Päckelvärme

Ok så det är väl skönt att snön är borta, löven sitter fast på träden och solen skiner....vad som är mindre skönt är våra sovrum på kvällarna när det är dags för att sova. I natt sov Tjoddas i blöja och när hon vaknade ledsen, varm, och hal som en ål av svett, så tog jag upp henne, hängde en tunn filt på henne och gick ut en stund på gården för att svalka oss lite. Det verkade fungera för sen sov hon gott tills nu på morgonen. (Till skillnad från vissa andra som trodde att hans restaurang tydligen hade öppet hela natten...)
Vi har varit med om massor av kul saker de senaste dagarna, eftersom jag har långtidsminne som en guldfisk på crack just nu, så är jag väldigt glad över att jag kan kika bland alla foton och på så sätt komma på vad jag egentligen hållit på med under de dagar som passerat.

Vi har varit och hämtat våra "egna" får, så nu springer det kring en flock med ulltottar på "bakgården". Lajbans, tycker Doris, som älskar när ulltottarna försöker "flocka" annorstädes och hon får en ursäkt att springa efter.
Hönorna har hon liksom gett upp för de är inte ett dugg imponerade av hennes försök att valla dem. Så nu står hon mest bara någon meter ifrån dem och bligar dumt på dem i förhoppning på att de kanske ska ändra sig och förskräckta, börja hoppa runt igen.
De har förresten börjat värpa nu, en del ganska bra och en del lite sämre. Skal som är mindre hårt och mer som läder är ett exempel på ägg som inte är så jättebra. Vi har snart fått ihop till en sats med glass, helt perfekt! Det är lika spännande varenda morgon när vi släpper ut dem och kikar in i redet. Ibland har vi varit för långsamma och då kan det hända att någon höna pickat hål på ägget. Jag lyckades skrämma mig själv rätt bra idag genom att öppna kylskåpsdörren lite för snabbt, det resulterade i att ett ägg "anföll" mig och sen splattade i golvet. Jag, som är extremt lättskrämd, satt fastklamrad runt en av bjälkarna i taket innan jag lyckats lokalisera exakt vad det var som hade hänt.

För er som bor i Halland och känner att ni har en dag eller två över i sommar, kan jag varmt tipsa om Öströö fårfarm. Vi har varit där inte mindre än tre dagar i rad. Det är ett supermysigt tillhåll om man vill fika gott i det gröna, klappa lamm och förundras över alla läckerheter som faktiskt får plats i en liten gårdsbutik. Öströö ligger inte något längre stenkast varesig från Falkenberg eller Varberg. Länk till deras hemsida (med vägbeskrivning) kommer här: Öströö

Dels var vi där med Tjoddasmormor och Tjoddasmorfar och dagen därpå åkte vi faktiskt dit med familjen J och lilla Junarn. Vi hade fantastiskt väder och som bonus fick vi titta på massor av finklädda människor som skulle på bröllop. Värsta modevisningen!
Efter en mysig fika i det gröna, drog vi oss bort till inhägnaden där flasklammen fanns. Den lilla highland kalven som jag fotograferade i fjol gick, även i år, tillsammans med lammen. Eftersom den inte gått med sina egna och kanske fått riktigt det den behövt så har den stannat i växten. Så den var nästan lika liten och söt i år också. Efter en första försiktig kontakt så ville kalven gärna försöka smygtugga lite på Pappa J. Han tyckte kanske Pappa J såg söt ut...

Vi möttes upp ytterligare för kvällsmat hemma hos familjen J och för första gången fick vi njuta av att våra flickor lekte snällt med varandra. Så fruktansvärt gulligt, de satt och gav varandra saker, bytte grejer, klappade lite på varandra och uppförde sig exemplariskt. Hoppas det håller i sig.
Återigen, tack för trevligt sällskap, fantastisk mat och framförallt er hemgjorda GLASS som man suktar efter varenda dag efter att man fått smaka.
Lilla Tjoddas som verkar fara mer illa av värmen i år än förra året, kinkade ur helt under kvällen. Efter lite välling så lugnade hon sig igen, dock var hela familjen uppe vid kl 05:00 igen, jag för att Loffe ville ha mat vid fyratiden och så fick han ett snabbt blöjbyte, Tjoddas för att hon var törstig och Tjoddaspappan för att han var säker på att klockan var runt åtta och att det helt enkelt var dags att stiga upp.
När jag kom upp på övervåningen nästa gång låg Tjoddas, maken och katten huller om buller i vår säng. Längtande tittade jag på min halva av sängen som nu ockuperades av diverse kreti och pleti. Det var ingen idé. Loffe låg och snusade sött i sin säng med armarna över huvudet, så väldigt fridfullt det ändå kan vara vid den tiden på dygnet.... försiktigt tassade jag ner och kröp upp i soffan en stund istället.
Vid sju tyckte Loffe det var dags för en påtår, under tiden vaknade resten av min älskade familj och försvann ner för frukost, så vi fick sängen helt för oss själva.

Idag måste vara den äckligaste dagen hittills i år, det är så varmt så den lede nästan kommer hit på solsemester. Jag lovprisar vår källare, utan den hade jag bergis inte överlevt. Vet ni vilken lisa det är att kunna traska ner och verkligen känna hur graderna sjunker ju längre ner man kommer? Loffe och jag sitter hemskt gärna på näst nedersta trappsteget när det är matdags. Tjoddas fick en handduk att sitta på och en balja med vatten att plaska i. Sen fick hon lite mellanmål iklädd kejsarens nya kläder och därefter åkte hon rätt ner i duschen. Bara för att komma bort lite från värmen funderar vi allvarligt på att åka och handla. Planen är att ställa oss i mejeriavdelningen tills affären stänger.

Men, ungefär som min mor brukar säga, det är ju skönt att snön är borta iallafall.


Två av våra lokala knutters konverserar. Jag var verkligen stormförtjust
i att maken körde iväg i shorts och sandaler. Safety first ni vet...


Vår gigantiska fårbesättning.


Hur vi fick hem dem?
Släpet vi köpte har verkligen gjort skäl för pengarna.
Däremot går det nog aldrig köra någonting mer på släpet, om det inte ska lukta får såklart....


Lilla fina Junarn mumsar mellanmål. i det gröna.


Lilla Tjoddas har fått låna min mössa som min älskade mamma sydde till mig
när jag var bebis. Den satt som ett smäck och hon drog inte i den en enda gång.


Tittar man noga ser man faktiskt att kalven har tungan ute och är på väg
att ta ett test-slick på pappa J. Junarn ser lite skeptisk ut.


Loffes helsköna sovstil när han äntligen däckade, dessutom på skötbordet
av alla ställen..


Jag börjar minsann får smak för det där med att bli fotad jag också.
Precis som storasyster månne?


Lilla tofsan sitter och blaskar i vatten för att få lite svalka.
Efter att även ha intagit en mycket kladdig mellis så passade
vi på att ta en snabb dusch.
Dagens bästa var när vi skulle gå upp igen och jag stannade till
framför badrumsspegeln. "säg hejdå" sa jag till Tjoddas, varvid Tjoddas lydigt vinkade hejdå till
sin spegelbild.


Kommentarer
Postat av: Eivor

Trevlig läsning som vanligt. Du skriver bättre än en guldfisk i a f :)))

Måste ju bara få kommentera Loffes gulliga smygreklam för Lapin Kulta. Heja! Men låt nu mamsen sova några timmar i sträck innan du väcker henne. Hon blir mycket trevligare då:)

2011-06-08 @ 14:22:30
URL: http://ellja.blogspot.com/
Postat av: Tjoddasmamma

Ha,ha,ha så du såg Lapin tröjan? Lägg gärna märke till att även Guinnes förekommer i inlägget. Vi har även Carlsbergströjor och eftersom jag serverat tidigare så bör jag ha en Falconskjorta någonstans i gömmorna. Vi är besatta av öl i den här familjen.

Jag väntar fortfarande på det cyklande besöket.... bara så du vet.

2011-06-08 @ 15:02:37
Postat av: Eivor

Ha, ha! Jag har varit så långt som till byns bibliotek cyklandes i år... Men vi är på väg till O-ringen tävlingen i Söderhamn i slutet av juli, det lär vara det närmaste Tjoddasfamiljen jag kommer på ett tag. Men, allvarligt, det skulle vara härligt att få träffa er! Fingertoppskänslan du vet... Och beträffande öl - det sägs ju vara bra för amningen med en LITEN skvätt ibland. Stimulerar produktionen. SANT!! Fråga mammor Modell Äldre så får du höra!

2011-06-09 @ 07:59:10
URL: http://ellja.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0