Mycket vill mer

Jag är de okrönta listornas enväldiga härskarinna. Jag kan inte leva utan mina "att göra"-listor eller 2do som de heter här hemma. De är största anledningen till varför jag köper anteckningsblock överhuvudtaget. Jag kan vakna på nätterna och komma på saker att skriva upp. (OCD står för: obsessive compulsive=tvångstankar, det här är det närmaste jag kommer OCD, iallafall vad jag tänker erkänna officiellt)
Problemet är bara att jag knappt kan ta mig an någonting längre om det INTE finns med på min lista. Jag har blivit listberoende och när dagen har kommit till ända kan jag ibland se att det inte hänt speciellt mycket hemma alls...
Idag är en sådan klassisk dag när egentligen ingenting har blivit gjort men jag har haft fullt upp hela dagen. Jag borde plockat av bordet och ställt in disken i diskmaskinen, likaväl borde jag lagt in tvätt i garderoben och startat en ny omgång i källaren, men eftersom jag inte skrivit upp någonstans att jag borde göra det så hände det inte så mycket.

Istället har jag faktiskt varit på nya jobbet en vända (så jag kanske är ursäktad) och inventerat iskall fårstallsinredning i en oisolerad maskinhall tills nästippen och högra lilltån vart bortdomnad.
Iförd tumvantar är det grymt svårt att bläddra mellan A4papper och skriva på rätt ställe med siffror som man faktiskt kan tyda. Att få lägga in order i ett system är värsta lyxjobbet jämfört med att räkna konstiga saker som fästen med lösa fötter eller franska väggöglor. (Jag tänker ändå inte prata med dem så jag bryr mig inte om varifrån de kommer.)
Förhoppningsvis lär jag mig till sist se skillnad på alla produkter i dess olika former, längder, grovlekar och bredder. Men det ljusa i det hela är att allt finns på just, listor!

Tjoddas har för första gången i sitt liv lidit av något lösare mage vilket jag hänsynslöst utnyttjar till att kunna ge henne banan utan att känna oro för totalt stopp. Hon verkar pigg i övrigt, äter och dricker, så jag gissar att det lilla extra fibertillskottet i gröten har satt fart på verksamheten.
Det är inte varje morgon man får nöjet av att vakna med ansiktet jämte en bebisrumpa som inte direkt luktar hallonbåtar. Tas dock tacksamt emot.
Var det bara några flingor med fiberberikade havregryn som behövdes i havregryn/linfrömixen så är det helt ok. Hon har såklart också varit med och jobbat idag, det är tufft för en liten tjej att hinna med allt på kontoret. När hon för ungefär hundratrettiofemte gången fått av sig strumporna och jag envist satte dem på plats igen, gav hon upp och hade dem faktiskt på sig nästa gång jag kom in igen.... då låg hon och sov, helt utpumpad i sin vagn. Farmor kan ha kämpat med strumporna i min frånvaro, men på satt de iallafall. (Nästan en hel halvtimme)

Vi tog en sväng om den lokala monsteraffären också känt under namnet GeKå's ikväll, vi skulle returnera några saker och hade en liten lista med oss. (Ni vet...en sådan som är mycket flexibel på längden när man väl kommit in? En sådan man läser mest på MELLAN raderna...)

Vi gick och kikade lite på barnavdelningen, det var längesedan det var så tomt och det kändes faktiskt helt ok att ta det lite lugnt och bara strosa omkring, verkligen titta på allt som finns (och det är mycket det) Plötsligt föll blicken på en korg med små Patrick'ar i form av knallröda mobiltelefoner med ett mjukt Patrickhuvud på.... innan jag fick barn sa jag prompt att "leksaker, baha, det ska vara ordentliga saker med kvalité." Nu stod jag där och sjåpade mig över en röd plastmojäng som gav små ljud ifrån sig när man tryckte på knapparna (det var en av sakerna som stod med på mellanraderna på min lista) så jag "Tjoddastestade" den.
Efter att hon vägrat släppa den och stoppat in den i munnen så var vi liksom tvungna att ta med den hem...vi kan ju inte låta något stackars oskyldigt barn, råka få med sig en leksak hem som redan är tuggad på...eller hur?
En ren barmhärtighetsgärning alltså.
Dessutom fanns det inspelningsmöjligheter på honom så makens röst ropar "hallå, hallå" när man trycker på en av knapparna.
Nyaste Patrick fick bums följa med i sängen ikväll, inget snack om saken, så det var nog en hit.

Nähä, jag hinner nog med att skriva en liten 2do-lista inför morgondagen innan det är dags att knoppa in.
Note to self: köp fler anteckningsblock vid nästa Gekå'sbesök....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0