Framåt marsch

Och tiden bara rusar ivääääääääg.....

Vi ska alldeles strax till BVC för vägning och mätning men också för en jobbig spruta (Trippelvaccinet till Tjoddas). Jag hatar när mina barn ska ha sprutor. Ok, så det är väl inte världens trevligaste tidsfördriv när man själv ska få en heller men det är liksom inte samma sak. Usch hoppas det går över fort.

Tjoddasmormor och Tjoddasmorfar har varit här och hälsat på efter bästa förmåga, vi brukar skoja om att det enda de vill är att leka med barnbarnen och käka gratismat. Hur mycket sanning det ligger däri kanske vi inte ska spekulera om.... Tjoddas blev iallafall överlycklig när hon, nyvaken, kom ner för trappen och fick syn på morfar. Det gick inte att ta miste på att mormor var välkommen hon också. Sen såg jag knappt mitt barn mer den dagen....

Tant Keka, som är Tjoddas gudmor, kom till oss igår en vända, vi hade utlovat hemgjord glass, det fungerade utmärkt som bete. Tyvärr tog det, som vanligt, en lång stund innan Tjoddas ens vågade titta på sin gudmor utan att börja gråta. Det är väl märkligt ändå att barn hänger upp sig så på en del människor?


Vi har fortsatt att fira våra nya cyklar genom att ta en övermänsklig första runda på nästan 2 mil. (2 mil skrattar ni överlägset nu, det är ju ingenting. Kanske inte på planmark men här stiger och sjunker terrängen med ungefär 50-75m i taget lite om vart annat.) Efter halva rundan var jag arg på min dåliga uthållighet och jag irriterade mig ofantligt mycket på den mesiga inre rösten som gnällde över hur jobbigt det var och att jag kanske skulle gå uppför alla backar...
Jag kände inte igen mig själv riktigt eftersom jag, innan graviditeterna, brukade ha en inre combat röst som skrek och svor åt mig: " men vaf*n är du en j*vla fjolla eller?" då orkade man trycka på lite till, tydligen har den tagit semester och jag är inte förtjust i vikarien som inte klarar av sitt jobb.
Jag klarade mig rätt bra ändå och trampade på efter bästa förmåga. Det var inte flåset som satte stopp utan benkraft (eller avsaknad av den) samt psyket. Så tillsist erkände jag mig lite slagen iallafall och maken fick ta över cykelkärran.

--

Nu är vi faktiskt tillbaka igen och besöket på BVC gick över förväntan. Tjoddas enda reaktion var ungefär att lyfta på ögonbrynen när hon fick sin spruta. Jag var beredd och plockade fram Patrick som jag gömt i min handväska. Så fort hon fick syn på honom så var sprutan glömd. Skönt!

Ikväll har hon fått smaska på pannkakor gjorda av rismjöl och havremjölk, det var gott tyckte Tjoddas och tryckte i sig två pannkakor på raken. Vem visste att man automatiskt blev expert på att vända pannkakor i luften bara för att man gör dem på rismjöl? Jag fick minsann applåder också, Tjoddas var trogen publik.
Själv rörde jag ihop hummus och just nu står lax med diverse goda grönsaker i ångugnen och väntar på att bli klara.

Mamma, vi har fått massor med beröm för pippitröjan du stickade och såfort man tar fram den så börjar Tjoddas veva med armarna, hon älskar sin pippitröja.
Pappa, tack för att vi numera har ett ljudlöst kök. Superlim i de rätta händerna, det är grejer det.

Vi har visst fått en liten fashonista i familjen vi. En som gillar att spegla sig och prova kläder.
Kolla här får ni se: "Minifashionista"


Har man ingen resestol med sig får man uppfinna på plats. Pappas skärp
när vi besökte gammelmormor fungerade finfint!


Barn är lättroade minsann. En glad liten kille på skötbordet. 6,5kg nu...Tant Keka var här och kelade bebis
(och Tjoddas och katt och vovve och lite får också..men hönorna var hon minsann rädd för...)Här visar Tjoddas mycket pedagogiskt sin gudmor var man ska titta när
man blir fotograferad. "Där, där är kameran".Jag är bäst, titta så långt före jag är!!!
(Jag skrattar hysteriskt såfort jag ser den här bilden, hoppas den kan glädja fler)Kusten i all ära men den svenska landsbygden i sommartider går inte heller
av för hackor.Det går alldeles ypperligt att sova i cykelstolen också.Och avslutningsvis, ett stort leende från en stor, liten kille.


Kommentarer
Postat av: MrJava

LOL @ cykelbilden - klockren!

2011-06-22 @ 09:23:27
Postat av: Tjoddasmamma

Tack, tack. Jag gjorde mitt bästa.

2011-06-22 @ 15:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0