Ett kort inlägg

En snabb uppdatering, kirurgen var inne och hälsade, han var mycket positiv och tillochmed log lite. En kirurg som ler är ett väldigt bra tecken så nu är vi också positiva. Tjoddas vaknade och var hungrig.... glömde jag nämna att hon också var skitförbannad, precis som hon brukar när hon är hungrig? Det rosslade och gurglade fruktansvärt otäckt när hon försökte skrika, det ljudet kommer lätt förfölja mig för resten av livet. Man får ju försöka ta det lugnt för reagerar inte personalen är det ju förmodligen ingen fara men det lät som om hon skulle drunkna kan jag säga.

De har försökt ge henne lite mat på flaska men hon blir bara ledsen när hon försöker suga och inte riktigt får till det än så, sonden är en bra kompis just nu. Hon är extuberad, får syrgas via grimma, dränen sitter fortfarande i och hon får glukos och kalium via dropp. Det ligger fortfarande stora ormbon med sladdar och slangar i sängen.
Vi börjar bli experter på att hålla reda på dem allesammans och se till så det inte sträcker någonstans. Ikväll höll jag grannbebisen lite sällskap när hon vaknade och såg sig om med stora mörka ögon. Hennes mamma hade gått och lagt sig och personalen var upptagen med en prematur som kommit in från op till vår sal. Hade Tjoddas varit ensam så hade jag gärna velat att någon skulle hålla henne i handen och prata lite med henne. Personalen skojade med oss och sa att de skulle dra av lite i blöjavgift för vår landsting när vi nu gjorde personalens arbete.

Hon fick lite ventolin i kväll för att hjälpa andningen, en snäll sköterska hjälpte oss att sätta henne upp och försöka "skaka" ut lite slem genom att vagga sängen och slå lite lätt i ryggen. Man såg hur skönt Tjoddas tyckte det var.
Förhoppningsvis drar de dränet imorgon, pacemakern hamnade förresten lite på sned idag, ingen reagerade och det gjorde egentligen ingenting men vi tyckte det var lite konstigt att de struntade i det.... nåväl.
Jag är lite avundsjuk för grannen har fått hålla sin bebis, hon opererades samtidigt som Tjoddas, prematurmamman har också fått hålla sin bebis, trots att hon precis kom ifrån op. Jag vill också men jag förstår att det kanske är bättre att vänta.


Mer nyheter imorgon.
Här kommer en länk med hur det ser ut hos Tjoddas, jag varnar för att man kanske inte ska titta på filmen om man är känslig. Larmet som blinkar i slutet är bara att glukosdroppet kommer ta slut om någon timme eller så.

Tjoddas efter op


Tack alla vänliga själar för allt stöd, alla kommentarer, mejl och sms.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0