Dagen efter..

Så igår hade vi ett vilt 2 års kalas här, nejdå Tjoddas åldras inte i förtid men eftersom det var två ettåringar som firades så blev det ju rent teoretiskt ett 2 års kalas.
Vi mjukade upp stämningen lite med att börja tillverka julgodis (i skrivande stund är det 46 dagar, 0 timmar, 27 minuter och 53 sekunder kvar)
Det är alltså mindre än 24 timmar sedan vi tillverkade 2 olika sorters fudge, rockyroad och polkachoklad med lime.... jag vill aldrig mer se godis.
Sen blev det födelsedags och julklappsutdelning. Vi gick händelserna lite i förväg för vi visste inte exakt hur upptagna familjen J tänkte vara fram till nästa gång vi ses. Så vi passade på att smyga med en sk. julus clappus i hela evenemanget. (Julus clappus är då ett helt spontant påhittat försök att efterhärma latin och därför få det att verka mer seriöst än vad vi egentligen hade tänkt oss, vi beklagar, i vår familj är vi sällan seriösa även om vi många gånger försöker få andra att tro att vi är det)
Tjoddas fick ett jättefint födelsedagståg i trä, man sätter ljus i vagnarna och den sista vagnen drar så många år som barnet fyller. Jag har minsann kikat på nåt liknande för många herrans år sedan när jag bodde i Sveriges mest åsktäta stad, där fanns en liiiiiiiiten leksaksbutik som hette "Gepetto", de bara sålde handgjorda träleksaker. Så jag blev väldigt glad när jag såg vad som var i paketet.

Idag väcktes vi bryskt av ett gammalt hederligt avgrundsvrål (man tycker att vi borde vant oss snart men jag befarar att man aldrig riktigt lär sig ignorera det där fruktansvärda ljudet helt) Jag har mina gissningar på att Tjoddas inte är helt bekväm än med sina nya skor, jag tänkte ringa och be om att få hälstopp insatta så kanske man kan snöra dem lite lösare iallafall. Jag hade också blivit tokig om jag blivit tvingad att ligga på rygg precis hela tiden och inte kunna vända mig när jag sov.
Maken lyfte över henne till oss, istället för att somna om, fick jag först en kall, kladdig snyting mitt i ögat av en vilsekommen babyhand och sen satt hon upp mellan oss i ungefär två timmar och lekte högljutt.
Jag tror vårt barn kommer bli professionell sadist när hon blir större. Men det ÄR fruktansvärt kul att lyssna på henne och iakta henne i smyg. Hon sitter, helt obekymrat, och leker med alla sina saker, skrattar förtjust och håller små monologer som bara hon förstår i alla tonlägen från mörk bas till hög, kvittrande, sopran.
Man får se upp, vi har lärt oss att en maraca inte är lämpligt för barn med räckvidd som når mamma och pappas huvud. Skallskada kan uppkomma i oövervakat ögonblick.

Vi gjorde ett stadsbesök idag, främst för att vi hade tänkt oss investera i ett hyggligt fågelbord till vintern men även för att hämta lite blöjor en kompis hade hemma. Med lite tvång fick vi i stackars Tjoddas i en av hennes overaller från förra året. Man kände sig lite taskig när man skrattade åt henne för hon såg precis ut som en liten Ewok från stjärnornas krig....fast råsa. (De där små håriga nallarna som bor på månen Endor i.....ok, där nådde jag min nördstatus för dagen)
Iallafall, stackarn protesterade när vi försökte klämma ner henne i babyskyddet men slocknade som ett ljus såfort vi startade motorn och började röra på oss. Vi fick några fler ärenden uträttade och vi hann med några "jag ska bara" saker också som egentligen inte fanns med på listan. Fågelbord var det enda vi inte hade köpt när vi gav oss av hemåt igen.
Däremot införskaffade vi en ny bilbarnstol så att Tjoddas slipper sitta som en liten friterad räka varenda gång vi ska iväg. Den känns monsterstor jämfört med babyskyddet (som nu med "bebis" i sig väger bortåt 15kg sådär)
Nu kommer en nördliknelse till men bilbarnstolen är stilrent svart med Kawa-gröna detaljer. (Kawasaki grönt alltså.... som Ferarri rött eller Lamboghini gult)
Jag märker själv att det barkar utför, snor i hjärnan är ingen bra beståndsdel när man försöker blogga lite seriöst. Jag tror de där nedrans Fisherman Friend's innehåller nåt omdömmesnersättande medel av nåt slag. Det är iallafall min teori och jag kommer hålla fast vid den om jag vid något tillfälle skulle bli förhörd i ämnet.
Att sitta till mitt i nätterna vid bloggen och sen stiga upp när Tjoddas vaknar är förmodligen också en ganska dum idé men jag har aldrig varit känd för att vara någon raketforskare heller.
Nu kommer en ny vecka med sista tillfället i TSS, vilket är lite trist men vi får försöka hålla igång det här hemma. Man känner sig lite fånig när man sitter och viftar "var är lampan?" och Tjoddas stirrar på en med skepticism skrivet i hela ansiktet, hon ser ut att säga "verkligen mamma, lampa? Du är så sjukt lam" eftersom vi dessutom bara har kontrollpaneler som styr våra lampor så är det jäkligt svårt att på ett pedagogiskt sätt tända och släcka samtidigt som man käckt försöker teckna lampa. Det hade underlättat om man:
1: Hade haft en lampa att peka på i närheten av panelen som faktiskt hade tänts när man tryckte på knappen.
2: Man inte hade behövt styra in sig på panelen varenda gång för att trycka rätt, utan kunnat ha kontakt med barnet 100% när övningen utförs.
3: Barnet hade visat minsta intresse på att lampj*veln faktiskt tänds och släcks även om det kanske råkar vara hela köket som blir svart och upplyst om vartannat som värsta diskot. En vacker dag kommer hela räddningsstyrkan stå på tröskeln och förklara att grannarna trott vi försökt signalera, med morsekod, att huset är kapade av fyra blinda getter som försöker stjäla våra grytor..... Älskade make, jag önskar mig alltså en vanlig skrivbordslampa med en knapp på i julklapp.
Istället sitter hon med stora oskuldsfullt, blå ögon och stirrar på mig med ett frågetecken skrivet i pannan. Jag kanske ska börja med nåt annat, som boll eller öl.  Vin är ganska lätt att teckna men jag är rädd att någon kommer och hämtar henne när hon springer runt på dagis och tecknar " mer öl och vin tack"
Jag får försöka teckna den där jätteanvändningsbara meningen vi fick lära oss i somras: "Ursäkta konstapeln men var ligger antikvariatet?" Den är fin den, oj, oj, oj vad jag har använt den meningen flitigt!

Jag sa att jag står under inflytande av Fishermans Friend's va? (ok, så jag poppar lite Läkerol salvi emellanåt också som variation men säg inget till någon)

Jag lovar att det kommer fler bilder nästa gång, bland annat på vår lilla söta Ewok-kopia men jag känner mig lat och orkar inte hämta kameran.


Vårt fina födelsedagståg  från Jabadabado


Detta är alltså en Ewok, för alla er ofrälsta, dödliga, därute som INTE har koll på era
Star Wars figurer.Birthday-brudarna på gång!
(Jodå, vi panikköpte ett fågelbord på Granngården i "byn" när vi körde förbi, så nu har vi ett... men vi glömde köpa frön)

Kommentarer
Postat av: Mamma J

Måste tillägga att Junis bland massa andra roliga presenter fick den finaste gunghäst jag någonsin sett. Den var dessutom lackad av Pappa Tjoddas och konstnärligt målad av Mamma Tjoddas, den presenten kommer ingen att kunna överträffa, jag lovar! Tack snälla för att just ni är ni och att vi fått in er i våra liv!

2010-11-08 @ 10:49:39
Postat av: Tjoddaspappa

Bara roligt att ni tyckte om den, försökte få Tjoddasmamma att lägga ut en bild på bloggen, men icke.

Det är alltid lika roligt och trevligt att träffas.

2010-11-08 @ 22:32:08
Postat av: Storasyster

Jaha så ni har redan tagit ut Tjoddas födelsedag och julen i förskott! Hoppas doppet var gott då. Vad gäller påverkan så kommer en varning för Vicks blå extra strong. Det framkallar fritt blåssyndromet även i vissa kretsar kallat raka rör. Bör därför ej blandas med andra otillbörliga tabletter. Simma lungt!

2010-11-14 @ 00:18:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0