Klumpfot/Peva

Som ni vet har jag ju även skrivit lite om vår egen erfarenhet av PEVA, idag fick jag en länk jag tänkte dela med mig av ifall det finns fler där ute som skulle vilja ha lite mer kontakt med erfarna föräldrar.
Klumpis.se heter siten och den kommer även hamna i länklistan.

Klumpfot eller Peva (pes equinovarus adductus) är ju inte världens vanligaste åkomma, dock finns det ändå fler än man tror och sannolikheten ökar att nästkommande barn också föds med klumpfot om det väl visat sig att man bär på genen. Nu finns det många olika varianter och en del beror helt enkelt på att barnet legat klämd i livmodern, en del enklare fall går även att åtgärda utan operationer eller gipsning. Men eftersom det ändå känns som man är ganska ensam i världen när det händer och ens nyfödda bebis helt plötsligt blir ett klämochkänn-föremål som främmande människor ska komma och peta på i tid och otid (det där jädra gipset som alltid var i vägen). Så kan det vara skönt att få läsa och komma i kontakt med andra som vet precis hur det är.

Mer om Tjoddas bravader kommer förmodligen ikväll eller senast imorgon.


Här är, nästan den enda bilden där man ser fötterna på Tjoddas som liten och man kan ana Peva'n. Vårt fall var absolut inte speciellt allvarligt och det är vanligt att man har på båda fötterna. Vi hade båda men den ena gick tillbaka av sig själv med lite massage efter några dagar.

Kommentarer
Postat av: Eivor

Hälsningar från sjukhuset! Sonens mage är nu åtgärdad och allt har gått bra bortsett från att han drabbades av magsjuka samtidigt. Kalla det tur i oturen...vi var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag menar, skulle det ha kommit på hemmaplan direkt när vi kommit hem, vad skulle jag ha gjort då? Så, för att fördriva tiden har jag roat mig med att läsa om era senaste strapatser:) Härliga ni!! Hoppas du mår fint och hälsa Tjoddas! Jag undrar om jag dumförklarades nyss när jag gapskrattade här i datarummet bland andra...

2011-02-01 @ 14:14:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0