Höst på allvar

Så var det då dags för en liten summering igen då eftersom jag är laaaaaaat och inte har skrivit på några dagar (igen).

Kom jag till skott att berätta hur bra Tjoddas fot är nu? Doktor barnbensspecialist var mycket imponerad, satt tillochmed ner i några sekunder och kostade på sig ett leende.
Det mina vänner är (för att komma från denne läkare) ett mycket starkt MVG med extra guldstjärna i kanten vill jag lova. Jodå, han erkände att han säkert haft svårt för att peka ut vilken fot det gällde om han inte smygläst i journalen innan han kom in. Nu helt plötsligt känns det så skönt att vi har kämpat på och inte struntat i det som tydligen en del föräldrar gör. Min man ska ha en saftig guldstjärna han också för oftast är det han som får sköta nattningen och därmed även skopådragning.

Min mystiska åkomma fortsätter som en dålig repris och efter att ha ringt och tjatat så tyckte sjukvården att ja, en gång i veckan ÄR kanske ganska ofta att få anfall med cystor som spricker. Jag har alltså varit inne igen (igår) och fått prata med en läkare, min man förklarade för henne att min smärttröskel inte är helt normal och att HAN iallafall misstänkte att det kunde vara njursten även om ingen annan kunde tänka sig det eftersom man tydligen ska ha väldigt ont.... Eh, jo...jag har verkligen njutit av välbehag varenda gång detta har hänt.... (Jag måste erkänna att jag har aldrig varit med om nåt värre, jag tyckte inte förlossningen var så farlig egentligen men när dessa attackerna kommer och man känner att kroppen börjar stänga ner för att försvara sig, då blir jag faktiskt rädd)
Så, hon höll iallafall med om att det kunde vara värt att kolla upp så imorgon ska jag bli röntgad. Jag både hoppas och inte hoppas att de ska hitta något. Det hade varit rätt skönt att få det här uppklarat men samtidigt blir det ju förmodligen någon slags behandling om där nu finns nåt.
Ja,ja, den som lever får se.

Tjoddas har börjat med massor av roliga ljud och testar fortfarande sin röststyrka och olika tonarter. Ofta sitter vi bara och gapskrattar när hon kör igång och klämmer i ända från tårna. Hon skrämmer sig själv lite ibland, så blir hon tyst och tittar snabbt på oss innan hon börjar flina lite skamset.
Ikväll satte hon först i sig ett kvällsmål med välling och sen tryckte ungen i sig en hel våffla alldeles själv. Det syntes tydligt att våfflor är gott och Knäpptkatten samt Doris höll med. Nästa gång får jag göra dubbel sats så det räcker till alla barn och djur också. De är så roliga som sitter och vaktar jämte Tjoddas båda två, såfort någonting trillar så dyker de båda utan tvekan mot samma mål och det är faktiskt inte ovanligt att katten vinner.
Hon har vänt sig tillbaka till rygg nu två gånger men om det var med mening eller av misstag vet jag inte, jag väljer iallafall att tro att hon bara ville visa att hon kunde och sen var hon nöjd med det. Jag tyckte mig skymta ett pincettgrepp också härom dagen men det tänker jag inte karva i sten än. Hon är iallafall väldigt spännande och rolig att umgås med just nu.

Hösten har ju kommit på allvar och nu börjar den där lite tristare delen när det mest är blött och kallt. Jag gillar hösten, speciellt de där riktigt krispiga, färgsprakande dagarna när solen är framme och man fortfarande kan känna värmen om man hittar en plats med lite lä. Just nu är det mest geggigt och Doris får snällt ligga på en filt i källaren när vi varit ute.

Tänk att det i skrivande stund inte är mer än 77 dagar, 3 timmar, 4 minuter och 50 sekunder kvar till julafton.... men vem håller räkningen?


Rudolf (för att den är röd) är nya favoriten, bra leksak ur sjukgymnastisk synpunkt.


Våfflor är inte fel!


Ett av mina nyaste favoritfoton på Tjoddas, morfar är egentligen också med på fotot, så ingen tror att jag har seriösa hormonproblem med tanke på handen i bilden.

Kommentarer
Postat av: medsyster

Hej! Har följt din blogg en tid nu och märker att jag börjar bli "beroende". Du skriver fantastiskt! Då menar jag såväl språkmässigt som känslomässigt. Man ser glimten i ögat, den skiner igenom hela tiden!! Har själv en DS kille född sista maj i år. Skulle gärna skriva några rader och byta funderingar med dig:) Kan du maila mig så jag får din adress?

2010-10-08 @ 09:24:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0