Vanlig vardag

Det här med mammaledighet, som mest består av mamma och väldigt mycket mindre av själva ledighet, kan ibland bli väldigt rutinmässigt och trist. För att förhindra gråa trista vardagar kan man därför med enkla medel hitta på lite spännande utmaningar som gör det hela mer intressant. Här kommer några förslag:

- Para ihop strumpor i ett mörkt rum, den riktigt äventyrslystne kan ju även sortera tvätten i ett mörkt rum och därefter slänga in det "som det ligger" på så vis kan mycket intressanta färgkombinationer på tidigare vita och ljusa plagg uppnås. Har man tur blir kläderna även multifärgade men för den lite mer timide kan det alltså även kännas precis lika spännande att lämna hemmet med exempelvis en svart och en marinblå strumpa.

- Barnvagnsplogning Skjuta vagnen på en oplogad skogsväg. Detta är egentligen mer nytta än nöje, för er som inte har oplogade vägar går det lika bra att montera av samtliga hjul på vagnen och försöka köra den på vanlig asfalt eller på plogade vägar.
För extra effekt, se gärna till så barnet gråter tröstlöst. (Grym kaloriförbränning, bra för de där sista gravidkilona)

- Slalomdammsugning. Varför inte börja med att dammsuga INNAN du torkat av bänkar och bord samt plockat upp hundens slibbiga tuggben och alla leksaker från golvet? Slalomdammsugning är, precis som barnvagnsplogning, också bra för kaloriförbränningen, gör gärna på tid så du kan förbättra ditt resultat, helst innan det väntas besök. Minuspoäng om du råkar dammsuga upp ev. leksaker. Den riktigt tävlingslystne kan med fördel använda pulsklocka!

- Alfabetskategorisera allt i hemmet, börja med kryddorna i köket, kokböcker, köksredskap etc. Gå sen vidare till nästa rum. Kläder kan med fördel kategoriseras in i färg, storlek, kvalité eller tillverkare.

- Samla upp allt ludd från torktumlaren under en period, kategorisera enligt färg och tillverka därefter ett mysigt plagg till bebisen. Det är inne att återanvända! Om man vill vara extra chic, kan man spara det som hamnar i tvättmaskinens gummilist, det finns alltid något där att använda som dekoration på babyplagget.

- Gör det till en utmaning att försöka ta reda på exakt var alla udda strumpor egentligen hamnar. Sätt upp övervakningskamera i tvättstugan för att utreda huruvida Mr Tumnus från Narnia bor i städskåpet, getter äter ju som bekant gärna upp just strumpor. Varför skulle då inte en faun gärna göra detsamma? Man ska inte lita på håriga karlar med bar överkropp endast iklädda halsduk.

- Gör det till en sport att lära dig samtliga repliker från tillexempel Sex and the city. Filmerna kan ses som en mjukstart och för den ihärdige finns det 94 avsnitt á 30min/avsnitt att lära sig repliker till.
Har du planerat vara mammaledig länge så finns även favoriter som Grace anatomy eller evighetsserier som Våra bästa år eller Hem till Gården. De sista båda är definitivt en utmaning!!!

- Envisas med att göra ett utfall varenda gång du ska ta upp ett plagg ur tvättkorgen för att hänga upp på klädsträcket. Några maskiner och du har lår som Arnold i "Conan the barbarian" Med strykjärnet som hantel kan du på nolltid även bygga upp överkroppen tills du liknar en grekisk gud! (Gudinnorna hade, av naturliga skäl, oftast lite mindre "skrytig" överkropp)

- Börja färga håret i någon spännande färg när barnet närmar sig slutet av sin normala sovstund på dagen. Se om du hinner skölja innan barnet vaknar och är ledset. Hur länge vågar du låta färgen sitta i? Ett bra tips är att när det bränner i hårbotten bör det gå kvickt. Ju längre det sitter i, dessto mer intensiv blir resultatet. Välj gärna blont eller knallröda nyanser för bäst resultat dvs. för störst skillnad. Maken KOMMER lägga märke till förvandlingen!

- Strunta i att handla och se hur kreativ du kan vara när det gäller att laga mat utan några ingredienser hemma. Vem har sagt att ketchup inte passar till äppelpiroger eller plommonchutney på din lyxiga grekiska sallad bestående av halvrutten isbergsallad och spadet från olivburken? (Se naturligtvis till att barnet får ordentlig mat och ladda frysen i förväg så inte socialen dyker upp utanför dörren en vacker dag, det är ju inte så att du har någonting att bjuda dem på ändå och du vill inte släppa in dem i ditt slalomdammsugna hem när du står i omaka strumpor och en skjorta som har tre färger mer på sig än när du köpte den....eller hur? Om de ändå skulle dyka upp kan du antingen slänga ur dig några repliker från diverse serier, slå ner dem med dina nya strykjärnsmuskler eller helt enkelt springa ifrån dem med hjälp av dina Conan-lårmuskler! )

Vem har sagt att hushållsarbete måste vara ensidigt?


Lycka till!Kommentarer
Postat av: Pauline

Høres ut som en helt vanlig hverdag.. ;-P

Bortsett fra barnevognsploging...det har jeg ennå ikke prøvd...men slalomstøvsuging er jeg veldig god på!

Ha en fin dag!

2011-01-06 @ 10:38:41
URL: http://www.paulines.net/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0