Stolt så stolt

Såklart att jag alltid är stolt över lilla Tjoddas men idag har faktiskt JAG överraskat mig själv. Nåt i min lilla stackars ursäkt till hjärna poppade idag strax efter lunch och jag, efter att ha bullat upp med kuddar och leksaker runt Tjoddas på hennes matta, begav mig ner i källaren i jakt på min största skräck och fasa. När jag kom ner stod han likgiltigt och blängde på mig från sin plats, med darrande knän tog jag ett steg närmre och hann nästan ångra mig innan jag fick lite jädra anama i mig. Vem skulle vara boss här, jag eller Örni? Så tillslut tog jag ett bestämt tag om honom och kånkade honom upp för källatrappan, dängde upp honom på köksbordet och började plocka fram allt vad jag behövde. Jag har ägt Örni länge men aldrig vågat använda honom. Jag har levt i skräck för min symaskin i nästan tre år nu men idag tog jag kommandot och det kändes riktigt bra efteråt. Jag klarade av konststycken som att spola upp tråd, trä maskinen, sy en dregellapp OCH göra knapphål. Det må se lite dumt ut när jag sitter nu i soffan och nöjt klappar mig själv på huvudet samtidigt som jag mumsar på min apelsin, men känner verkligen att jag har förtjänat det.

I lördags var vi på Schnitzel abend hos en mycket god vän och gudmor till Tjoddas, nämligen Keka. Keka testade att, för första gången i sitt liv, ställa till med Schnitselfest förra året. Glad i hågen bjöd denna sanna sällanlagarmathemmatjejen in ungefär 15 pers.... så i år fick bara vi komma. Mycket gott och väldigt trevligt sällskap. Visst, det suger lite när Keka och mannen sitter och skålar i olika öl som de testade under kvällens gång, men jag fick ju lukta på glasen iallafall.
när vi kom hem skulle vi lägga Tjoddas, eftersom det är maken som har detta uppdraget så kom han och hämtade mig efter en stund med orden "kom, du måste se detta" Tjoddas sov, problemet var bara att hennes lilla lekamen inte riktigt fattat det än och bestämt sig för exakt HUR hon ville ligga när hon sov. Hon satte sig hastigt upp (huvudet hänger tungt framåt för hon sover faktiskt) så tippar hon över och lägger sig med överkroppen framstupa, ligger så en stund.....upp igen, slänger sig ner på ena sidan, ligger så en stund..... upp igen, framstupa igen, snuttar lite på nappen....upp igen, slänger sig ner på andra sidan, borrar in näsan i spjälskyddet och blir liggande. Jag försökte filma men hade på tok för dåligt ljus så tyvärr kan jag inte visa detta. I skrivande stund har vi lite fängelsemiljö här, Tjoddas ligger just nu och bankar taktfast en maraca i spjälsängskanten. Jag hör lite ljudliga och irriterande "ojojojojojojoj" också som gärna kommer när nappen sitter i och sömnen är ganska nära.
Vi lekte i snön på förmiddagen och Tjoddas gjorde sin första snöängel och provsmakade lite snö. (vit snö inte gul.."yellow and green is just not clean, I learned that the hard way" bonuspoäng till den som prickar in filmen)


Igår körde vi hem till mörkaste småland för att baka lussebullar och få gratis mat.....eh....träffa föräldrarna menar jag.....
På nåt sätt hade deras dator dissat min blogg och stängt av automatisk hämtning av bilder i Firefox, det tog ett tag innan vi kom på var problemet låg men tillslut löste det sig.
Många lussebullar blev det och goda var de också, Tjoddas höll med och åt mycket bulle hon också. Sen spelade hon lite xylofon för oss och sjöng solon. På väg hem började det först regna och sen blandade det i snö och tillslut försvann regnet och det var bara snö. Den här första snön är nästan magisk tycker jag. Om några månader kommer jag förmodligen kräkas så fort någon säger snö men just nu ligger den högt upp på listan.
Tack käre broder för möjligheten att köpa kameran, den har varit som fastlimmad i handen nu sen jag fick tag på den. Man märker skillnad på alla sätt och vis. Stor kram till dig! (Att jag inte tänkte på det, kunde ju bett om att få bli sponsrad av mamma eftersom 98% av alla bilder är på Tjoddas ändå. Jag hade ju kunnat vägra att dela med mig av bilder om hon inte blev delägare....attans)

Idag fick Tjoddas följa med och jobba på förmiddagen, min älskade make såg mina ICApåsar under ögonen och erbjöd sig skrattande att han kunde ta med henne upp så jag fick sova lite. Jag är inte säker på att han hörde mina protester eftersom jag låg med ansiktet neråt i kudden när jag försökte övertyga honom om att jag visst skulle orka stiga upp...snart....
Så jag flög solo fram till lunch och det gick fort vill jag lova. Efter lunch som sagt var kom Örni upp (om ni tycker det är ett märkligt namn på en symaskin vill jag påpeka att min förra bil hette Pörsi, min motorcykel heter Bella, min cykel Klara och vår nuvarande bil heter Cesar...så jag döper saker, jag har aldrig påstått att jag är helt...ok)
Jag byggde en liten snögubbe idag för att fira snön (och för att jag av någon anledning inte fick ihop en snölykta häromdagen, den höll på att bli en borg i naturlig storlek) Doris har redan ätit upp näsan och jag ids inte skälla på henne, jag får skylla mig själv att jag bara byggde en som är 40cm hög. Med en morot mitt på blir det ju som en drive in restaurant för henne.

Här kommer lite bilder från dagarna tre.


Första snöängeln


Glad i snö


I Kekas soffa på Schnitzel abend. Zzzzzzzuppäärrrr!


Så kan man stå upp lite i mammas knä.En mycket trött tjej som testar olika liggstilar inför natten.


Helgkransen jag gjorde till mamma.


Pipfisk är gott att smaska på.


Flitets lampa lyser


Gott blev det också.


Inte det receptet vi följde men är också väldigt gott.


Allt ska smakas på.


Xylofonen kom fram och framträdandet kunde börja

Länk med smakprov på spelningen:
Vårt musikaliska underbarnYeah, rock on!!!!


Koncentration.....


Min fina snögubbe med stjärnanisögon, kryddpepparmun och knappar samt
den minsta moroten jag kunde hitta i påsen. (Moroten vilar nu i Doris mage)


Tjoddas ska äta, djuren väntar på att få rensa under stolen.


Lite mannekängande, vi köpte två diadem till fotograferingen idag.
Ett med blommor.....


Och ett med rosett.


Jag har egentligen ungefär 200 bilder till från ikväll med diadem på....det kliade så i avtryckarfingret, inte lätt
att låta bli när man har världens sötaste unge.
Kommentarer
Postat av: MrJava

Gastkramande och fängslande rysare om mötet med Örni. Tur att allt slutade väl för vår hjältinna! :D

2010-11-23 @ 14:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0