Till knäna i snö

Dumma hund som får det att se så lätt ut att springa i snö, det är ju jättejobbigt, speciellt i en varm dunjacka som hotar att ge en värmeslag vid längre sträckor. Sylvester Stallone ska ha massor av cred's för Rocky IV där han springer som en jäkla blådåre i Rysslands vinterlandskap.
Doris dagar är räknade, jag ska konstruera någon slags dragsele för henne att spänna fast framför pulkan. Göra skäl för sin mat liksom.

När maken kom hem häromdagen plumsade vi på, för att ta oss ner till skogsbrynet, det hade varit barmark när jag lovade en bekant att jag skulle fixa granris till henne. Det var lätt att lova när det inte innebar motsvarande ett tvåtimmars aerobic pass att ta sig dit.
Vi gjorde oss iordning och åkte in till stan, vi skulle ut och käka på restaurang med tidigare nämnda bekanta och hennes fästman (våra förra grannar) Jättegod mat som vanligt men lite lång väntetid. Tjoddas var så snäll och lugn som hon brukar vara, hon åt lite kex, lekte med sina saker och började gråta lite när servitrisen försökte gulla med henne. Jag var faktiskt lite osäker på om hon skulle sluta när jag tog upp henne för hon hade stirrat på mig med tvivel i blicken sen vi körde hemifrån. Lilla fröken är inte van att se mamma med smink på.
Efter den fruktansvärda "attacken" från servitrisen, så godtog hon dock mitt nya ansikte och skrattade som vanligt när jag busade med henne.

Dagarna här flyter på och veckorna börjar bli fulla med olika kallelser och möten. Just nu håller vi faktiskt även på med att kika lite efter förskola till Tjoddas, inte helt lätt faktiskt.
Nu har inte vi planerat att försöka skola in henne förrän möjligen efter sommaren men det är mycket man ska tänka på och ta ställning till. Just nu är hon så nöjd med att få följa med upp till kontoret och pyssla lite med sina saker, under tiden jag försöker vara till någon nytta. Ikväll har jag gjort klart svärmors dörrkransar och ett litet blomsterarrangemang till kontoret. Jag skulle lätt kunna pyssla ihjäl mig!

Vi firade advent genom att starta lite tidigt, redan på lördagen faktiskt. Först hämtade vi hem vår gran som ska få stå ute och lysa upp tillvaron lite, vi passade även på att bjuda hem några vänner på middag. Vi hängde upp våra stjärnor i köket och avslutade kvällen med lite glögg på maten.
I dag hade vi tänkt starta en egen liten familjetradition genom att sätta ihop vårt pepparkakshus. När vi kom på att vi inte hade nåt hemma att pynta det med så la vi det på is tills vi besökt affären nästa gång. Det började snöa ganska kraftigt nu ikväll, rätt som det var försvann hela skogen på andra sidan ängen, det blev helt vitt ute. Vi hade ändå varit ute och gått tidigare på dagen och njutit av att det inte var så bitande kallt, vi svängde inom "Ladan" där de skulle stycka älg och rådjur idag. Maken gjorde en av sina mångtaliga hjälteinsatser och hängde upp vårt nya ljusnät på undersidan av vårt tillfälliga tak, ovanför ytterdörren. Det blev väldigt stämningsfullt och nu äntligen ser man var nyckelhålet i dörren är.


Tjoddas har börjat intressera sig mer och mer för sina händer och kan sitta som förtrollad och vifta med fingrarna. Hon gör liksom en vinkrörelse med fingrarna, alltså öppnar och stänger handen. Sen när hon ser hur handen beter sig kan hon sitta och stirra på detta fenomen en stund. Annars utför hon dagliga solodanser med fingertopparna mot bordet, tummen får alltid avsluta uppvisningen genom att duttas några gånger i bordet innan hon ägnar minsta uppmärksamhet mot mig som försöker få i henne lite mat.
Jag har också gång på gång talat om för henne att man faktiskt inte behöver ta ut maten ut munnen för att titta på den en gång till innan den tuggas och sväljs. Hittills är vi tydligen oense om det hela.
Hamnar det minsta lilla kladd/smula på bordet, så är den undersökande lilla handen där och smetar ut det i stora experimentella cirklar för att se exakt hur mycket yta det krävs innan kladdet är riktigt ingojsat överallt.
Det första Tjoddas testar nu också såfort man sätter henne i stolen är att lägga sig framstupa över bordet, där gör hon en "snöängel" fast i magläge för att se om det finns nåt spännande på bordet inom lämpligt räckhåll. Hon är stark, idag drog hon i ett oövervakat ögonblick till sig osten på ungefär 1kg.
Vi har också ett nytt partytrick som maken är mindre förtjust i, ju högre jag rapar, desto mer skrattar Tjoddas.

Jag vill också passa på att skicka en hälsning till min finska anhängare och önska fortsatt lycka med lillkillen nu när operationen äntligen är över. De repar sig fortare än man tror är möjligt ska du se. Vi tyckte inte Tjoddas hade några större problem innan operationen och ändå var det en helt ny tjej som kom tillbaka till oss på uppvaket. Det är nu den spännande biten verkligen börjar, ta vara på det så mycket du bara kan!


Så, lite bilder för mormors skull.


Liten mysstund med Doris


Lilla drottningen i sin nya pulka.


Och vi har mer snö nu....på denna bilden var det "bara" 25cm (ca 30cm i skrivande)


Tjoddas hjälper till i köket när jag lagar mat.


Alla damer bör ha minst ett par med bunny slippers så fötterna hålls varma
på vintern
.


Och såhär mallig kan man se ut om man har så fina tofflor.
Detta är nyaste minen som vi får allt som oftast i några varianter.
Leende, som här, eller med pussmun eller med pussmun och lite tendens till tungspets.


Familjen Patrick. Hittade hennes favorit på nätet och köpte en backup ifall
Patrick I. skulle försvinna. Då kallar vi in Patrick II.


Tjoddas håller måttet på arbetsplatsen.....ja, där var det igen... ett av mina
seriöst låga skämt. Ibland slinker de igenom och jag ber om ursäkt för det.


Tjoddas och Tjoddaspappa i vinterlandskap, vi ska precis hämta vår första
gran som familj.


Kallt men vackert.


Pysselkaos.....


Svärmors krans nr1


Och krans nr2
Så en kort tillbakablick till när VI gjorde vår operation. Det känns som
evigheter sedan.


Ta tillvara på alla tillfällen som givs, skapa så många tillfällen du kan.
Lev!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0