Aber

Synonymer på aber: oväntat hinder, streck i räkningen, hake, svårighet, stötesten, problem, olägenhet, men, krux.....

Ja, ungefär så känns det just nu. Om min mage kan benämnas som någonting just nu så är den definitivt ett aber. Jag har faktiskt dessutom, för första gången i mitt liv, blivit sjukskriven. Efter kontakten med läkaren och en diskussion senare, hittade han, av en ren slump nästan, ett myom. Han rullade runt en ultraljudssond på min mage för att kika lite vad som fanns där inne och när han körde över ett speciellt ställe på magen, kände jag på en gång att det var något som "bulade" under huden, nåt som inte skulle vara där och då han gick tillbaka för att trycka lite extra, strålade det ut på exakt samma ställen som det gör när en av attackerna kommer.
Så med lite tur är det problemet. Jag kan även ha blivit lite överkänslig mot mjölkprodukter för magen reagerar inte alls som den ska göra i många situationer just nu och den enda gemensamma nämnaren jag kan tänka på är just mjölk. Nu efter några dagar utan mjölk och mjölkprodukter tänker jag testa teorin i praktiken och ge mig ut på en promenad, det är då det brukar köra igång.

I helgen drev jag med vårt jaktlag... alltså, inte som i "ha,ha, där lurade jag er allt" utan mer som i " spring nu alla små älgar så vi får lite rullader" Jag hade, klädledes, förberett mig för att sitta still på pass, så efter någon kilometer måtte folk på avstånd trott att ett vedeldat lok tog sig fram i skogen, för om det INTE stod en plym av ånga efter mig vore jag synnerligen förvånad. Holy schmoly vad varm jag var!
De två mest överraskande företeelserna den dagen var dock när jag: 1. stack ner fingret i en hög med älgbajs för att se om det fortfarande var varmt (nej, bara lite ljummet) och 2. När min stövel, för andra gången i mitt korta liv som medhjälpare i jaktlaget, beslutade sig för att på ett snopet sätt skilja sig från min fot och stanna kvar i gyttjan jag trampat i. Det sista resulterade i ett snabbt, kallt och mycket oförberett bad i en ganska illaluktande dypöl. Jag hann tänka: Fan, inte nu igen. Innan jag stod i yogaställningen "kissande hund" med min strumpklädda fot upp i luften bakom mig. Mitt snälla sällskap fann sig fort och fick snabbt min stövel på plats igen.... jag hörde dock hur han fnissade lite men eftersom det senare visade sig att han snubblat och trillat med hela överkroppen först rätt ner i en stor pöl utan botten innan dagens slut, så kände jag mig lite bättre.Igår var det iallafall simning och för en gångs skull kunde jag åka med och iallafall titta på när maken plaskade i bassängen med Tjoddas. Jag, som är ett riktigt vattendjur, blir lite lätt avundsjuk när man bara trippar omkring jämte och får titta på hur roligt de andra har. Jag hoppas jag får bada nästa gång och att det inte är så många då heller för det blir lite kaos i omklädningsrummet när vi är flera.
Efter ungefär fyra timmar hemma var det dags att göra om hela resan igen för då var det dags för teckenkurs. Vi hade inte övat någonting så det kändes lite nervöst, eftersom det blev avbokat sist är det ändå fem veckor sen förra gången så man är lite orolig över vad man har glömt och inte.
Det gick bara bra och lilla Tjoddas flirtade förtjust med Pappa J's mamma som satt bakom mig. Hon blev lite blyg och la ner huvudet mot mig och det kändes verkligen så himla gött att hon tyr sig så. Jag har aldrig riktigt upplevt att hon är så värst intresserad av att gosa eller mysa. Det ska liksom hända saker, kramas man måste man vara still. Hon skrattar när man pussar henne på magen för att det kittlas så det räknas väl knappast som mys. Men det kanske kommer när de blir lite större, att de klänger lite mer eller så.


Aber kadaver med magen ur led
Jag vill trolla dig rofylld, på dig är jag vred.
Du har väldigt bråttom och du gör mig så illa
Kan A-fil på burk dig möjligen stilla?

En A-fil sig visade vara rätt fel
Undrar om du nånsin blir lugn eller hel
En vecka med fritt ifrån mjölk och från smör
Då kanske problemet dyker fram, som sig bör.

Men soja och havre och ris är rätt päckel
Fast mage med brådska är också rätt äckel
Så snällt till min gröt jag nu havredyck har
och minst en proviva om dagen jag tar.


Men man vänjer sig väl?Kommentarer
Postat av: Anonym

www.klumpis.se hemsida för klumpfot

2011-01-28 @ 22:40:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0