Studiebesök

Idag gjorde Tjoddas sitt första studiebesök, som INTE handlade om någonting med sjukvård då, får jag kanske lägga till för säkerhets skull.
Vi steg upp för att äta frukost och sen bar det iväg på "fältresa" med svärfar som har besök av en återförsäljare. Vi, för jag får nog säga vi, nu.... vi håller på med får. (jag mest klappar eller äter dem ännu sålänge) Men svärisarna tänker ut och bygger inredning till bland annat fårstall. Eftersom får är söta och ulliga små varelser (iallafall innan de ligger på tallriken) så tyckte maken och jag att det inte vore så dumt om Tjoddas fick följa med och besöka den roliga delen av näringskedjan, den änden där de fortfarande är ulliga och mysiga.
Till Tjoddas stora lycka hade Tjoddaspappan även på sig sin jobbarjacka som har kragen fodrad med teddyludd och den finns lite fina ringar att fästa remmar i här och där. Hon var i extas över alla dessa små finurligheter man kunde pilla på. Fåren hade också sin tjusning och jag fastnade såklart på en gång vid tackorna med lamm.
Naturligtvis begåvades vi med ösregn under större delen av besöket men eftersom vi var ganska mycket inomhus spelade det egentligen ingen roll. Det tråkiga är ju när man lyckats bli lite blöt i början och så tränger det igenom kläderna mer och mer även efter man kommit in, så blir man sådär kallfuktig och efter någon dag börjar snoret att rinna.... hoppas jag klarar mig.

Idag vill jag lyfta fram någonting som först gjorde mig irriterad och därefter nyfiken. Jag har fått en kommentar av någon som bara kallar sig "Emma" rätt och slätt. Jag har ingen aning om vem denna Emma är, dels för att det skulle kunna vara en total främling och dels för att jag känner ungefär 10st som heter Emma men ingen jag har någon direkt daglig kontakt med...
Iallafall, jag har fått sk. "reklam" kommentarer innan av människor som vill locka läsare till sin blogg och därför kommenterar de helt orelaterat på någon annans blogg, denna kommentaren bestod istället bara av en youtube länk och för en gångs skull himlade jag inte med ögonen och tog bort den utan klickade på den istället.
Vill ni se en av de mest sötaste små flickor jag någonsin sett och hennes lilla storebrors hyllning så ska ni helt klart klicka här: " just the way you are" Jag vill tacka Emma för att hon lämnat denna länken via en kommentar för även om jag inte alls förväntar mig att livet kommer se såhär soligt och härligt ut alla dagar, så är det precis sånt här jag längtar mig blå efter med att Tjoddas ska bli lite större. Just nu njuter jag av nuet och allt bus och mys vi har, men såklart ser jag fram emot, i massor, saker vi kan och ska göra ihop sen också. När det blir lite mer på hennes villkor på ett annat sätt än idag.
Det enda negativa jag har att säga är att jag bara klarade av att se videon en enda gång, sen tog gravidhormonerna över och såfort jag hör låten nu bryter jag ihop vilket såklart resulterar i att jag inte ser ett jota.

Jag tänker inte bli så långrandig idag, nu kommer dagens enda gnäll men faktum är att jag inte kan sitta ner så länge i taget längre. Det är svårt att få ett bra flyt när man skriver eftersom jag får ta mig upp och gå omkring lite titt som tätt.

Därför kör vi lite bilder och filmer istället.


Ok, har man såhär coola strumpbyxor så MÅSTE man faktiskt visa upp dem
tycker jag.


Ute på vårpromenad, vi letar videkissar och Tjoddas har blivit beväpnad med
sekatören, som är ofarlig, i plast och dessutom låsbar. (Bara så alla är med på att vi faktiskt ÄR
ganska ansvarsfulla föräldrar...vi ber er därför ignorera brytkniven till höger i bild....den var också låst.)


Dagens studiebesök uppskattades av lilla Tjoddas som verkar tycka att får är ganska lattjo.


Ville man klättra över grinden och ta med den hem i handväskan eller?


Vi gjorde även en snabbvisit in i den delen av näringskedjan där det ulliga gulliga liksom försvinner av sig själv.Vi försökte läsa lite i Tjoddas fina bok om ord idag. Superpedagogiskt tänkte jag lyckligt.Vi blev snabbt oense om HUR man bäst gör för att läsa en bok.....
(och förresten....varför kunde inte ordet varit "fiskar"? hur fasen tecknar man ordet akvarium?)Tillslut låtsades bara Tjoddas läsa för att gör mig till viljes, men som ni ser på minen
så jäklas hon bara. Tyvärr är hon så söt så hon kommer undan med allt.

Två filmer....

Fröken "Schumacher" visar sina rallytalanger, det är kul att hon börjar apa efter när man gör saker. Som att tuta tillexempel.. "Rallybruden"

Återigen kommer ett klipp som visar vilken fartdåre vårt barn förmodligen kommer bli, en liten "thrillseeker" helt enkelt. Vilt påhejad av sina föräldrar...såklart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0