Utlandssemester hemma

Jag levde fram tills idag i tron om att detta var 2000-talet och att i Sverige, i präktiga gamla Sverige, där lever minsann alla fina svenskar för att göra det så jämställt som det bara går oavsett vad du har för kön eller härkomst eller bakgrund. Det är ju det som är det fabulösa med lilla Sverige. Alla är fina som de är och man ska respektera varandra och låta alla vara som de vill. Individualitet ger mångfald och DET älskar ju lilla Sverige. Eller?
Hela det här landets upplägg när det gäller en del saker och ting är lite som ett hotell på utlandssemester skulle jag vilja påstå.
Det ser j*vligt bra ut vid första anblick men såfort man börjar slappna av och mörkret faller, så kryper kackerlackor stora som tefat omkring längs väggarna....
Iallafall, här kommer en länk till Julians blogg där hans mamma tar upp ett antal artiklar som visar några av de här kackerlackorna jag pratar om. MY PERFECT BABY <-- Länk till inlägget med artiklar.
Nu är det ju inte fel bara i "vår" värld, världen där de lite extra utsatta skulle behöva lite hjälp.... det är jag fullt medveten om.
De här äckliga kackerlackorna är och kryper lite överallt i det svenska systemet.
Men eftersom just DET HÄR i allra högsta grad rör MIN värld och framförallt mitt barns framtid (och egoistiskt sett även oss föräldrar till dessa fantastiska barn), så känns det definitivt aktuellt att lyfta fram det även i min blogg för att upplysa fler om problemet vi kanske egentligen visste om men har blundat lite för.
Framtiden är ju så långt borta när man är småbarnsförälder.....

Ju fler vi är, desto svårare blir det för kackerlackorna att ta över vårt hotellrum som vi betalat dyrt för med surt förvärvade pengar.
Jag tänker för min del bli en av de omtalade semestertyskarna som på utlandsresor lägger sina handdukar och paxar ALLT de kommer över redan klockan 05.30 på morgonen, som tränger sig i kön och som inte skyr några medel för att få det de vill ha på sin semester.
Jag KRÄVER det bästa för mitt barn, där ingår även ett rum UTAN oväntade överraskningar så fort man slappnar av minsta lilla!

Tänk vilken nedrans skillnad det hade blivit om det hade funnits en eller två politiker/kommunfullmäktig/landshövding eller någon annan lite mer "betydelsefull" person i det här avlånga landet, som hade haft lite mer erfarenhet av personer med extra stöd.
Jag gissar på att många av de här löjliga problemen som "vem har rätt till stöd och inte" hade försvunnit och alla som hade behövt stöd hade fått det utan all denna byråkrati och allt hade bara kunnat flyta på....SOM DET BORDE GÖRA!!!!!!
Det finns så mycket annat i det här landet som är fel och som skulle kunna behöva tittas närmare på, pengar som bara skyfflas ut på onödig, ja, skit, rent ut sagt.
Men naturligtvis ska den som inte kan hjälpa eller försvara sig själv, förnekas att få hjälp någon annan stans ifrån.... helt rätt prioriterat Sverige. Bravo!

Bäst för mig att jag avrundar nu innan jag börjar jaga upp mig för mycket....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0