Det började bra...

Dagen började bra med en nyfiken Tjoddas som hade fått sitt mjuka verktygsbälte från IKEA att leka med i sängen av sin far. Det var väl helt ok, tills jag vände mig om och gäspade. Helt plötsligt fick jag en såg av filt i munnen och Tjoddas stirrade imponerat på mig med blicken fylld av förvåning, ja, över att så mycket såg fick plats i munnen på en gång alltså. Jag nästan såg hur hon började snegla mot vinkelhaken och bestämde mig snabbt för att det kanske var dags för mig att stiga upp och äta frukost.

Vi kikade lite på teckenfilm innan mellis och sen somnade hon gott tills det var dags för lunch. Efter lunch fick Tjoddas följa med pappa upp på jobbet för att kolla till så alla skötte sig (och Tjoddasmamman fick äntligen sova en stund). Hela dagen hade med andra ord gått jättebra och hon verkade vara i form igen efter vaccinationen.

Framåt kvällen, när vi skulle på kalas, märktes det redan i bilen att någonting inte var som det skulle och sen eskalerade det bara mer och mer under festen.
Stackars lilla Tjoddas var alldeles rödmosig och varm, hon bara grät och grät. Så vi körde hem igen, fick henne att sova en stund och när hon väl vaknade igen (gråtandes såklart) så körde vi teamwork med blöjbyte, alvedon och vätskeintag, temptagning och kvällsvälling. Allt under ackompanjemang av en gråtande liten tjej som var helt slut.
Så satte sig maken med Tjoddas i knäet och vi slog på en teckenfilm, det tog inte lång stund innan vår lilla gråtande gnällspik satt och klappade händerna....skrattandes....

Hatten Förlag, vi är era största idoler!
Nu håller vi tummarna inför morgondagen.

Jag utmanade mig själv och försökte tyda en mönsterbok på danska jag precis har köpt.... "lomme" är tydligen ficka på danska och sen var där massor med fler jättekonstiga ord jag får klura på.
När jag såg mönsterarken började lusten att hämta en papperspåse att andas i, smyga sig över mig. Sen kom jag ihåg att jag faktiskt lyckats tyda elschemat, ur en Haynesbok från Biltema, till min gamla Subaru en gång i tiden. Så jag bet ihop och, när man stod på huvudet, kisade lite vindögt och hade källardörren öppen i vinkel med karlavagnen, så såg man faktiskt precis hur man skulle göra...... så nu har jag iallafall lyckats skissa av mönstret jag ville ha i rätt storlek. Yeahy me!
Som belöning ritade jag sen av ett annat mönster ur en svensk tidning med LOGISKA mönsterark i pedagogiska färger, skilda storlekar och där det klart och tydligt stod jämte modellen vad mönsterarken skulle heta. Så nu har jag iallafall två mönster att börja med när jag får tid över att leta mig ner till min nya hobbyhörna som jag fått inredd nu de senaste dagarna.

Nåväl, dags att försöka få lite sömn innan Tjoddas kanske börjar med sina vanliga natträder.Mysa med pappa och titta på film samtidigt, det är grejer det.
Kommentarer
Postat av: Eivor

Nästa gång du får hämta-papperspåse-att-andas-i-känsla: Se på denna bild! Föööör härlig!

2011-02-27 @ 08:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0