En bra dag

Efter att ha legat sömnlös större delen av natten, vaknat med ögon som brinner och omedvetet haft en stor klump i magen hela dagen..... Så känns allt, så mycket bättre just nu.
Jag tog helt enkelt och ringde en av våra kontaktpersoner som Tjoddas fått på sitt nya dagis och efter bara några få minuter i telefon med denna främmande människa, så står jag nu igen med båda fötterna på jorden och är helt tillfreds. Jag visste inte ens hur mycket ångest jag hade burit på under dagen förrän vi lagt på och jag bröt ihop i mina berömda 30 sekunder. Efter att fått höra underbara saker som: "Vi ser verkligen fram emot att få ha lilla Tjoddas hos oss" och "vi ska göra det bästa vi kan för att hon ska få det bra hos oss" så tog det inte många sekunder efter att vi sagt hejdå, innan de där tårarna trängde upp i ögonen igen. (Jag skyller på obalans bland hormonerna pg.a amning eller nåt annat lämpligt.)


Idag har jag för första gången haft en sk. "Tjoddaspaus" dvs. Jag har varit ifrån min älskade lilla docka precis hela dagen. Idag var en "tjejdag" med några från övriga familjen, därför fick Loffe med sig en kjol idag på vår resa. Men han var lika glad för det.
Visst är det en speciell känsla att komma hem på kvällen och när man kommer in i köket så sitter ens favoritflicka på golvet och studsar av glädje över att se en?
Idag invigde vi dessutom pottisen och lilla fröken satt minsann så fint på den (framför TV'n) hon tittade på TV'n men lyssnade tydligen ändå på sin pappa för hon tecknade lydigt allt han frågade henne om. Nu har vi tecken för: dricka, kisse, gott, trött/sova och hon pekar på rätt kroppsdel/sak när man frågar om mage, näsa, huvud/mössa, strumpor/skor/fot, Patrick, boll, docka, napp och ibland när hon känner för det, även lampa. Holy bananas vad det bara har tagit ett jättehopp på några få dagar. Fantastiskt!

Nu ska jag ta igen lite missad sömn.
Tack älskade familj för en helt underbar dag och tack bästaste vännerna för att ni finns!

Kommentarer
Postat av: Eivor

Jag gjorde som du; skummade igenom reportaget om danska testen och knyckte på axlarna. Grannen undrade försiktigt om jag läst tidningen... Vi kavlar upp ärmarna bara och så ser vi vad som väntar bakom nästa hörn! ROLIGT att läsa om Tjoddas framsteg med tecknen!! Här är det lampa, Lenni och mössa som visas. Nu börjar vi packa för Schvärije resan! Har ni nån resfeber kvar då? Väntar med spänning:)

2011-07-20 @ 22:50:24
Postat av: Mamma J

Ja visst är det som att dra ur en propp liksom, både med tecknandet och förståelse för vad man säger. Har det väl börjat förundras man över de små varje dag och hur mkt det kan hålla reda på och förstår. Det är så härligt att se stoltheten i deras ögon när de ser att de gjort rätt!

2011-07-21 @ 08:08:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0