag, går allt som det ska kan vi kanske få åka hem i början på nästa vecka. Lite skrämmande men ska bli skönt att få komma hem. Undrar hur knäppkatten har det, sist jag hörde talas om henne levde hon rövare hos sitt värdpar. Det där med att hon skäms när hon trillar ner från nåt eller glömmer stanna innan väggen tar vid, är nåt vi upplever med skräckblandad förtjusning även hemma. Fast hos oss kan hon såklart inte trilla ner från takhöjd såklart. Var rädd om vår lilla pälstoffla, vi är trötta på henne ibland men vi tycker hemskt mycket om henne.

Tjoddas sover och verkar må bra, jag får väl slå mamma en signal och ge henne vårt telefonnummer till rummet.
Tack igen alla snälla och "osnälla" människor som hört av sig, det känns jättebra, fröken T som jag gick i skola tillsammans med, hade jag inte struntat i mycket av vad folk kommer säga om det jag skriver eller hur jag tänker, så hade jag ju inte haft nåt att skriva om. Vi vet ju båda två att man inte ska vara som alla andra, det har ju ingen av oss någonsin varit, eller hur?


Kommentarer
Postat av: ulrika

Hem!! Det håller jag tummarna för.

Men blir fundersam när du skriver "osnälla" människor...jag hoppas för allt i världen att du lyckas hålla sådanna så långt bort det bara går. Styrke kramar!

2010-05-13 @ 07:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0