Vintern raaaaaasar

Det har den ju verkligen gjort, ena dagen var det vinter och nästa dag så var praktiskt taget sommaren här. Vad hände med de obligatoriska två månaderna av 2 plusgrader och snöblandat regn som ska infinna sig från februari till april? Jag tänker absolut inte klaga för vädret är fantastiskt, men som sann svensk blir jag lite lätt misstänksam och känner mig ändå lite lurad på konfekten. Jag fick ju liksom aldrig någon chans att gnälla över vädret.

Lilla Tjoddas blev i vanlig ordning instuvad i bilen idag och kosan styrdes mot närmaste blomsterförsäljare. Maken hade bestämt att vi skulle införskaffa jordgubbsplantor till mig (så att det blir tyst någon gång) Det blev jordgubbsplantor och även smulgubbar. Smulgubbar är alltså en hybrid mellan smultron och jordgubbar....vilket jag tycker är märkligt eftersom jordgubbar från början är en framavling från just smultron...så egentligen är jordgubbar bara anabola-versioner av smultron.... rörigt va? Men tydligen finns det en korsning som liksom stannat....mitt i, någonstans. Det känns alldeles svenskt och lagom, det är liksom varken det ena eller det andra så det sticker inte ut.... perfekt.
Anledningen till mitt hets om jordgubbar är för att jag håller på att anlägga en "flyttbar" trädgård. Flyttbar därför att svärfar äger en högst älskad grävmaskin som han planerar ta med sig på några besök hit och då är det bäst att man kan flytta sin trädgård innan han dyker upp. Förra året roade han sig med att möblera om bland mina rabarber, så i år fick jag en lite annorlunda påsksäggsletning när jag kavade omkring i hästbajs för att se var tusan han hade gjort av dem. Nu är de markerade och jag har, till min stora lycka, även lyckats lokalisera alla mina två vinbärsbuskar och min krypande krusbärsbuske. 3½ av mina 5 Rhododendron KAN ha klarat sig om jag får hjälp med att gräva fram dem och lyfta undan träden som någon lagt över dem.... och DÄRFÖR mina vänner, planterar jag ALLT i flyttbara kärl i år.
På trappan står, förutom blommor, en balja med sockerärtor och därtill ska ett badkar nu få agera jordgubbsland. Jag gillar att plantera ätbara saker som barn kan plocka själva. Det blir lite roligare så.

Ikväll bjöd vi, ganska spontant (eftersom vi inte vet riktigt när saker och ting sätter igång så lever vi bokstavligt talat för dagen med att planera) in några kompisar på lite grill. Det blev enkelt med korv och potatissallad. Inte mindre gott för det. Vi avslutade med en snuskigt chokladig och kladdig kladdkaka. Tjoddas däremot bjöd på en halvolustig föreställning. Hon låg och tog en liten eftermiddagslur när hon plötsligt började storgråta, det lät verkligen som om hon slagit sig och det gjorde ont. Hon var otröstlig en lång stund och sen började hon gråta flera gånger efteråt, riktigt, riktigt ordentligt. Precis som om nåt gjorde henne illa. Väldigt märkligt. Min enda gissning skulle väl vara att hon inte sovit klart utan vaknat ur en otäck dröm eller något annat som stört henne. Sen tror jag det tog en stund för henne att liksom vakna till helt, eller fatta att hon var vaken... maken hade tydligen sett nåt liknande häromdagen. Sen gick det över och hon var sitt strålande lilla jag igen. Efter lite kvällsmat och en pyjamas, packade vi för sista gången idag, in henne i bilen och körde iväg för att titta på brasa och fyrverkerier. Vi hade så himla bra tajming och lilla Tjoddas sov som en liten söt minigris i bilen under hela föreställningen. Nästa år kanske hon orkar hålla sig vaken.
Nu ligger hon och sover i sin säng, vår teori om den där dumma sticksiga kudden verkar hålla i sig...vi känner oss hemska...

Till mamma, pappa och alla andra som dagligen verkar vänta mer än vad vi gör, vill jag bara hälsa: Nej...inte än.


I sann tjejanda norpade Tjoddas mitt betalkort idag när jag sträckte det till maken.
Sen släppte hon inte taget.... duktig kicka!


Klart hon ville betala för sina jordgubbsplantor själv.


Ja, och glad Valborg till er alla.
Kommentarer
Postat av: Edström f.d. Jörgensen

Ikke nu, og ikke nu, men NU!

hehe Härligt jobbat och grattis! Kram!

2011-05-04 @ 17:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0