Fars dag

Idag är det Fars dag, det är lite speciellt för det är ju första gången vi firar fars dag, på riktigt, som en egen familj. Vi tog sovmorgon (Inte Tjoddas, hon satt och lekte mellan oss i sängen några timmar innan hon somnade om igen) så det blev brunch när vi väl vaknade till vett och sans igen. Efter en promenad så gjorde vi oss iordning och körde in till stan för att äta god lax! Det är så lätt och så roligt att ha med lillskruttan, några kex och lite blickar då och då så sitter hon snällt och flinar tillbaka mot en.  Annars flirtar hon glatt med alla andra gäster och betraktar inredningen med stort intresse.

Vi var på besök hos habiliteringen i torsdags (11/11) och det är alltid lika fascinerande att se hur vi går från att ha en pladderkvarn som skrattar och viftar, till att ha en saltstod som storögt bligar med munnen på vid gavel med tungan lite lätt avslappad hängande över läppen, när det sitter en hög med människor och tittar på henne.
Alla försök att förklara för dem att såhär brukar hon inte göra, faller liksom platt till marken.
Hon blev undersökt och uppskattade doktorns pennficklampa väldigt mycket. När den behövdes i ett annat rum skickades den iväg med instruktionerna " eeeh, du vill nog sprita hela ficklampan...ganska väl"  Annars såg allt bra ut och vi blev ordinerade att köra lite inhalation någon vecka med Tjoddas för att bli av med det värsta rosslet. (Förkylningen hänger kvar, hennes och makens är nästan borta och jag jobbar fortfarande på det men eftersom det är som det är just nu så förväntar jag mig inget annat än att förkylningen kommer hålla i sig några månader till...precis som sist)

Igår var vi på den årliga gåsamiddagen, det är lika trevligt varje år och så kul med ett speciellt tillfälle att få klä upp sig lite extra. Efter mycket om och men (lyllos alla killar som behöver köpa en kostym i hela sitt liv, när de konfirmeras och med lite tur kan ha den resten av livet) så lyckades jag faktiskt också hitta något att täcka min lekamen med. Tyvärr såg jag ut som en gravid trillingnöt med ett presentsnöre på...men eftersom jag inte såg några foton på mig själv förrän efter festen så kände jag mig riktigt fin iallafall. (Min man var helt klart tillräckligt snygg för oss båda ändå, så jag åker med lite där istället...) Vi var två alkoholfria tjejer som hamnade mitt emot varandra och inga andra fnissade så mycket som vi. Löjligt att man kan gå igång på ett glas Zingo egentligen. De rappa kommentarerna flödade tillsammans med lite lagom snuskiga anspelningar.... några gånger satt man med drickat i näsan, precis som när man var liten. Härliga tider.
(Därav sovmorgonen, inte med anledning av Zingon i näsan, utan för att det serverades saker av klart starkare karaktär runt bordet...kaffet var starkare tillexempel, men det drack jag inte heller)


Men nog tjatat, nu kör vi en liten fotokavalkad igen tycker jag. Jag har ju lovat bilder på vår lilla Ewok.
(Och eftersom ALLA verkar vara i maskopi så kommer två kort på den där gunghästen så kanske det blir lugnt sen...)


Före....


Efter...

I förra årets, nu något tajta, overall.


Hon blir lättburen i overall men det gäller säkert alla barn.


Hmmm....så många bitar att välja, så lite tid. (fast skålen ser nästan tom ut)


Eller så funderade hon bara ut ett sätt att stöka ner lite extra...


Jaha, förlåt, såklart det är lättare att äta direkt från mattan... dumma mamma...


Nya bilstolen är inåkt och provsoven i.


Årets flådiga overall och färgglada mössa. (overallen har inbyggda vantar och avtagbara thermo-tossor, mycket bra!)


Mannekängvisning av finaste mössan, tack till mormor.


Såhär nöjd är man när man sitter på laxrestaurang.


Lampskådning Ett klipp som visar hur intressanta lampor KAN vara om man faktiskt ser vad det är som
utstrålar ljuset, samtidigt kan man prata lite också. (så alla på hab ser att vår unge inte är helt stum alltid)

Kommentarer
Postat av: Gustafssonskan

Åhh vad jag känner igen detta med att sitta och glo med slapp mun när man blir tillfrågad och bara inte har lust att svara och mamma får förklara att "men det där kan han" och "så brukar han inte vara i vanliga fall". Och man tänker "visa vad du kan nu då!!!" Men det är bra med egen vilja! Heja Tjoddas!!! Hoppas vi ses den 27e hos Jeanette så man får känna lite på sötnosen och då menar jag inte dig!!!. Vi ska försöka komma... Kram på er

2010-11-15 @ 11:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0