Hemma igen

Så var vi då hemma igen i vår egna trygga vrå. Efter lite pip och gnissel, somnade Tjoddas igår kväll i sin egen säng. Det tog en stund för henne att slappna av men, konstigt vore det väl annars när det återigen varit en dag helt på ända mot de vanliga rutinerna? (Inte för att vi har några extremt rutinmässiga dagar i vanliga fall men att åka bil i 5,5h tillhör kanske ytterligheternas Mekka)

Efter två nätter borta var man väldigt tacksam över att få lägga sig i sin alldeles egna säng igen, inte för att det var nåt fel på säng eller sällskap i Nynäshamn men hemma är ändå alltid hemma.

Tjoddas sover nu, såklart. Efter en lugn, skön dag med promenad i det vackra vädret, farfar på snabbvisit (han kände väl matlukten kan tänkas..) lite goda plättar från igår och en varm kvällsdusch, så satt hon i sin säng och skrattade nöjt åt oss. Tänk vilken härlig unge vi har ändå.
Jag fortsätter att förvånas varenda dag över hur mycket positiv energi det sprudlar runt henne. Fördelen är ju att man vet snabbt, att nåt är fel om hon blir ledsen. Nackdelen är ju såklart hur extremt bortskämd man blir som förälder. Blir inte nästa unge lika glad så vill vi kanske fundera på att returnera. Hon har lekt länge med sina nya fina presenter idag, mest spännande är den där "ljudlådan" med knappar och handtag, den har små lampor som blinkar när den spelar musik. Sin pappa upp i dagen, vände hon kvickt på den för att spana in hur den såg ut på baksidan, sen började hon montera bort benen på lådan och provsmakade dem grundligt innan hon tog itu med att köra igenom alla knapparna på framsidan en gång till.
Men dagens bästa var nog ändå när vi satt och lekte tillsammans på mattan, jag hade precis lyft upp henne och satt henne över mitt ben. Hon klämde mig prövande på boobie'sarna en gång, sen tog hon bestämt tag i min urringning, drog den ut mot sig och lutade sig långt fram för att kika ner innanför tröjan på mig.... Tror ni att vi knäckte oss?
I duschen skulle hon prompt hålla i slangen och munstycket själv. Det börjar komma fram lite mer personlighet varenda dag och det vill jag lova, om vi skrattat mycket under 2010 så kommer nog 2011 bli ännu roligare.
Det är mitt enda stående nyårslöfte, "nästa år ska jag ha riktigt roligt". Har kört med det i flera år och det fungerar klockrent!

Det nya året börjar med många prickar i kalendern, det kommer alltid i sjok det där med saker att göra, precis som när det var prov i skolan. Av någon anledning kom det alltid perioder när det var helt dött och sen, pooofff, så kom alla proven på väldigt kort tid. Det är vaccineringar, provtagningar, röntgen och ettårskontroller... sen har vi inte lyckats pricka in sista halvan av influensavaccinet än för Tjoddas blev ju förkyld två gånger på raken. Vi har börjat trappa ner på inhaleringen nu iallafall, hoppas hon håller sig host och rosselfri nu ett tag.

Vår gran håller på att dö, jag misstänker starkt katten eftersom hon envisas med att dricka upp vattnet i julgransfoten. Tydligen är det mer smaskens än det hon får i sin egen skål....snart åker den ut, granen alltså.....

Sen vill jag återinföra ett gammalt hederligt ord för gravid.... grossess.... att vara i grossess... jorå, jag kan mycket väl förstå varför det heter så. Det är dags att börja uppfinna förlängning till kylskåps och dörrhantag som garanterar att inte magen hamnar mellan när man försöker stänga saker och ting. U-formade hål för att komma närmare saker hade också varit en vettig uppfinning ibland. Det börjar nämligen bli väldigt långt till vattenkranen i köket. Men Tjoddas är nöjd, hon har fått en ny tron att sitta på...

God fortsättning till alla där ute, hoppas ni får ett fantastiskt 2011, fullt med glädje, äventyr och spännande överraskningar!


Gömma gröt bakom örat garanterar en dusch!


Bara för att jag inte vill visa när farfar är här betyder det inte att jag inte kan.


Den fina "ljudlådan" mammas kamerafodral var dock just då lite mer intressant..Ehm, nej, jag tycker inte det är ok att köra full på nyårsafton.....


Gillar att dra mamma vid näsan....känns som man sagt "klappa snällt" ungefär
två miljarder gånger nu men ändå är det roligare att nypa och se om nåt lossnar när
man drar för kung och fosterland.


Nya kompisen i Nynäshamn.


Såhär glad är man när man är nyduschad.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0