Så ringde telefonen....

Jag har faktiskt inte orkat sätta mig ner framför datorn de sista dagarna, det blir alltid så himla sen sänggång (eller tidig beroende på hur man ser det) Idag däremot kändes det som om jag återigen kanske lite mer, behöver skriva av mig.


Men vi kan ju börja från början för enkelhetens skull.

Hela helgen är lite av ett töcken idag får jag säga, jag minns ungefär att det varit hyfsat väder och att vi varit väldigt mycket uppe vid huset.
Vi kollade in pris och utbud även på Granngården men blev besvikna och körde till Plantagen där de faktiskt hade riktiga pangpriser och mycket större utbud. 5 rhododendronbuskar senare (och starten till en ört/kryddträdgård) körde vi upp och slängde av allt på plats. Jag fick en spade i present av min man, vi har ju jordbruksverksamhet nu... då behöver man ju en spade, det säger ju sig självt.

Tre timmar senare hade jag hackat upp en ganska fin rektangel som skulle få fungera som ett minimalt trädgårdsland. Örterna/kryddorna hade jag planterat i ett badkar som vi slängt ut innan vi började renovera. I mitt lilla trädgårdsland tänkte jag först utöka örterna, sen fick jag den ljusa idén att en liten krusbärsbuske vore väl inte helt fel där i slänten? Solen står ju på där nästan hela dagen och det är lite skyddat och fint.

Före


Efter


Jag bara måste visa ett träd vi såg som hade en riktigt taskig hårdag.


Holy schmoly, det kommer krävas sjukt mycket balsam för att reda ut detta.

Nu när vi planterat allt får jag väl lov att erkänna att jag har ungefär lika gröna fingrar som jag är händig, inte alls. Så det kommer bli väldigt spännande att se hur det går nu i sommar. Mamma J, du är söt som erbjöd mig tomatplantor men... det känns fel att plåga nåt levande som någon annan dessutom fött upp från början. Har jag vägarna förbi så nöjer jag mig med att testa en planta och ser hur det går. Skönt att någon av oss har "the green gene" Jag kan bara det man ska göra efteråt när allt är färdigvuxet och plockat. Har vi dessutom möjlighet att ta vägarna förbi innan ni är tillbaka så kommer vi ha bytt ut er spännande hemliga påse som vi skulle få, mot en ny hemlig påse till er. Nu får vi ju se hur det blir.

Igår kommer jag ihåg att vi vaknade med en liten Tjoddas mellan oss i sängen, hon snurrar runt så hon ligger med fötterna mot mig och sen bokstavligt talat bankar hon liv i mig. Jag har provat att byta sida med Tjoddaspappan för att förvilla henne men hon har siktet inställt och full koll på var jag är. Hon har sparkat sig själv några gånger i ansiktet nu med skorna och det är väl klart att man blir lite ledsen då, det måste ju göra jätteont. Nu tar hon tag i skorna och pillar lite på kardborrebanden, sen drar hon ner skorna och slickar eftertänksamt på tårna. Det ser inte speciellt gott ut men tycker hon det är smakligt så får hon väl hållas. Hellre det än att bli träffad av den där iskalla, håra skenan lite varstans i magtrakten och uppåt.Här ser man nästan att jag håller i min sko, jag brukar lyfta den över huvudet och ligga på rygg.

Jag blev uppringd idag och meddelad att jag (egentligen Tjoddas) står i kö till babyrytmik, Mamma J tipsade oss så vi skulle försöka hamna i samma grupp. Rytmikfröken trodde inte det skulle bli några problem. Sen kommer nästa fråga, babysim här med lite blandad kompott av barn som har olika funktionshinder eller babysim med Mamma J, Junarn och massor av barn som bara har Downs.... om Tjoddas sjukgymnast läser detta, snälla påminn mig om att jag bör ta upp detta med dig för rådfrågning. Jag vet ju inte ens om jag kan "hoppa" över till deras simtider, det är ju på helt annan ort.

Glad i hågen efter ett så positivt samtal la jag upp Tjoddas på skötbordet för att fortsätta med vår morgonrutin. Jag tyckte jag såg knäppkatten smyga förbi badrummet och försvinna in i sovrummet. Jag litar inte ett smack på den kissen och enda anledning ibland till att hon fortfarande lever är, för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska göra... pälstofflor? Plånbok? Mössa eller kanske en muff till barnvagnshandtaget? Hon struntar nämligen blankt i alla kul grejer hon får, hon ska ha Tjoddas nappar, delar till pumpmaskinen eller annat förbjudet. Vi har nu en nästan franslös pläd från IKEA eftersom katten tycker att de var det godaste hon ätit på länge. Ingenting får vara ifred, inte nu heller. Helt ninjalikt och beväpnad med en halvtung kissblöja som jag vikt ihop, smög jag efter katten, som mycket riktigt stod nyfiket i sängen, två meter lång och med öronen spetsade. Hon hade fått span på nappen som låg mellan kuddarna, när hon höjde ena framtassen för att fortsätta sin framfart avlossade jag min precisionstränade blöjkastararm och fick in en fullträff. Katten har varit i sängen ungefär noll gånger mer idag.
Yeahy me! Om det blir en OS gren så tänker jag ställa upp, kast med liten blöja.

Dags för nästa telefonsamtal som var dagens avgörande. Det ringde en dam från Lund på min mobiltelefon och meddelade att hon skulle ge mig lite information om kommande operation som Tjoddas ju väntar på. Hon lät väldigt trygg och varm vilket jag upplevde som positivt, det gick att skämta lite och det tar jag som ett väldigt gott tecken. Saken gällde att de hade fått ett återbud och ville ställa oss på direkt väntelista. Vi är i nuläget nummer två på listan då en patient som möjligen behöver en omoperation naturligtvis har företräde.
Hela dagen idag har gått åt till att skyndsamt få ner de inköpta plantorna i jorden så inte de torkar ut (såklart glömde vi trädet på balkongen) och ge de närmaste en chans att få gosa lite med Tjoddas för sista gången på några veckor. Vi har inte fått nåt klart besked än och jag får nog säga att det är ganska trist att behöva vänta.

Jag har fått uppdateringar under dagen för hur Mamma och Pappa J har det, det sista jag hörde så var operationen över och allt hade gått enligt planerna. Så skönt.
Ni som vill se lite mer hur en operation går till den här länken: Operationsinfo Där finns två olika patienter men vår operation kommer inte riktigt stämma överens med lilla Lovisas för Tjoddas kommer få sitt hjärta lagat genom bröstkorgen och inte från ryggen. När man har fel utanpå hjärtat kan man gå in från ryggen men när det är i hjärtat, som i vårat fall, då öppnar man upp bröstkorgen som på en vuxen. Jag tror jag gått in i det där stadiet där man bara glider med ännu sålänge, man har på ett plan fattat vad som komma skall men det är fortfarande så luddigt att man inte blivit orolig än. Jag aggrostädade lägenheten när samtalet var över. Knäppkatten flög från rum till rum när jag kom dragandes med dammsugaren i värsta sprintertempot. Helt svettig bestämde jag mig för att ytterligare kroppsarbete inte vore helt fel för att ta ut resten av mina aggressioner. En kort stund senare var jag på väg till huset igen, här skulle det banne mig grävas och bäras sten så det stod härliga till.
Nu är jag trött och väldigt nöjd, armarna är två meter långa och knogarna släpar i marken. Jag försöker fortfarande komma på exakt hur jag lyckades klämma mig på två tegelstenar, det har resulterat i ett svullet blåmärke på armen.
Tyvärr tog jag såklart ingen bild på den färdiga (nåja nästan färdiga) krydd och ört hörnan.

Idag bjuder vi på en kort sittövning med en knappt hörbar rap i Bumbon, lägg märke till fotrörelserna också, skönt utan skor. Enjoy.

Tjoddas i Bumbo
Kommentarer
Postat av: Maria

Har varit i er situation och vet alla känslor och tankar som snurrar. En hjärtoperation är en "jättesak" men de är verkligen proffsiga i Lund. De vet vad de gör! Om det var Elisabeth som ringde er kan jag intyga att hon är trygg och omtänksam!Ta hand om er!

Kram Maria

2010-05-04 @ 20:10:09
URL: http://www.varsaga.bloggagratis.se
Postat av: alex

Spade??..Kunde ju fått en traktor iallafall tycker jag :P

2010-05-06 @ 16:17:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0