Mors dag

Så var min första mor sdag till ända och jag är sådär skönt trött. Vi fuskade lite och började med att fira min mamma igår och så fortsatte vi med svärmor idag.
Det har blivit mycket god mat och trevligt sällskap hela helgen. Svärmor och jag gick en "liten runda" på nätta tre timmar genom mindre barnvagnsvänliga delar av skogen.
Tjoddas sov som en stock i sin vagn där vi skumpade runt med henne, ibland fick vi röja lite på vägen eller lyfta förbi vagnen över stenar och trädgrenar. Vi smet in under elstängsel i en hage. Jag fick chansen att klappa lite kossor idag också (kossorna var egentligen kvigor), helt underbara djur. Det var tre fina rödkullor som betade längs med vägen, de var, på alla kossors vis, väldigt nyfikna men tillskillnad från många andra som bara bligar på avstånd, så kom dessa fram och jag fick klia lite bakom öronen. Sen förväxlade svärmors tax kossorna med högvilt och började försöka driva dem, sen höll de sig på avstånd.

Jag har kommit in i ett stim av mindre kul drömmar på nätterna, kan det vara det undermedvetna som börjar släppa efter lite och bearbetar det senaste vi varit med om? Särdeles otäckt var det i natt när vi helt plötsligt var tillbaka på sjukhuset igen och allt hade gått bra vid operationen. Några dagar senare så gav vårt barn upp och dog. Jag drömde att jag var tvungen att ringa min mamma och berätta detta, inte konstigt att man vaknade gråtandes. Jag steg upp för att försäkra mig om att allt var som det skulle med henne.
Det var nog den mest direkta drömmen jag haft som man kan koppla till sista tidens upplevelser. Samtidigt vet jag ju om, i drömmen, att jag faktiskt drömmer.
Det är otäckt ändå.

När vi kom hem nu ikväll fick jag en mors dags present av min man, han hävdade bestämt att det var Tjoddas som köpt den. En helt underbar nalle från nallegram.com (Hugo) den har en stickad röd tröja på sig där det står "världens bästa mamma"

Det här är Hugo.

Han är mjuk och go' och får sitta mellan min kamel Humphrey från tjänsteresan i Oman och Muminpappan från tjänsteresan i Finland. (jag får en souvenir från varje resa min man gör, japp... jag är bortskämd)

Nu ska jag göra det enda rätta och försöka sova, förhoppningsvis med trevligare drömmar eller "inga" drömmar alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0