Navelprat

Idag hade jag ett allvarligt samtal med min navel, jag påpekade att vi ses alldeles för sällan numera och att det känns trist när den bara, surt, stirrar ner i golvet hela tiden. Jag tyckte vi kunde försöka införa fler spontana möten framöver och att jag hemskt gärna skulle vilja se den, glatt, blickandes framåt i livet istället. Vi har nu båda lovat varandra att vi ska anstränga oss lite extra för att infria detta och därför har jag nu mer eller mindre opererat fast min älskade stegräknare på mig samt laddat hem en jättebra applikation till telefonen som man kan ha med ut på promenader.

Det var extremt äckligt att promenera just idag. Det var kvavt, varmt och så fuktigt i luften så man nästan drunknade när man gick ut. Men ut gick vi. Barnvagn, Doris och jag. Doris är alltid väldigt engagerad och positivt inställd till promenader, iallafall de första två kilometerna. På vägen hem går hon alltid några meter bakom med tungan släpandes i marken. På de riktigt långa rundorna känner man hur hon kastar mörka blickar i ryggen på en. Det värsta, förutom allt som bits och sticks vid denna tiden på året, är nog att, eftersom mitt hår tar sjukt lång tid på sig att torka när man duschat, så blir det väldigt kli'igt i hårbotten längst ner vid nacken ungefär. Det är bara nu när det är så varmt ute som det blir på detta sättet, speciellt när man går omkring och småsvettas med jämna mellanrum (vilket man ABSOLUT inte gör när man ammar...oh nej... man kommer bara ut ur duschen och är mer sunkig än vad man var när man klev in)

Det blev en tripp till IKEA idag också, vi lyckades faktiskt spara massor med pengar eftersom vi valde en annan lösning för våra garderober än vad IKEA hade tänkt sig. I runda slängar sparade vi ungefär 3000 kr på vår egen "uppfinnar-Jocke-lösning", det blir många glassar på vägen ut det. Vi satt och skrattade, skadeglatt, hela vägen hem, åt att vi; vanliga dödliga, lyckats lura IKEA's ägare på massor med kosing.
Lilla Tjoddas charmade såklart alla i sin omgivning och man såg hur tanterna flockades runt vagnen, det är så kul att se hur många som skrattar och vinkar till henne, buffar till sin partner och med ett stort leende uppmärksammar även denne på vår lilla tjej.


Igår gjorde jag någonting HELT onödigt, jag gjorde kakdeg....massor av kakdeg.... vi ska göra glass och eftersom Ben & Jerry's cookie dough glass är sjukt god och sjukt dyr, så kom vi på att man borde kunna göra egen, minst lika god och definitivt billigare glass. Så nu ligger det massor av smarriga rullar i frysen. Glassen ska bli gjord imorgon var det tänkt och så plottrar man bara ner små bitar av fryst kakdeg i glassen. Voíla, så blir det cookie dough glass.


Idag lyckades jag ha kameran framme när lille Loffe bjöd på en serie leenden.
Kul att se något annan än den misstänksamma blicken han brukar ge oss.Dagens bästa och största flin. När killen går ut Chalmers (känn ingen press lille Loffemannen)
så kommer detta förmodligen bli stora examensbilden!Tjoddas kikar lite på IKEA kök i barnstorlek. Pappa förundras över det konstiga matvalet
IKEA dukat upp på en bricka, purjolök, kiwi, gurka och en liten orange älg....Ingen disk i vasken när jag ska skölja tomater tack.


Och så åkte vår lilla "dare devil" rutschkana idag. Kolla in den lilla våghalsen: "Rutschkana"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0