Maska lagom

En ny favorit på listan över saker man inte vill se det första man gör på morgonen när man fortfarande ligger i sängen. Ni får föreställa er en trummvirvel för att höja spänningen, svaret är: En kattrumpa där det sakta kryper omkring en liten vit mask! Jag är inte kvackelmagad men jag klöktes faktiskt lite när den bara hängde där och rörde sig lite osäkert som alger i vattenström ungefär.
Nu var det väl kanske väntat förr eller senare att katten skulle få mask, vi har bara förträngt det. Så vi bestämde oss raskt för att hitta ett apotek, eller apoteksliknande ställe som kunde förmedla avmaskningsmedel.

Är det någon mer än jag som reagerat på hur otroligt meckigt det är att försöka identifiera vad närmsta apotek numera heter och vad det har för öppettider, när det kanske inte längre är ett apotek? Varför finns det inte en samlingssida?

Vi stoppade i Tjoddas lite mellanmål och körde iväg mot närmaste.. ja, vad kallar man det när det inte är ett apotek längre? läkemedelsförmedlare? Är inte det ett finare ord för droghandel?
Vi räknade iallafall nästan till 5 från det att vi startat motorn tills Tjoddas slocknade som ett ljus i baksätet. Hon sov sig igenom ganska många ärenden och missade helt när hennes mamma skulle fjanta sig vilket, såklart, resulterade i ett väldigt oväntat danssteg med spagat som slutpose. Jag hade så gärna haft ett utomkroppsligt ögonblick där och sett mig själv som prima ballerina på hal is. En vän sa en gång till mig några kloka ord som följt mig genom åren: "Titanic sjönk smidigare än vad du är" Jag får ödmjukt hålla med.....igen.

Efter allt prat om inälvsparasiter, avföring och hur stor sannolikhet det är att själva bli smittade (och vad man skulle behöva göra för att bli smittad, tydligen är det svårare än man tror...ät inte gul snö) så kände vi oss lite fikasugna. Så vi tog en jätteomväg för att komma till vårt favoritkonditori, bara för att upptäcka att, bor man på landet, så har faktiskt en del ställen stängt på söndagar. Fortfarande fikasugna körde vi vidare till "storstan" i närheten och till vår lycka fanns där både kaffe och tilltugg. Bra tajming tyckte Tjoddas som började göra sina "funny business" ljud ifrån baksätet. (Ett tema som verkade följa oss hela dagen)
En nybytt Tjoddas senare och med en halv kopp kaffe kvar så kändes allt lite bättre igen. Tjoddas smaskade i sig vetebröd från min semla och lyckades även flirta till sig en bit baguette med smör på av de snälla flickorna på cafeét.

Så egentligen får vi väl tacka knäppkatten för en riktigt trevlig familjedag.
Hur det gick att få i dem tabletterna (som förövrigt kostade 240kr för 4st)? Hunden spottade ut sin första men tyckte det var helt ok när vi försökte igen. Kattens tabletter hade köttsmak och maken placerade den längst ut på fingret, fastlimmad med en stor kladd messmör. Tydligen stämmer inte ryktet om hur svårt det är att ge katter tabletter på knäppkatten. Hon slukade tablett och messmör fortare än kvickt.
Maken ligger kraschad i soffan och luktar badhus (skurat kattlåda) men det kunde varit värre, klorin är ju iallafall en ganska fräsch doft jämfört med många andra. Smörsyra tillexempel, det hade varit mycket värre.
Tjoddas har slocknat för kvällen och det är väl dags för oss andra att göra henne sällskap, imorgon kommer ju snickaren igen och bankandet börjar om.
Så imorgon flyr vi nog in till stan för att kika på tapetprover till överåningen. (Jag längtar ihjäl mig efter en övervåning!)
Jag har kommit på ett bra sätt att välja namn på kommande syskon. Vi skriver såklart ner våra favoritförslag, slänger dem i en skål och så ser vi vilket Tjoddas plockar upp. Varför har vi inte tänkt på det innan?

Nu ska jag njuta en kort stund med en kopp the, sittandes i de, för oss, nya fåtöljerna i skenet av vår nya (super begagnade) 50-tals lampa jag prutat till mig idag och som dessutom tydligen är lagad med häftmassa!

Imorgon blir det nya äventyr!


Tröttsamt att fika. Ny pose som har börjat inträffa allt som oftast.
Tuff liten brud i nyaste hängslebyxorna.


Jag har aldrig träffat en större linslus än Tjoddas, så medveten om kameran.


Provläsning måste genomföras för att fåtölj och lampa ska få godkänt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0